ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021

• 26 679
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Частните уроци са важни, но и нивото в училище е също важно. Едно е да надграждаш на урока, друго е да пълниш дупки от пропуски. Важно е и самото дете колко е мотивирано и дисциплинирано да работи. Въобще много са факторите....

# 121
  • Пловдив
Ние ще се окажем най-ученолюбивите и с най-малка лятна ваканция. Ще учим до 07.07. яко блокове по математика - трудни задачи за НВО, български - преразкази и тестове по формата, и малко информатика за разкош. Освен това започваме от 01.09. пак със същата доза щастие 🤭
Броени са седмиците действителна ваканция.Госпожата каза да почиват, няма да дава домашна, което е много нетипично за нея 😉 Каза, че ги чака трудна година, а аз все повече си мисля да пропуснем допълнителни школи и уроци за 7 клас. Само ако се наложи. Защото имам чувството, че си изнервим децата, ще прегорят и резултатът няма да ни хареса.

# 122
  • София
Контролните и класните свършиха. Успеха е оформен в негова полза, обаче се прибра днес със силен гърлобол и хрема ... а на голямата тежките изпитвания и оформяне започват от 16-ти. Вече и тя била хремава. Дано се разминат само с хремата и гърло, че иначе труда на каката цяла година ще иде залудо.
Има такъв вирус сега, със силни болки в гърлото и хрема. Моите и двамата го изкараха, като в класа на шестокласника бяха останали 11 деца на училище миналия четвъртък. Минава за 2-3 дни.

И ние ще заложим на частните уроци. С дъщеря ми миналата година правихме някакви смесени неща с школи и уроци, нобсега ще са само уроци.

# 123
  • Пловдив
От училището ще пускат анкета, относно нагласата на родителите за ваксинация на децата над 12 години. Ето сега имало вирус с хрема и гърлобол. Ами притеснително е, не знаеш какво точно е или не е.
Дано мине бързо!

# 124
  • Майничка
Има, аз съм се налепила в момента. Прековидувала, ваксинирана, ама за зор-заман пак си направих бърз тест.🤣

# 125
Ние не можем да се похвалим чак с толкова много шестици. Но успех към 5,50 мен напълно ме задоволява на този етап. Живот и здраве, петиците ще ги направим на шестици догодина.
Като се сетя колко труден преход имахме миналата година от четвърти към пети клас и как ми беше наредила тройките... Сега направо е песен.

Със сигурност ще се възползваме от частни уроци догодина и то смятам да ги започнем от самото начало. Не гледам на уроците като допълнително натоварване, а напротив - като допълнителна подкрепа, защото именно на уроците се обясняват неща, които затрудняват детето. С голямата ми дъщеря така сме действали и уроците винаги са й били от полза - завърши гимназията с 6,00.

# 126
  • София
Детето го изкара този вирус за 4 дни, но го лепна на мен. Днес съм като парцал. Тъпкам и малкия с витамин ц за всеки случай.

# 127
  • Пловдив
Частните уроци са важни, но и нивото в училище е също важно. Едно е да надграждаш на урока, друго е да пълниш дупки от пропуски. Важно е и самото дете колко е мотивирано и дисциплинирано да работи. Въобще много са факторите....
По-точно не може да бъде казано. Напълно съгласна. Нещата са несравними при едно дете с 10 часа математика в училище и едно с 5. Правя сравнение с каката ,която беше в МГ. В повечето случаи учителката на частните уроци при нас обяснява,а не надгражда. Нашата математичка не е на работа от момента на връщане на децата.Със заместници са-всеки час с различен. Не,че нея много я бива,ама накрая на годината да те няма.... е кофти за децата.

# 128
  • София
Синът каза, че половината в класа ги боляли гърлата. Много се ядосах, че са на училище, но пък и до вчера течаха оформяния, контролни, поправки и вероятно са искали да са в час.
Моят се подмотаваше снощи и към 23.00 ме пита: "Аз утре ще ходя ли на училище?" Отговорих му, че ако сутринта се чувства добре, може и да отиде (бях сигурна, че няма да го пусна) и той моля ви се извади да пише домашно по БЕЛ. А-ха, а-ха да ми се смили майчиното сърце и да му кажа да си ляга, а домашното утре сутрин, но се въздържах. И след малко като приключи с домашното и си легна, отивам да го завия, да видя да няма случайно Т, а той с телефон под одеалото... ясно, дойде момента този телефон да е при мен нощно време. Но пък си навива принципно аларма за сутринта, та ще видим наесен как ще процедираме.

