23 СУ след седми клас

• 2 778
  • 26
  •   1
Отговори
Синът ми е приет след 7 клас в 23 СУ, профил "Предприемачески" с разширено изучаване на английски език. След като претеглихме информацията, която имаме и реалните възможности за прием, се отказахме от второ класиране и се записахме. Няма много информация за училището във форума, затова реших да създам тази тема с идеята за споделяне на впечатления от гимназията. Мисля, че ще бъде полезно за следващите седмокласници.

# 1
Синът ми е приет след 7 клас в 23 СУ, профил "Предприемачески" с разширено изучаване на английски език. След като претеглихме информацията, която имаме и реалните възможности за прием, се отказахме от второ класиране и се записахме. Няма много информация за училището във форума, затова реших да създам тази тема с идеята за споделяне на впечатления от гимназията. Мисля, че ще бъде полезно за следващите седмокласници.

Здравейте, дъщеря ми ще е 9 клас в италианската паралелка.
Много сме доволни от училището.
Материалната база е поддържана. Чисто е. Децата влизат с чип в училището.
Миналата година дъщеря ми отказа да чакаме второ класиране.

# 2

Благодаря за отговора. Ще съм благодарна, ако споделите и как Ви се струва обучението, държи ли се на дисциплината и как се отнасят учителите към децата.

# 3
Цитат на: TRIKSI link=topic=1465462.msg45054001#
msg45054001 date=1658030185
Цитат на: peve
link=topic=1465462.msg45051071#msg45051071 date=1657954725

Благодаря за отговора. Ще съм благодарна, ако споделите и как Ви се струва обучението, държи ли се на дисциплината и как се отнасят учителите към децата.

Здравейте, малко късно отговарям
Да, държи се на дисциплината, не сме имали проблеми с учителите.
Като цяло доволни сме.Правят се родителски. Дори дистанционното беше на ниво.
Контакт с учителите винаги при необходимост има.
Правят се консултации,за децата които срещат трудност с даден предмет. Консултациите обикновено са след часовете за първа смяна и преди часовете за втора.
Миналата година осмокласниците започнаха първия срок втора смяна.
Стаите са чисти. Всяка врата е с прозорец и по всяко време директор или заместници,когато обикалят,наблюдават какво се случва.
Не се сещам за друго.
🙂

# 4
След първата родителска среща днес впечатленията ми са доста положителни. Хубава, добре поддържана сграда, на мен лично района много ми харесва, учителите, с които се запознахме - доста делови и симпатични.

# 5
  • София
Здравейте. Видях тази тема и бих искала да ви попитам записахте ли сина си в 23 СУ и ако да след две години обучение в училището доволни ли сте от него?  Ще съм благодарна ако отговорите

# 6
Здравейте. Видях тази тема и бих искала да ви попитам записахте ли сина си в 23 СУ и ако да след две години обучение в училището доволни ли сте от него?  Ще съм благодарна ако отговорите
Здравейте, вече завърши 9 клас. Впечатленията ми от училището не са лоши. Учителите се опитват да въведат дисциплина. На една част се отдава без проблеми, на други - не. Сградата и местоположението са добре. Учителите са млади и амбициозни. По мое мнение част от тях са прекалено строги. Забележки се пишат нон стоп за всичко. Ако се ползваха старите хартиени бележници, със сигурност нямаше да стигнат листата. Хубави бележки се пишат само ако знаеш, а лошите - доста лесно. Изобщо, опитват се да ги накарат да учат, при нас не особено успешно.Имахме много млада учителка по английски, но доколкото разбрах - напуска. Не знам догодина, кой ще им преподава. Децата не са лоши, но много не им се учи. Като цяло, ако детето иска да учи няма да има проблеми. Ако не иска, успехът му няма да е ок, защото никой не пише хубави оценки без знания.Нещо конкретно, ако Ви интересува - питайте.

# 7
Може ли мнение за паралелката  с профил икономическо развитие след 7 клас.

# 8
Може ли мнение за паралелката  с профил икономическо развитие след 7 клас.
Знам, че учат повече от другите География. Иначе, учителите са почти същите и всичко казано важи и за тази паралелка.

# 9
Здравейте, може ли повече информация за предприемаческата паралелка в 23? Дъщеря ми е приета там днес. Учи се английски разширено и като втори език- италиански, нали така? Благодаря предварително!

# 10
И ние сме приети предприемаческата паралелка. Може ли някой да сподели мнения, впечатления....., защото твърде оскъдна е информация за 23 ОУ

# 11
Всичко, което съм написала, е за предприемаческата паралелка. Учителите се опитват да въведат дисциплина. На една част се отдава без проблеми, на други - не. Сградата и местоположението са добре. Учителите са млади и амбициозни. По мое мнение част от тях са прекалено строги. Забележки се пишат нон стоп за всичко. Ако се ползваха старите хартиени бележници, със сигурност нямаше да стигнат листата. Хубави бележки се пишат само ако знаеш, а лошите - доста лесно. Изобщо, опитват се да ги накарат да учат, при нас не особено успешно.Имахме много млада учителка по английски, но доколкото разбрах - напуска. Не знам догодина, кой ще им преподава. Децата не са лоши, но много не им се учи. Като цяло, ако детето иска да учи няма да има проблеми. Ако не иска, успехът му няма да е ок, защото никой не пише хубави оценки без знания.

# 12
Благодаря

# 13
Учителите в училището са много взискателни. Изискванията са високи. Има предмети по които изискванията на тест са 51 процента верни отговори за 3. Учителката по Италиански на предприемаческата паралелка е доста взискателна и преподава много добре. Учителката по География е свръхвзискателна,.  Дава им презентации на уроците, стига да има, кой да ги отвори. По математика ги стяга много, но като цяло децата не са добре по математика. По БЕЛ и Предприемачество също доста изискват. За другите учители също  не мога да кажа нищо лошо. Изискват и не пишат лесно оценки. Отсъствия и закъснения се пишат веднага . Като цяло доста строго ги държат. Ако успеете да мотивирате детето да учи може да постигне отлични резултати. И то реални.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 22:50 от peve

# 14
Интересува ме с какъв бал приемат след 7 клас.

Общи условия

Активация на акаунт