На пазар във Варна - тема 64

• 37 194
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Под Слънцето
Благодаря за насоките! Ще минем в петък след обяд в клона на ДСК  за проба.  А знаете ли дали временното удостоверение, заменящо ЕЗОК-а е на английски поне? Забравих да питам от бързане да не отървем някоя точка по документите.. То ще е готово утре от ЗК. За  пластиката, непонятно защо, ни пратиха в ДСК.

# 601
  • София
TopsyG На английски издават временното удостоверение. Аз съм изпращала ЕЗОК до Германия по пощата многократно. С проследяване не е имало проблем.
ДСК изпълняват дейност по приемане на заявленията и предаване на картите като подизпълнител. Избрани са в резултат на обществена поръчка....Това по въпроса защо ви пращат в ДСК

Priqtelka много е странен сайта на А1 post. Няма почти никаква информация. Сигурна ли си, че работят с индивидуални клиенти? Да не се целят само в бизнес клиенти с много пратки?

# 602
  • Под Слънцето
vanian, успокои ме. Благодаря за инфото!

# 603
  • Варна
Странно изглежда сайтът на A1 Post, да. Имат чат или звъннете на телефон, дано не подвеждам, ако са само за бизнес клиенти.

# 604
Някакви препоръки за дърводелец или фирма за кухни?

# 605
Ре_ге, в книжарниците и сергиите тип антиквариат, втора употреба има по - малък избор, често и по-високи цени от половината. Във ФБ групата Учебници втора употреба Варна цените са до 50 процента от коричната , оборотът е по-голям, обявите повече, но това от края на август - от 1.09. нататък мн.интензивно стават нещата. Там продавам, от там купувам. Всъщност вече от там си намерих майка, която ми изкупува всички накуп, защото децата ни са от едно училище с еднакъв профили и учители.

# 606
Благодаря за насоките за книжарницата.
Във владиславово е също клон на Хирон обаче ми е много далеч. Книжарничката в Младост я знам,  бях я забравила, ще мина. Иначе по принцип съм доволна от покупката вчера, излезе ми 52 лв накуп, за всичко, без два учебника. За пълен комплект трябваше да платя малко над 150. Избрах си и от  няколко бройки,видях ги на живо. Аз затова предпочитам книжарница а не поединично. Няма галимация. Хубаво би било да намерим човек от когото да купуваме комплект, но и това ще стане, все пак е първа година гимназист. А и да не намеря конкретно тези два втора, ще купим първа. Все пак основното ядро учебници вече ги има.

Дописвам се за НЗОК. Ние правим всяка година на щерката, което е студентка. Излиза с дата-подаване на документите но пластиката е готова след мин 14 дена. Тази година от дск са свършили голяма беля. Забутали са й документите и не са подали заявлението. От два дена ги издирваме защото стана време за вземане на пластиката а не могат да я намерят. Днес се обадиха че ще задействат процедурата наново, без да ходим пак да попълваме ново заявление. Понеже са в нарушение ще ходатайстват. Ще я получим на 06.08. По - рано няма как. За нас е ок защото крайния ни срок е 12. 08.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 13:00 от _re_ge

# 607
  • В центъра на моретата
Някакви препоръки за дърводелец или фирма за кухни?

Ние сме доволни от Велев стил - намира се срещу Лидл до Окръжна болница (на мястото на Пикадили център) - на ул. Битоля. Направили сме два апартамента изцяло с неговата фирма. Електроуредите ги взехме също от него. Мисля, че има фейсбук профил и качва снимки от изработени поръчки.

# 608
Топси
 Жената от книжарницата на пазарчето на Младост каза че от две години не се занимава с учебници втора употреба. Явно е галимация.
Гледах и в групата от ФБ за учебници втора употреба. И там не е цветя и рози. Голяма част от последните публикации са от 2019. Раздвижване има последните няколко дена с4-5 поста. По които нещата са изкупени поединично. Т. Е трябва да търся отделно учебниците  от отделни хора. Гледах и цени. Цените на Хирон са напълно конкурентни. Някои дори са по-ниски. Та и ФБ групата  не са ми манна небесна. Може в крайна сметка да скокна до владиславово в техния Хирон.

# 609
  • ВАРНА
Това е групата за учебници втора употреба и е доста голяма активност https://facebook.com/groups/375220279801582/

# 610
  • Варна
От кой клас нататък родителите търсят втора употреба учебници?

# 611
  • Под Слънцето
_re_ge  съжалявам, че съм те подвела с неактуална информация Sad Преди като почнеше уч. год. и бяха некви дълги опашки, а аз всеки ден минавах от там като се прибирах..  Виж по бившия син , сега оранжев пазар на сегриите за книги. Ма и там са алчни,

# 612
Писах за Фб групите, че от края на август и нач.на септември се активизират продавачите на учебници, пускат доста обяви. Има няколко гимназии , които изкарват списъците с учебниците първата седм.на септември, та затова и обявите тогава зачестяват.Нашите учебници уж ги пазех за септември да пускам обява, но ето че не се наложи.

# 613
  • Варна
От кой клас нататък родителите търсят втора употреба учебници?
От 8ми клас.
До 7ми клас им ги раздават в училище. След това всеки родител си ги купува за децата.

# 614
Откъде мога да купя стелки за плоскостъпие на поносими цени? Трябват ми за превенция, докато препоръчаните упражнения стегнат отслабените мускули на свода отдолу, тоест няма налично пълно плоскостъпие. Тези, които лекарите препоръчват, са на убийствени цени.

Общи условия

Активация на акаунт