Относно учителите и уроците, всичко което е казала vita, e истина + това, че най-добре би било да стане някаква спойка между детето и учителя (независимо частен или на курс). Моето дете имаше добра учителка по БЕЛ в курса в 6 клас, но дали заради ДО и липсата на визуален контакт или по друга причина тя не можа да го грабне. Много повече се старае да се представи добре пред учителите в училище. Той е суетен и много иска да е най-добрият в класа и това е основното, което го мотивира. За съжаление, летвата не е вдигната достатъчно и в курсовете веднага си пролича, че е в средата на общото представяне (поне не е в долната част). Но ако учителят му пасне, ако успее да го убеди че трябва да работи е способен да направи чудеса. Да става рано, да ляга късно, помни какво има за учене и е сравнително отговорен (за сега). Уви нито е достатъчно мотивиран, нито достатъчно убеден, че трябва да се напъне. За него това са някакви мои капризи, само за да го мъча защото съм го мразела.

# 129
А как се казва групата във фейса, за да се включа?
При нас вчера са готвили пица, спагети , крешвиршки и салата. Голям купон било Wink

# 130
А как се казва групата във фейса, за да се включа?
При нас вчера са готвили пица, спагети , крешвиршки и салата. Голям купон било Wink

6-и клас 2020-2021

# 131
Такааа, ако някой се опита да ми отмъкне бутилката от щанда, ще го фрасна със стойката на системата, то поне засега не се води оръжие, Joy.

За годишни оценки още нищо не се говори, пък и в школо ако някой се присети ще се нанесе, прекрасната се очертава с пет - 5 и другото 6, но по - интересното е че вчера тъкмо ми каза как уч - ката по Музика я питала дали иска да бъде изпитана днес ( за вчерашният час ) и мойта и казала не, след малко отваря школо и гледа оценка - 4, питам я защо от кога и за кога, а тя - ми от днес за днес, питам я - добре де нали си отказала изпитване, защо ти е писала - 4, а тя - ми незнам, накарах я да и звънне и да я пита, и уч - ката и казва ако иска в петък може да я изпита, но нямало ( явно или незнае, или няма желание ) как да и поправи оценката дори и да я изпита, нито в школо, нито в хартиеният дневник, побеснях малко, по време на разговора дори и направих знак да се съгласи за петък, ама то къдети, тя е доволна от това положение, не искала, иначе и тя имаше 6, 6, 4, и сега тази - бонус оценка, годишната няма да се развали, но не е там въпроса, защо е трябвало да и пише още една, за да я оформяла, има си три оценки които доколкото знам са достатъчни за оформяне, ще егля една м...а, пък квот - такова.

За връщане на учебниците още никой и нищо не е казал вчера я питах, най - вероятно ще е най - рано последният учебен ден, макар че някои учители до последно ще гледат да им преподават ( преговарят ).
Тази лятна ваканция и казах че ще учи енделеевата таблица, за да може после да и е по - лесно. Наскоро си говорих с една приятелка за тази таблица, и тя вика - нищо не помня, аз пък и казвам че единственото което знам е водата, а тя в отговор ми изброи още две че ги знаела, почнахме да се смеем, защото и казах - видя ли сега, който не пие помни само за водата, а този който пие помни и някои от алкохолите, май - май покрай детето и аз ще взема да я уча, та дано влезна в ритъм, пък да може после да разпознавам на щандовете качествените алкохоли.

# 132
  • София
Не мога да взема решение и с купищата мнения из форумите съвсем се обърквам.
Мда, много е объркващо.
Моята зълва ми хвали Регалия (понеже има доволни колеги). Но пък съседката до нас не е харесала Регалия, преместили детето във Веди...Не съм питала за конкретни имена, само общи отзиви.

Аз говорих с моя колежка, на която имам доверие... Тя ми препоръча учител от 'образователни технологии' по бел. И там записах детето. Да видим...
А по математика ще продължи в смг - тази година преподавателят й допадна и ще е пак при него.

# 133
Аз съм подбрала индивидуални уроци,мат я започна преди месец и ще продължи лятото,веднъж седмично,както е бел.Ще затвърждават и ако всичко е ок ще започнат материала за 7клас.

# 134
  • в очите на дъщеря ми
Подписвам се под постовете на Gorg0nzola и vita за съжаление на частните уроци и ние попълваме дупки, а не надграждаме....учителкато по БЕЛ е много възпитана и мила дама, но от ръководството на училището направиха въпрос, за високия бал на класа( по принцип те са "нарочен" клас) не можело този проблемен клас да има такива високи оценки по БЕЛ и тя(госпожата) , за да си запази мястото, отвори голямата ножица в последните две седмици......
Направо не желая да споменавам начина и метода на преподаване по математика....там смачкването на ученика е издигнато в култ.
Прекрасната, както знаете е републиканска шампионка по "суета" и държи да е сред отличниците на класа, в интерес на истината полага усилия в тази насока.
От няколко дни обмислям, как да оцелея предвид идващият катаклизъм наречен "7 -ми клас"( наблягането на алкохолната терапия ми се струва нездравословно, за такъв дълъг период) и мисля да редувам "шопинг" терапия с "алкохолна" такава......това  + частите уроци,разбира се ще доведе до финансов колабс на семейството, но пък аз ще съм весела и хубава.....Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт