Какво повече НЯМА да купя - 19

  • 100 037
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 28 945
Аз го използвам за готвене и не се оплаквам. Каймак мразя от дете, за мен е „отровен“. Simple Smile Но за овкусяване на ястия става. Последно го ползвах при печене на пъстърва.

# 91
  • Мнения: 318
Сирене Пастир…НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

# 92
  • Мнения: 9 050
Защо? Аз много харесвам и сиренето и кашкавала Пастир.

# 93
  • Мнения: 4 912
Аз взех веднъж козе сирене на Пастир и беше отровно солено. Повече не повторих.

# 94
  • Мнения: 3 416
Домашното козе сирене добре узряло е точно такова и леко нагарча. Тъй като козе сирене не обичам - но пък ще ми е любопитно какво точно зоват козе сирене мога веднъж да купя и да видя аджеба дали пък е козе.

# 95
  • Мнения: 10 459
Е, как така, защо е нужно да е пресолено..кое му е домашното на това? 🤔

# 96
  • Мнения: 3 416
Е, как така, защо е нужно да е пресолено..кое му е домашното на това? 🤔
Яла ли си домашно козе сирене или някакво друго - узряло добре - мисля че не си

# 97
  • Мнения: 10 459
Като дете са ми давали, нямам спомени. Ще питам майка ми тя как го помни. Аз питам защо домашно и узряло дава усещане за "отровно солено", както го описаха.

# 98
  • Мнения: 28 945
Защото иначе няма как да се съхрани. Все пак солта е единственият консервант в него. Simple Smile
Просто технологията е такава – сиренето се засипва със сол и си поема, колкото трябва. Но в процеса на узряване се стяга и свива, затова и вкусът става по-солен. А и саламурата, в която го държат, е доста солена, та поема допълнително.

# 99
  • Варна
  • Мнения: 14 675
Аз съм яла домашно, козе сирене без сол. Сваля се от цедилката и чак тогава се слага сол, по желание .
Моля, не сравнявайте боклуците от веригите с качествени п-ти! С домашния вкус не могат да се сравнят и най-скъпите артикули.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 11:38 от Viviana91

# 100
  • Мнения: 9 050
Солта при втасването на сиренето има антибактериален ефект. Сирене без сол си е руска рулетка. Опасно е да се консумира, освен ако самото мляко не е изследвано. Което обаче хората на село не правят.

# 101
  • Варна
  • Мнения: 14 675
Оцелях. Тезата ми е, че свръх солено не е свързано с дом.производство. Прилага се от масовите производители. Някои колбаси също са прекалено солени. Дискутираше се, да се въведат норми за влаганото количеството сол. Засега разчитат на "съвестта" на производителя.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 11:39 от Viviana91

# 102
  • Мнения: 10 459
Viviana, много благодаря за включването. Ние сирене винаги обезсоляваме. Някои сирена са по-приемливо солени. И сега малко оставаше да реша, че са некачествени, дори опасни. 😃 Всъщност единственото удачно е да се посочи съдържанието на сол в гр., както е по етикет. Иначе един ще каже пресолено е, друг - не е, добре е.

# 103
  • Мнения: 24 371
Аз съм яла домашно, козе сирене без сол. Сваля се от цедилката и чак тогава се слага сол, по желание .
Моля, не сравнявайте боклуците от веригите с качествени п-ти! С домашния вкус не могат да се сравнят и най-скъпите артикули.

Ами, не е баш да се слага сол по желание, даже си има стандарт точно колко сол се слага, а сирене, свалено от цедилката, си е прясно неузряло меко сирене. Ако смяташ да узрява и да съхраняваш, а не да се консумира бързо като прясно, се слага в саламура, приготвена по стандарт с конкретно съотношение сол:вода, затиска се с тежест, стои минимум 45 дни ли беше да зрее (и там има стандарт) и т.н.

# 104
  • Мнения: 28 945
Аз съм яла домашно, козе сирене без сол. Сваля се от цедилката и чак тогава се слага сол, по желание .
Моля, не сравнявайте боклуците от веригите с качествени п-ти! С домашния вкус не могат да се сравнят и най-скъпите артикули.

Яла си прясно сирене, не узряло. Няма начин сирене да може да се съхрани за дълго време, ако не е солено.
Питай баба си, ако не ми вярваш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт