Искам да кажа ... (183) през юни 2021

• 45 413
  • 822
  •   1
Отговори
# 165
  • някъде ... тук ...
Ети, здрав да е!

На европейския сертификат така или иначе излиза номера само на втората игла. Не е като на стария сертификат - с двата номера.
Аз вече разпечатах от хис.бг новите.

# 166
Здраве и късмет за рожденика на Ети!

Днес до обяд всякакви знайни и незнайни люде ми звъняха, за какво ли не - нормално, по понеделнишки 🤣 Времето и то неориентирано - чуди се да пече ли, да вали ли. Въобще, хубав старт на седмицата!

# 167
  • Бургас
Така и така влизах да питам в РЗИ за казуса на Яна, направо си сложих втората доза АЗ. По картонче съм точно за днес, 10 седмици. Смятах да изчакам 12, но жената там ме разкандърдиса. То не че ми трябваше много.

Купих без големи очаквания половин диня, тя пък толкова сладка се оказа. Миналата година цяло лято не успях да уцеля такава.

Рир, и тук същата откАчена работа. Такова слънце печеше преди обед, чак са ми изгорели раменцата, а сега едно мрачно и студено.

# 168
  • София
Селесте, браво за ваксината! Радвам се на хората, които успяха да устискат до втората доза, а не като мен да се разболеят след първата!

# 169
  • Euskal Herria
Благодаря, Селесте!
Аз писах в темата за ваксините - успях да се свържа с Пирогов и ми потвърдиха, че мога да си поставя втората доза. Сега остана само с испанците да се разбера. Оказа се, че проблемът не е само при мен - много хора отказват ваксина, защото втората доза съвпада с ваканциите им. Аз питах в поликлиниката ни, вдигат рамене. Иначе имам достъп до електронното ми досие, мога да си разпечатам удостоверенията. Вдругиден мъжът ми е за втора доза, пак ще пита. При положение, че от страна на българските здравни власти няма пречка, дали мога да се ваксинирам сега.
За момента само Германия и България са свързани с портала и издават цифров сертификат.

И пак ще искам инфо - кои памперси са добри? Какво да търсим, като се приберем лятото за отпуска?

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 17:43 от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮

# 170
  • Бургас
Яна, тъкмо те прочетох с развитието по случая в другата тема. С испанците какво трябва да се разбираш сега? Дали ще ти признаят завършения тук курс на ваксиниране?

За памперсите какво да ти кажа, моите носеха каквото купех- Памперс, Пуфис, Молфикс, Евибейби /последните две най-много/. Сестра ми обаче не признаваше нищо по-различно от Памперс.

# 171
  • Euskal Herria
Селесте, миналата седмица, когато отидох в поликлиниката, да питам дали мога да сложа първа доза там, втора в България, служителката на регистратурата каза "Ааа, не, няма как, различни страни са". Като питах и за сертификата - щото уж от днес почвали дигиталния, вдига рамене. Можела само да ми разпечата каквото има в системата и да ми сложи печат. Ама код нямало. То реално сега това ми трябва . удостоверението. С него и с личната карта отивам за втора доза. И сертификат ще си взема от България. Нали уж ще сме в единна система в ЕС, би трябвало всичко да излезе.

Дъщеря ми имаше подарени два пакета памперс, но нещо не е доволна. Сега ползва Хип. Не знам в България какво се предлага, какво да търсим.

# 172
Ети, жив и здрав да е мъжът ти!

Яна, аз съм доволна от Памперс премиум кеър, други не съм пробвала. Като гледам в отчетните е много индивидуално. Някои харесват и Лупилу, марката на Лидл. Не съм чувала, че Хип имат памперси 🤔.

# 173
С Калина ползвах само Памперс. Премиум кеър изобщо не препоръчвам.
С Борис бях по доволна от Пуфис.

# 174
Бебешката кожа реагира различно на видовете пелени. Имах приятелки, които купуваха, каквото има на промоция и им вършеше работа, моята девойка се подсичаше от по-плътните и много изкуствени памперси. То сега има и нови технологии, та със сигурност ще са измислили варианти за чувствителни дупета;)
Молфикс и пуфис купувах и аз.

Янче, слагай първа доза там, втора тук и не го мисли. Няма шанс да не ти я признаят, ще ти издадат сертификат все пак.

Селесте, май с втората доза на АЗ няма странични ефекти. Аз не стигнах до нея, че почнах да лекувам друго, но ако не се разболеем, мисля наесен да сложа една доза Модерна.

# 175
С големия Пуфис,с малкия предимно Мамиа,от магазини за паралелен внос, другаде ги няма.И разни на Памперс.На "лоши" памперси не съм попадала,явно си е до кожа на бебето и....ъъъъ... претенциите на майката 😁.
Ети,здрав да е съпружето, повече време за почивки да намирате!
Аз смятах на есен да се боцна.Но пък се надявам скоро да успея да "отбия" малкия.Ако се случи второто,ще избързам с първото.

# 176
Ети, здрав да е мъжът ти. Те с моят са с една седмица разлика, та на теб пожелавам по-често да се събужда готиния близнак.

# 177
С Буболечето пробвахме най-различни и накрая се спряхме на Лидълските. И като качество, и като цена са ок. Сега с Бръмбърчето пак сме с тях.

Ети, честит да е мъжът ти.

# 178
  • Euskal Herria
Благодаря, момичета!

# 179
  • Canada
Етти, честит да е ТМ! Да те слуша, радва, обича! В какъвто ред пожелаеш 🎂🍀🥳

Общи условия

Активация на акаунт