ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021

• 26 654
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • София
При нас започнаха да ги оформят.
Изпитват само деца с малко оценки или с различни такива.
Моят хубавец по всички предмети си има достатъчно оценки и вече му е ваканционно настроението. Даже е спрял да учи и новите уроци.  Confounded
И ние бяхме с вируса със задна хрема + кашлица.
Днес го гледам как лежерно си седи на дивана и си цъка игри ту на телефона,  ту на РС-то. Направо полудях и се наложи да гракна, така че и съседните да станат съпричастни.

# 76
А аз се чудех защо мойто гардже все не успява да разбере уроците, тъкмо сега слушах един таен запис който е направила в часа, то не бе шум, то не бе врява, и това в часа при класната по ЧП, питам я така ли са всеки час, отговор - че и по - зле, ми при другите учители, отговора и беше пак същия, мипри Г - на по География, и там така, ми то затова ще им посяга, питам я - ми на тестовете как е, а тя ухилена ми отговаря - да, само по ФВС са от време - на време тихи, но тогава пък почват да се бият помежду си, и допълва - и ти очакваш аз да науча или да напиша нещо, дори едното момиче което отсъстваше точно днес на тоя шум трябвало да прави теста от мин. седмица.
Знам че, без разрешение и знание, не трябва да се прави запис или снимки, но това явно е единствения начин по който имам шанса да разбера как протичат часовете им. Честно казано в такава среда наистина е трудно човек да се учи, затова ще трябва да я натискам следващата година поне във къщи да учи повечко. Класната и казала че в сряда ще я изпитва заради двойката, д.. е да и е яко ако не се справи, до утре ще чете и ще се упражнява, дано само като дойде момента на изпитването не получи амнезия.

# 77
  https://www.facebook.com/watch/109584117582747/1150339795477440/ 
Това са част от клиповете от вчерашните финали на момчетата от нашия отбор. Надявам се да е читава връзката.

# 78
  • при моите любими
И нашата учителка по математика е много взискателна. Първия срок има 6, втория три петици и три шестици и е казала, че ще я изпитва и ако не изкара 6 ще и пише 5 за срока и 5 за годината. А доста учи и ходи на консултации дори при нея. Търся школи по МАТ и БЕЛ за догодина и нещо не мога да избера. Вие към кои сте се насочили? За София става въпрос.

# 79
  • София
евето,  известната ,,любимка" г-жа Цацева. До колкото съм чувала има и не малко деца махнали се заради нея конкретно. Той с география няма да кандидатства, но не може да учиш, да знаеш и да получават такива оценки. Нямам представа защо обаче?
Моя беше при Михайлова и нямаше драма, но беше в математическата паралелка и там имаше драма та се махна Simple Smile

# 80
евето миналата година беше при Михайлова и всичко беше наред. Тази година е при въпросната учителка  и просто нямам думи. Направо ми иде да го преместя, но струва ли си заради една учителка? По бел тази година е при Абаджиева. И при нея имаше драма първия срок.  Бях писала в старата тема. С няколко думи, изпита го, каза, че се е справил отлично... След което му писа 4 . Звъннах и и ми каза, че да, отговорил за 6, но му писала 4 нарочно за да му остави 5 за срока. Имало време за шестици, било едва първи срок 🤦 Как по дяволите да му обясня като винаги съм го учила че учителят трябва да се уважава ...Не знам 🤷

# 81
  • Пловдив
При нас си текат контролни и изходни здраво. Всеки ден има по нещо. Заразях я в момента ,в който децата се върнаха присъствено. Писна ми от ината й,писна ми да я натискам. Каквото ще да става-да си разваля оценките ,ако иска. За догодина е предупредена да не разчита на мен. Има най-добрите учители ,но никой не може да ти го налее,ако ти не положиш усилие. Насила на човек можеш да вземеш,не и да дадеш. Знам ,че съм позакъсняла с възпитанието на ината й,но се боря с него от 3 годишна. Ми не става. Саморазрушителен е. Да се оправя-все ще завърши. Ще стоя и ще чакам да й дойде акъла и сама да го поиска.

# 82
  • София
Гена, ами не, не е задължително да уважаваш някой, който е безпринципен, проклет и тесногръд. Образованието ни е пълна дупка!

