Какво повече НЯМА да купя - 19

• 100 238
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Аа, наобратно не пека странджанки аз 😄 Директно във фурната най-горе. Ама си мисля дали няма да стане в мултикукъра наобратно 🤔 Ще пробвам май.
За да стане каймата за мазане се разбърква с малко вода, иначе трудно се маже. Това го знам от лелята от Странджанките до у-ще "Иван Вазов", която правеше най-вкусните странджанки през '80те години 😜

# 331
  • Сф
Аа, наобратно не пека странджанки аз 😄 Директно във фурната най-горе. Ама си мисля дали няма да стане в мултикукъра наобратно 🤔 Ще пробвам май.
За да стане каймата за мазане се разбърква с малко вода, иначе трудно се маже. Това го знам от лелята от Странджанките до у-ще "Иван Вазов", която правеше най-вкусните странджанки през '80те години 😜
Виж какво намерих,  ох майко 😍
https://pep-4o.blogspot.com/2012/02/blog-post_20.html?m=1 

# 332
  • Далечният изток
Скрит текст:
Е чак пък на село. В София съм, квартален магазин за месо, избирам си свинско и телешко, мелят пред мен, знам какво ям. Кайма от много години друга не употребявам .
Никога повече прясно мляко Верея 3.6% пластмасова бутилка. Дъх и вкус на сухо мляко.
Купувате месо и си го мелите или искате в магазина да ви го смелят. Така ще имате кайма от месо, а не от ципи, жили, соя, оцветители, сланина и т.н.

Няколко пъти си купувах по този начин кайма. Купувам месо и го мелят пред мен.
Ами, не, не е моята кайма. Пълних чушки един път с такава кайма - станаха сухи и нямаха нищо общо с чушките, които трябва да са. Кюфтетата също не ми харесаха.
Спряла съм се на една-две марки кайма, които ми допадат, в известна степен.

За прясното мляко на "Верея" подкрепям!

Пък може и месото да е било не от мазните части на прасето, а от по-сухо месо.
Аз като меля кайма, слагам от корема, това, от което се прави бекон. То е шарено месо, има доста сланина. От корема и плешка, става супер кайма.

# 333
УЕДЖИС С КОЖА

Имат натрапчив вкус на парфюмерийна съставка - исках да им напиша `отзиви` в сайта им, но не намерих такава опция. Възможно е някакви дезинфектанти да ползват за машините си, не зная, но е много неприятно усещане да преглъщаш картоф с дъх на парфюм , не ги доядохме,. Два пъти се случва, първият път реших че е случайност. Същата марка, но на шайби, не установих такъв неприятен привкус.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 19:14 от Sanea

# 334
Аз също никога не купувам готова кайма, мелят ми я в магазина. Не ми се купува месомелачка, която да ползвам 1-2 пъти в месеца. Обикновено меля свинска плешка - по-крехка е и има мазнина, без да е прекалено мазна. Понякога, зимата, за сарми с кисело зеле, меля форуми. Те са по-мазнички, добре се връзват с киселото зеле. Винаги слагам хляб в кюфтетата. Стават по-пухкави и се надуват. Сега, понеже съм на диета и нямам и грам бял хляб вкъщи, слагам галета, като я напоявам добре с вода. Въобще правя каймата за кюфтета толкова мека, че едвам да се задържат цели. Внимателно овалвам с брашно и слагам в тиган с покритие с много малко олио, буквално 1-2 лъжици. Леко ги обръщам в олиото, слагам капака и задушавам.

# 335
Това масло е много гадно, съмнявам се че е чисто масло. Изхвърлих го.
Скрит текст:
Станах разногледа с тези немски масла. Вече не знам кое става и кое не. Те са един куп. Ще си купувам Лидл-ското, там поне е сигурно какво е.

И нали скоро се оплаках от продукт на SVR.
Скрит текст:
Да ги похваля сега за отношението им. Отдавна не бях случвала на такова. Казвам го без ирония, наистина ги хваля.

# 336
  • София
Понякога, зимата, за сарми с кисело зеле, меля форуми. Те са по-мазнички, добре се връзват с киселото зеле.
Вярно ли са мазнички?

# 337
  • в сърцата на децата <3
Понякога, зимата, за сарми с кисело зеле, меля форуми. Те са по-мазнички, добре се връзват с киселото зеле.
Вярно ли са мазнички?
Сочни, мазни... Ох, котьоооо 😂😂😂😂😂

Ми ра, ирландското масло от Лидл е прекрасно, Метро Шеф италианското (само по 1 кг разфасовки е) също.

По темата:
Ето тая тотална гняс вероятно ще я ядат кокошките

Толкова "умит" боклук не съм купувала от години. Няма вкус на нищо. Нарязано е като за патките - част от него смито и кашесто, друга - на огромни твърди парчелоци.

# 338
  • оттам, откъдето започва България
♥snow_angel♥, а е на производител, който уж държи и претендира за качество на продуктите си.

# 339
На тази фирма и другите продукти не стават за нищо.

# 340
Вярно ли са мазнички?

Редакторът е уникално изобретение. Бях написала флейки.

# 341
A аз дори успях да се вържа, че за форуми става дума, диалог завързахте около тях. Smiley Щях да ги търся в интернет. Nerd

# 342
  • в сърцата на децата <3
♥snow_angel♥, а е на производител, който уж държи и претендира за качество на продуктите си.
Конкурентни са заводите на ББП и Булконс - е, по мое лично мнение Булконс са КЛАСИ нагоре, въпреки, че целят среден клас продукти. ББП преди време съм купувала лютеница - пак в кофата.

# 343
  • София
Телешки салам на Карлово Мес - не само на вкус, на вид и мирзма също е отврат; изобщо не отговаря на цената си.

# 344
Според мен няма свестни салами от рода на телешкия, поне в България. В тая смляна ситно субстанция хич не е ясно какво слагат. Понякога купувам от Лидл един такъв салам, който бе примесен със шунка, забравих как се казваше, не е лош.

Общи условия

Активация на акаунт