Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през юни

• 76 107
  • 2 908
  •   1
Отговори
# 2 475
  • София
Здравейте!
Пак не съм ви чела от дни. Извинявайте, че нахълтвам рязко с моите грижи, но имам нужда от мнения.
Изписаха майка ми в безпомощно състояние. На легло. Не може сама да седне в леглото дори. Преведохме я в център за рехабилитация (частен) по препоръка на лекуващия лекар за 15 дни. Но този център нещо не ми вдъхва доверие, независимо, че всички се държат мило. Например свиждания само по 10 минути . Персоналът отнася глоби, ако някой посетител остане по-дълго. Ама това да не е затвор! Също така не правят рехабилитация събота и неделя, защото нямат дежурен рехабилитатор. Но това са два загубени дни за възстановяване на майка ми и други пациенти. Според братята ми всявам излишна паника. Но аз не мисля така.
Моля ви за честно мнение, така описаната ситуация струва ли ви се нормална? Според мен нещо крият в този център, за да не позволяват нормално свиждане. Дори в болницата ни даваха да оставаме при нея по няколко часа , защото е важно за възстановяване на говора й.
Тъпото е, че договорът е подписан от брат ми и аз без него не мога нищо да направя, а той не вижда проблем. Но майка ми се чувства самотна там. Каза, че усеща, че губи сетивност в краката. Според лекарката няма промяна, но аз вече се съмнявам във всичко. 😕

# 2 476
  • France
Панди, ако чувстваш, че нещо не е като хората сигурно има защо. Поразпитай във форума за този център. Няма начин да няма отзиви.

# 2 477
Охх, Панди, съжалявам за това, през което минавате. Нямам опит с такива заведения, но за мен 10 мин свиждане не е нормално. Та нали физическото възстановяване минава и през психическото. А най-добрият лек са контактите с обичните ни хора.
Не знам, скептична съм относно полезността на този център. Но да, разпитай и тук.

# 2 478
Оййй да ви покажа Синеочка кви ги плещи... Готова е за инфлуенсър. 😂🤣🤪
https://www.instagram.com/tv/CQl7TrWjIoD/?utm_medium=copy_link
Колко е сладка! С миксер - пръчка от балонче Heart Слънчице Heart
Страхотна инфлуенсърка! Последвах ви и аз за рецепти!

# 2 479
  • София
Панди, приберете я в къщи и наемете сестра.
В България няма читави грижи. Знам, че е трудно, особено с детето, но шанса да се вдигне е по-голям.
Ени, децата имат нужда от много малко. По инерция искат, а нямането е в нашите глави. Ти и даваш много повече, с това, че си с нея. След години и тя ще го потвърди.

# 2 480
Панди, приберете я в къщи и наемете сестра.
Панди, съгласна съм с Ре. Описаното от теб не е ОК. Не всяваш паника, съвсем добре си преценила. Имам някакъв опит с рехабилитациите на баба ми след инсулт и с грижите за баща ми, който си отиде от Алцхаймер. Два дена прекъсване е абсолютно непрофесионално и на етапа, на който е майка ти е голяма загуба на време. Освен това, чисто финансово, почасова медицинска сестра ще ви излезе не по-скъпо от този център, да не кажа, че в зависимост от договорката, и по-евтино може да дойде.

# 2 481
  • София
Уиш, така е. Майка ми още не може да си прости, че оставиха баба в болница. За свекърва и говоря. Аз тогава бях малка,  но и сега, с всичките ми контакти бих прибрала болен в къщи.

# 2 482

Добро утро!

# 2 483
Добро да е!
Панди, по - късно ще пиша на лс.

# 2 484
Добро утро, момичета.
Не съм чела назад, видях поста на Пандето и да споделя и аз - ако усещаш, Панде, че нещо не е наред, то най-вероятно си права и е така. Виж и момичетата какво ще ти кажат, но като цяло търси варианти, докато не се успокоиш. Бързо възстановяване на майка ти!
Изведох кучето, навън се живее, но от жегата заспах чак след 5 сутринта, а той ме събуди в 7 без 20.
Утре е понеделник и ми се реве от сега...

# 2 485
Добро утро!
Ох, че хубаво кафенце, Елиф! Relieved
За майката на Пандето, не съм съвсем съгласна с вас. Може този рехабилитационен център да не е ок, но да го сменят с друг. Вземане вкъщи означава, че Пандето поема всички грижи от сорта миене, смяна на памперси и т. н., лишава се напълно от време за почивка и плюс ходенето на работа и грижи за детето се съсипва. Доколкото помня, майка й е взискателна и все я критикува, че не прави достатъчно вкъщи, сега това поведение ще се засили. Всичко това го говоря от опит, защото БНД пое лично грижите за родител на легло и както е силен мъж + тогава не ходеше и на работа, това го изтормози. Мерси впрочем никой не му каза, в такава ситуация за съжаление хората стават егоисти. В неговия случай гледането на болния продължи с години. Тъй че Панди да си помисли.

# 2 486
  • София
Лорелада, разбирам гледната ти точка, но реалността е друга. Ако искат майка и да си замине, в центъра ще го постигнат за около две седмици.

# 2 487
  • sf
Добро утро ☕
Лепа Брена не я видях, седяхме си на сушинка под навеса. Сега ме боли глава, я от коктейлите, я от късното лягане.

# 2 488
  • Пловдив
Добро утро!
Панде, незнам аз...като не го чувстваш ок говори с братята ти и вземете решение...въпреки, че ако са като моя...

# 2 489
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
видях синеочка. Simple Smile Simple Smile страшна рецепта, ще си я запиша. Simple Smile
и пожарникаря видях и "бу бу" слушах...
нямам ни фейс, ни инстаграм, ама стана някак.
не мога да помогна на Панди. нямам опит. Sad

Общи условия

Активация на акаунт