Рени, моето малкото е такова инатливо. Аз търся да му намеря бутона за включване на ината там, където ще му е от полза, но не винаги ми се получава. Гледам да го навия, когато има трудности, казвам му "хайде, това упражнение ли ще те препъне..." или нещо от този род. Но е още дребосък...след някоя година едва ли ще минава номера!
За школа ние се насочихме към Веди. Моя близка ми ги препоръча, нейното дете също е набор и ги записахме да си правят компания. Ако се случат в една група, де...

# 83
  • в очите на дъщеря ми
евето миналата година беше при Михайлова и всичко беше наред. Тази година е при въпросната учителка  и просто нямам думи. Направо ми иде да го преместя, но струва ли си заради една учителка? По бел тази година е при Абаджиева. И при нея имаше драма първия срок.  Бях писала в старата тема. С няколко думи, изпита го, каза, че се е справил отлично... След което му писа 4 . Звъннах и и ми каза, че да, отговорил за 6, но му писала 4 нарочно за да му остави 5 за срока. Имало време за шестици, било едва първи срок 🤦 Как по дяволите да му обясня като винаги съм го учила че учителят трябва да се уважава ...Не знам 🤷
Това  сериозно ли е? Rage абсолютно безобразие, някои учители просто се самозабравиха и после, как да накараме децата да ги уважават.....аз затова и никога няма да кажа на черното бяло, ако постъпката не е правилна и честна, просто го казвам на детето и т.н. "авторитет" на учителя изобщо не ме интересува....

# 84
Мамзел Нутиш абсолютно си права и всъщност аз му казах същото. Въпросът е обаче как да запази мотивация?

# 85
  • в очите на дъщеря ми
Мамзел Нутиш абсолютно си права и всъщност аз му казах същото. Въпросът е обаче как да запази мотивация?
Това е въпросът ДА, за съжаление такива учители успяват да съсипят всякаква мотивация и ние родителите сме до голяма степен безпомощни.

# 86
И нашата учителка по математика е много взискателна. Първия срок има 6, втория три петици и три шестици и е казала, че ще я изпитва и ако не изкара 6 ще и пише 5 за срока и 5 за годината. А доста учи и ходи на консултации дори при нея. Търся школи по МАТ и БЕЛ за догодина и нещо не мога да избера. Вие към кои сте се насочили? За София става въпрос.

"Образователни технологии"

# 87
Здравейте, изчетох последната тема и до някъде се успокоих.. имам почти завършила шестокласничка в средностатистическо училище в Пазарджик, на която ДО  в комбинация с пубертет и се отрази много много зле. От пълна отличничка се превърна в изключителен мързел без никаква мотивация.  Покрай самото ДО осъзнах, че не ме лъже за това как протичат часовете им по принцип и кои учители са пълни пердета.. Нагледах се и се наслушах с очите и ушите си как някои учители си влизаха в часовете с изключени камери, разбира се, изпяваха си уроците и ги зарязваха. Срещнах пълно неразбиране с молбите си за консултации и обяснение, защо аджеба детето получава определни оценки, при положение че аз съм била там и съм слушала и не е била изпитвана по никакъв начин.. госпожата им по БЕЛ е пълен провал. Научи каквото научи благодарение на моите крясъци, бекрайните напечатани тестове и видео уроци от небезизвесен платен образователен сайт.. В един момент бях решила, че просто сме попаднали така, но като Ви чета разбирам, че навсякъде има някакви проблеми.. Имам следната молба към родителите от Пловдив - след 10-тина 15 дена се местим изцяло. Надявам се някой да ми бъде полезен с име на школа, телефон на учител или нещо подобно за уроци по Бел и Мат през лятото, в отчаян опит да наваксаме пропуските. Благодаря предварително!

# 88
Нашата учебна година приключи, остават им само утре и други ден. В петък са на екскурзия. Бележниците ще им дадат в понеделник 14.06 (няма да учат, и на 15.06 няма да учат) и край на 6-ти клас. Пожелавам на всички здраве и хубаво лято.
За догодина не ми се мисли🤣😜

# 89
При нас валят изпитвания,очаквам резултати.По бел и мат завършва с 6,с5 по география и англ.език.,очаквам оценки по история и чп.
По мат имат цял раздел да изучават,но няма кога и не било проблем,ще го изучаваме у дома или на уроците,еми има си задачи на нво от раздела.Дано имат късмет и в 7клас поне да случат на математичка По бел имат домашно за лятото(тестове),списък за четене и въпроси за размисъл+6 преразказа.

Общи условия

Активация на акаунт