Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през юни

• 76 044
  • 2 908
  •   1
Отговори
# 2 400
  • София
Бифтеки,сузукаки,пастицио, мусака,салати,риби и още и още

# 2 401
Мисти,в кой район? Навсякъде си имат традиционни рецепти, които си заслужава да се опитат.
Оплаквам се от ММ! Не върви комуникацията ни с този човек и това си е!

# 2 402
  • Пловдив
Близкия, в северна Гърция, Кавала.

Сис, дай му време...да не е стрес след напускането на работа?

# 2 403
Мисти,там бих яла гаридомакаронада и/или гаридес саганаки, долмадакия,салата агрия хората, имат и едни питки с пълнеж като пирожки,хтаподи схарас,имат и едни малки рибки ,дето им викат скилакия(кученца).... Ах,аз май съм гладна 🐷
Не е стрес! По принцип много трудно върви комуникацията между нас в последно време.

# 2 404
Койъо каза суфле от тиквички, да каже и как се прави. Щото познайте с какво ме посрещнаха на село - с тиквички! Ама много!!! Weary
И телешко не съм готвила, то аз по принцип от меса не разбирам, и със сини сливи не съм готвила... Аз щото много и готвя де... Засрамих съ...

# 2 405
  + Агнешко авголемоно, магерица, заек с лукчета, петел в сос, хорта, тиквички на пара с риган, сирената, фава кефтедес, колокито кефтедес, пълнен калмар, маринован октопод, фава, реване, долмадес, от рибите харесвам фагри и гаврос маринатос, а и тези сардини/сардели на скара, скаридите са ясни.

# 2 406
Ох, днес направо прекалявате с тези манджи Simple Smile И пържени картофи мярнах по-рано. Засрамете се, ей. Гръцките специалитети нищо не ми говорят, обаче това изобщо не пречи да ми се прияде от всичко споменато.
Мързелче, побъркаха те с тези тиквички. Мен ме е страх да отида на село, че ще ме изпроводят с цяла чанта, да се чудя после какво да ги правя Simple Smile
Тук пак се заоблачи и започна да притъмнява. Дано нямаме втори дубъл на вчерашната стихия.

# 2 407
При нас за секудни стана страшно! Вятър,ама такъв през живота не съм виждала. Събори люлката върху доматите. 🥺😓 Прежалих се,с риск нещо да ми падне на главата,изтичах си прибрах бугенвилията и вдигнах люлката,ама пак я бутна. Момченцето на едни познати с колелото тръгнало да се прибира,ама се изплашило и дойде вкъщи. Баси и бурята. Ся гърми,но поне спря да духа. Много се изплаших! Около нас са едни огромни дървета,няма да ви казвам как се люшкаха.

# 2 408
  • София
При нас за секудни стана страшно! Вятър,ама такъв през живота не съм виждала. Събори люлката върху доматите. 🥺😓 Прежалих се,с риск нещо да ми падне на главата,изтичах си прибрах бугенвилията и вдигнах люлката,ама пак я бутна. Момченцето на едни познати с колелото тръгнало да се прибира,ама се изплашило и дойде вкъщи. Баси и бурята. Ся гърми,но поне спря да духа. Много се изплаших! Около нас са едни огромни дървета,няма да ви казвам как се люшкаха.
Виждаш ли, дори природата отмъщава, заради картофите.
Надявам се с това да се разминете и да няма поражения.

# 2 409
  + Агнешко авголемоно, магерица, заек с лукчета, петел в сос, хорта, тиквички на пара с риган, сирената, фава кефтедес, колокито кефтедес, пълнен калмар, маринован октопод, фава, реване, долмадес, от рибите харесвам фагри и гаврос маринатос, а и тези сардини/сардели на скара, скаридите са ясни.
Това на к'ъв език е и аз що не го зная Imp

Мързелче, аз със суфлето от тиквички. Значи на око - рендосани и изтискани 2 кг тиквички, 4 яйца, сирене, копър и чесън - колкото ти е кеф, олио пак според вкуса ти, може и 2-3 лъжици брашно. Разбъркваш и печеш на 200 градуса. Поднасяш с млечен сос.

Тук се размина дъжда ...

# 2 410
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
вятърът стигна и при нас.
страшно е.
и има едно особено сияние...

# 2 411
  • София
Елиф, слагам лъжичка бакпулвер в суфлето. Става супер надуто и  пуФкаво

# 2 412
Привет, банда! Виждам, че мърдате, гръцки вкусотии изброявате, други готвят и мятат снимки, ще се ходи на гости тук там.
Аз една седмица бях в нелегалност, но ей ме успях да изплувам. Децата си дойдоха за има няма ден. Вчера дойдоха, днес ги изпратих. Преди малко звънна чадото, добрали се бяха до Софето. Покрай тяхното гостуване установих, че печката ми ме бойкотира. Едни ребра пекох онзи ден, те аха печени та недопечени, по нощите ги допичах, че да стават за ядене.Мислех, че е заради това, че повече мръвка сложих в тавата, а то долният реотан явно е предал богу дух. Днес като извадих баницата от печката и ми се изясни картинката. Rage После хапките как ги пекох не е за разказване....., сега майстор ще диря, ако не става нова. Но там други ядове ще имам. Като санираха блока сменихме дограмата на кухнята - прозорец + врата, ми тя 53 санта сал тая тъпа врата. Имам лошото предчуствие, че старата печка ще я разкарам от терасата на съставни части, туй мога да го преглътна, нооо как ще намъкна новатааа. ОМммм ще си налея едно питие, заради гостите заредих, има ракия, вино, водка и бира. Ще видя що ще хвана.
Уми, не се предавай. Аз онзи ден за последно карах с инструктор. Вчера помолих семеен приятел да ми помогне да сваля акумулатора, че е паднал. Погледнахме маслото бива, ама антифриза първо е много, второ е ръждив, трето един маркуч, дето има пъхнат в резервоара с антифриза се е скашкал. Усещам, че се задава голям разход на пари. Нямам търпение да я подкарам колцата. Галено ще и казвам "Бабчето", че много са ѝ годинките, но като за първа кола става.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 19:28 от wind and fog

# 2 413
Елиф, Grinning По - лесно помня манджите на гръцки, отколкото да ги превъртам в главата на английски. Така и по - лесно ги намирам в менюто.

Аз свърших каквото трябваше предсрочно. Вече ми е спокойно, че много се тормозех от притеснение, дали ще се правя. Освен това утре ще почивам. Кеф! По повода си направих джин с тоник. Полага ми се. След малко ще подхвана и аз тиквичките.
Сънито хоби и Балонит се губят. Момичета, драснете по един ред.

# 2 414
  • София
И аз утре ще почивам, между чистенето на банята и прането.

Общи условия

Активация на акаунт