Парфюмни размисли и страсти (юни 2021 г.) - 261

• 72 158
  • 834
  •   1
Отговори
# 765
Момичета, някоя от вас може ли да сподели някакви отзиви за парфюмите на    Bruno Banani.
Не питам за конкретен , а като цяло - стават ли или не. А ако някои препоръча нещо, което е пробвал ще е супер.
Преди доста години ми бяха подарили Play for women, силен, шлейфове и много траен. Много различен от тогавашните ми парфюмни вкусове. В някои сайтове брандът присъства в списъка на нишовите парфюми, и с право. Пробвайте, поне са на много достъпни цени.

# 766
Стана ми интересно и на мен за Бруно Банани. Точно преди 2 дни ги гледах в ДМ и си мислех как са интересни и разчупени бутилките и се чудех дали и сока е така "различен". Но разбира се всички пръскалки са брутално махнати и пробата остава невъзможна...

# 767
С  един парфюм мога, както и да ям една и съща храна, не е проблем, но не е и удоволствие.
Напоследък предадох по щафетата няколко, които не ми бяха любимци, още 3-4 още остават, за да имам само love, без like в малката сбирка (защото колекция ми е малко смешно да ги нарека 30те броя).
Достатъчно са ми за сега, винаги с удоволствие пробвам нови, но рядко се случва да искам да ги притежавам.
Нямам сезонни предпочитания, всичко си нося според настроението и не забелязвам особено разлика, стига да не е 40 градуса.
А това с тестерите без пулвелизатор е толкова тъпо, не знам как да го нарека дори - как се очаква да си избереш? По вид ли? Не си спомням да съм виждала такава простотия извън България. Да са зад витрина, да. Но да не може изобщо да се пробва.. По тази причина никакъв интерес нямам към парфюмите в Лили.

# 768
  • София
...
А това с тестерите без пулвелизатор е ...
 По тази причина никакъв интерес нямам към парфюмите в Лили.

В DM е същото, махнати са пръскалките на парфюмите. Аз обаче правя следното - взимам лентичка за тест, която слагам между показалеца и пъпката на парфюма, и натискам. Все излиза малко, за да накваси хартийката и да се придобие представа за аромата.

В тези жеги дори летните парфюми са ми сладки, а Iced Star не ми е никак  Iced Simple Smile
Иде ми да си направя огърлица от ледени кубчета с мента, но ... ме възпира дългата и жалка развръзка от начинанието, след минутата възторг. Wink

# 769
С  един парфюм мога, както и да ям една и съща храна, не е проблем, но не е и удоволствие.
Напоследък предадох по щафетата няколко, които не ми бяха любимци, още 3-4 още остават, за да имам само love, без like в малката сбирка (защото колекция ми е малко смешно да ги нарека 30те броя).
Достатъчно са ми за сега, винаги с удоволствие пробвам нови, но рядко се случва да искам да ги притежавам.
Нямам сезонни предпочитания, всичко си нося според настроението и не забелязвам особено разлика, стига да не е 40 градуса.
А това с тестерите без пулвелизатор е толкова тъпо, не знам как да го нарека дори - как се очаква да си избереш? По вид ли? Не си спомням да съм виждала такава простотия извън България. Да са зад витрина, да. Но да не може изобщо да се пробва.. По тази причина никакъв интерес нямам към парфюмите в Лили.
в Пловдив в Лили и ДМ си имат нормални пулверизатори, махнати съм виждала само в Триумф, който вече не съществува или в някои супермаркети. Наистина е яко човек да си остави само love парфюми и да разкара тези, които все са за "някой друг път, сега нещо не ми е ок". Иначе и 300 да имаш, не е сигурно, че е колекция, по-скоро е гардероб, защото колекцията предполага доста по-различни принципи на събиране от "харесва ми, искам да пробвам, в бг мама пише, много е изгодна цената" и подобни Blush

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 23:33 от Dorry88

# 770
Само да видите Елитис във Велико Търново, стотииици пърфюми и почти всички без пръскало. Такова чудо никъде не бях виждала

А като съм на темата, парфюмия магазин на главната във Търговище, там си имат пръскала обаче женичата не ти пръска на блотер. Пръснала е на едно лисче, сигурно преди месец, сложила ги под парфюмите и ми го подава да го подуша. Така яко се издразних.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 23:01 от Lazuli

# 771
По темата с колко мога и без колко не мога съм точно като алкохолиците - без едно мога, с едно - не! Щях по едно време да умра от яд днес, че хич не си усещах Теренци-то, а се офъщях след душ много щедро. Сега взе, че се размириса. Ама и времето не е нормално, ту задух, ту вятър...
Пуста зараза, чакам поръчка от Делириум. Никога не съм носила Ферагамо, а този ми се стори интересен - https://www.fragrantica.com/perfume/Salvatore-Ferragamo/Emozione-28117.html

# 772
Аз искам този:

# 773
  • На острова
Аз пък обожавах този на Ферагамо - Shine, леле колко бутилки изхабих преди десетина години, една след друга. И беше изключително траен за EDT:

https://www.fragrantica.com/perfume/Salvatore-Ferragamo/Incanto-Shine-1055.html

# 774
Като стана дума за ДМ и ЛИЛИ,в моя град положението е още по отчайващо.В Лили няма тестери,а само запечатан продукт.Купуваш ,ако познаваш аромата...А в ДМ се намира по някой друг тестер с пръскало.Вчера имах късмет да пробвам Белия и Зеления чай на Елизабет Арден.Много ми допаднаха и 2,като повече Белия.Оказаха се учудващо трайни,като за едт.В този ред на мисли да питам,ако някой има мнение за Белия чай с мандарината ще ми е любопитно да го чуя.По описание във фрагрантика ми се струва добър,исках да го пробвам и него,но не беше наличен .

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 08:04 от Mimeto74

# 775
Белият чай с мандарината е най-хубавия от трите White tea - според мен. Яд ме е, че купих класическия, но нищо, той ми е от домашните парфюми.

# 776
  • The Evergreen State
С  един парфюм мога, както и да ям една и съща храна, не е проблем, но не е и удоволствие.

И аз не знам да си призная дали ще мога вече с един. Много отдавна беше като карах с един. Постепенно през годините от един бройката стана два-три, после по някое време 5-6 и 7-8. Последните няколко години имам десет и не ми се иска да минавам тази граница. Харесвам си ги всичките и ми дават нужното разнообразие. Проблема е че винаги има поне още десет които да искам Relieved

# 777
Говоренето за само един парфюм от парфюмани, в най- голямата и четена парфюмна тема в България, ми звучи като виц.

# 778
Когато карам с един парфюм повече от 3 дни спирам да го усещам.

# 779
С един не искам, но 30 ще са ми идеални.
Амбицията ми е да ги намаля със 70, за да получа двуцифрено число. Ако се постарая сериозно, за 3 години ще го постигна. Sweat Smile Но си ги обичам и нося всичките. Как се насъбраха, така и не разбрах.

SOTD- Paco Rabanne Black XS L'Exces
https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Black-XS-L-Exce … or-Her-13804.html
Имат обща кактусова нотка с Alien Flora Futura. Който познава много добре и двата, може и да я долови, но са много различни.
Не ми е дневен този аромат като усещане, твърде много муск излиза при мен, доста сластен, но за ХО ми е идеален. Много хубаво нероли с малко пипер и сок от кактус.

Общи условия

Активация на акаунт