ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021

• 26 669
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Днес пък нашата уч - ка по БЕЛ и променила оценката от последния тест, и и казала че ако го напише този отговор по същия начин и на НВО ще и отнемат една точка, за някакво време ставало на въпрос, мин. свършено или нещо такова, а тя написала само едното, дали без да се усети или защото решила че уч. ще се сети, не ми стана ясно, но поне този път и писа с една единица повече, не че за годината ще е 6 - ца, но все пак си е нещо.
Днес им върнали теста по история, масово с 4 - ки и надолу по скалата, мойта е с 4, едната уж отличничка, за малко да хване 3, явно уч - та този път се е постарала да ги затрудни доста, макар че теста е бил от два листа, кот такоа, да видим утре по ЧП дали ще я изпита, и дано да няма повече препитване, с нетърпение си чакаме да се изнижат последните броени дни, още малко, не остана.
Дано завършат що годе успешно и да нямат за годината по - ниски оценки от 5.
А за следващата година ако реша да се пропия и аз, ще направя като бабката от клипа, който е във фейсбук групата ни, хем няма да се мъча, хем няма да ми мирише, слагам системата и навсякъде с мен Joy.

# 91
  • София
Аз също обмислям към какво успокоително да се насоча догодина. На мъжа му подариха коняк, преди имаше и някакъв по-интересен ром - мисля натам да са ми извънкласните интереси.

Щерката има 5 на неочакваното изходно по тп. Доволна е. И пак знаеше т.е. беше почти сигурна, че ще е 5 - имала два сбъркани въпроса. Опасни са тези хлапета.

# 92
Единственото хубаво нещо което са научили децата в училище, май ще се окаже това че..., успяват сами да се самооценяват, сещат се къде са объркали отговора, къде и какво е трябвало да напишат след като вече са го предали теста, и за следващия път вече са научили този пропуск, обаче бъркат на други въпроси, после се почва вайкането - еееххх, ама как не успях да се сетя, то беше толкова лесен въпрос.

Момичета, не се отпускайте, ваканция идва, но през това време зареждайте баровете докато е време, да не стане така че да се чудите кой ви е измъкнал последната бутилка из под носа, на любимия рафт в магазина.

# 93
За оформянето в посока надолу имах проблеми с учителката по немски едно време на брат й. В две последователни години се получаваше ситуация със срочни оценки 4,5,5, при което г-жата и в двата случая му пишеше 4 за срока. Демотивацията беше тотална. Спря да учи изобщо и караше на преписване и подсказване и четене без грам разбиране /баба му му беше обяснила правилата при четене и той се справяше/. Намрази немския тотално. В следващите години казваше, че научил на немски само две псувни, естествено, не от учебния материал и наученото било достатъчно да си изкара само някой бой.  На една родителска среща г-жата се заяде с мен, че не учел достатъчно, при което й отговорих, че е тотално демотивиран в резултат от предходните събития и в настоящата ситуация и аз няма как да настоявам за повече подготовка, а и да има, то не би имало смисъл при нагласата й и че съм доволна на всяка оценка, различна от двойка. Възпитателният й ефект се спихна, направо се виждаше как е разочарована от мен и вътре в себе си ме обявяваше за олигофрен и типигьоз. Каквото повикало- такова се обадило. Никакъв авторитет не съм се опитвала да запазя. Казвала съм абсолютно в прав текст какво мисля по този конкретен въпрос, а и по други, в други ситуации. Нещо нечестно и несправедливо не се превръща в честно и справедливо, само защото го прави някой с априорен авторитет. Има излишни битки, в които няма смисъл да хвърляме време и усилия. Разбирам да е по предмет, който е жизнено важен и определящ бъдещо развитие в тази посока- там ще се напъваме до откат. За такива неща обаче не виждам смисъл да си хабим нервите. Щом е над 2- добре е.
Остава да иде за контролно на Северна Америка, но както гледам, дата не определя и се чудя дали изобщо ще се случи. Г-нът много държи на присъствените изпитвания, вероятно защото при дистанционното самият той най-често беше отсъствен. Има само една оценка.
Имаме вече срочни оценки по някои предмети, по други е ясно какви ще са още от сега, не ми е ясно само с българския как ще е. На класното има 6 /5,50/, в класа имало само две такива оценки и всичко останало по-надолу, но средното аритметично за срока е малко над 5. Не знам дали ще има допълнително препитване, контролно или нещо друго, защото време не остава.
По физкултура също има само една оценка, не знам какво ще става.
Нищо не се казва за учебниците. нищо не се казва кога свършват.

# 94
  • София
..........да не стане така че да се чудите кой ви е измъкнал последната бутилка из под носа, на любимия рафт в магазина.
Joy Представяш ли си - две дами хващат едновременно последната бутилка с розе на рафта. Едната кресва - "аз трябва да я взема, имам седмокласник!" Другата отпуска хватката и казва - "ооо, така кажете, семокласните мами са с предимство, минала съм през това и ви съчуватвам. Ще оцелеете, споко, ама вземете розето, трябва си!"  Wine Glass Yum

# 95
..........да не стане така че да се чудите кой ви е измъкнал последната бутилка из под носа, на любимия рафт в магазина.
Joy Представяш ли си - две дами хващат едновременно последната бутилка с розе на рафта. Едната кресва - "аз трябва да я взема, имам седмокласник!" Другата отпуска хватката и казва - "ооо, така кажете, семокласните мами са с предимство, минала съм през това и ви съчуватвам. Ще оцелеете, споко, ама вземете розето, трябва си!"  Wine Glass Yum

Ха-ха, като нищо - съвсем възможна ситуация!

Почти приключваме и ние. Вече не остана по какво да я изпитват.
Снощи сефте нямахме по какво да преговаряме и да ви кажа - чудихме се какво да правим. Накрая изгледахме един филм - Дракула. Даваха го по една от телевизиите. И между другото беше застъпена темата на нахлуването на османците на Балканите, та и филма беше полезен.
Аз напоследък при наличие на време я карам моята да гледаме някой филм заедно. По-добре отколкото да се рови в телефона и да гледа затъпяващи клипчета в тик-ток.
Наскоро гледахме "Кутия за птици" със Сандра Бълок по романа на Джош Малерман.
Хареса й. А аз й дадох да чете "Къщата на езерното дъно" пак на Малерман.
Ами нищо не иска да чете, вече в чудо съм се видяла. Все не й е интересно. Надявам се най-сетне да попадне на книга и да започне да чете.

# 96
И ние днес с последен напън - контролно по История. Надявам се това да е за тази година.
Последен учебен ден - 15 юни, най-накрая прочетоха с разбиране заповедта на министъра. И школата по АЕ свършва днес. И направо ми е едно ваканционно вече, дано няма някоя изненада в последния момент.

# 97
Чета и разбирам ,че проблема с Историята не е само при нас.Миналата седмица без предупреждение им пусна контролно стресирал се моя и объркал датите писа му 4-ка Вчера го изпитала на въпроси ,които ги няма в учебника и му остави за срока 5-ца за годината  поне му остави 6 .Много ме ядоса понеже с детето две седмици учихме целия учебник и беше подготено. По всичко друго сме с 6-ци Simple Smile Аз се радвам повече от него ,че идва ваканцияяя Simple Smile

# 98
  • Сф
Много приятна и весела става темата към края на учебната година. Питиета, питиета, ама и по някой лев да ни дойде отгоре, че какви уроци се задават в 7 ми клас, дали ще издържим финансово..По литература-4 на класното, характеристиките на героите..5 ще е за срока, но не е там работата. Видях, че тя не знае как се прави.Спорехме преди класното, казах и да погледне в нета..не била ги учила така г-жата.Кога ги научи, като не се включваше онлайн, а само по вайбър със задачи, не знам. В резултат , само описание портретно. Та и там ще трябват уроци.
Айде, оформиха ни. Дойде и чаканият английски, след 2 те бързи двойки, 4 за срока,5 първия, 5 за годината, но тя си я изпитва нещо тия дни устно.И пак де, удря рамо, детето е щастливо! По- добре така, да има стимул.
По математика Simple Smile..пълно 6 на последния тест (при нас е със стотни) и 5 за годината! Най-накрая! И така и ние няма да имаме 4тири за годината по нищо. Малко успокоение, преди да дойде септември и входните нива.По история и география, няма да се помни нищо, гаранция..поне при нас Simple Smile
Петък връщаме учебниците!

# 99
За входните нива на есен,по история,чп и география няма да мине без преговор.Миналата година му бях извадила най-важното от поленцето след всеки урок,научи го и изкара 6,по чп.По история и география не ми се мисли.Утре последно ще се бори за 6ци и се надявам да започне ваканцията.Не е мотивиран,но ще опита заради мен.(😜)

# 100
  • София
Аз как да се присъединя към групата във фейсбук?

# 101
Аз как да се присъединя към групата във фейсбук?
Прати заявка за присъединяване. Аз администриран групата и принципно давам достъп на всеки поискал. Тази година май почти никой не се е присъединявал. Предполагам догодина ще е доста активна, ако се публикува полезна информация. Поне с големия беше така, след това, в осми клас, пак последва затишие.

# 102
  • в очите на дъщеря ми
И група ли имало, ма казвайте ги тез работи.....сега ще ида да я потърся...
П.П. Нищо не намирам, как се казва?

# 103
  • София
Оле, голям заплес съм.
В групата съм!

# 104
Ма и група ли имало, ма казвайте ги тез работи.....сега ще ида да я потърся...

Аха - 6-и клас 2020-2021
Скоро ще ѝ сменя името на седми клас, ама да завършим първо шести 🤣

Общи условия

Активация на акаунт