Какво повече НЯМА да купя - 19

• 100 238
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз изпробвам разни от време на време. Този е от най-несполучливите ми проби, въпреки че от салам не очаквам да е от месо.

# 346
Никога няма да купя "телешки" салам, нито подобни, нито наденица, нито кренвирши. След като четох как ги правят и какво им слагат.

# 347
  • Sofia
Има рецепти за домашни.
Аз правих пилешки,вкусен стана😋
Предполагам,че и другите се правят по подобен начин,с варене и пасиране.

# 348
Никога няма да купя "телешки" салам, нито подобни, нито наденица, нито кренвирши. След като четох как ги правят и какво им слагат.
Какво Ви е стреснало, че им слагат?

# 349
https://www.google.com/search?q=%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D … bile&ie=UTF-8
Това на първо четене. Потресаващо е.
Преди време четох подробна статия за сгъстяващо вещество в колбасите, как и защо се прави и наистина се стреснах.

# 350
Ама това са много статии няма как да разбера какво конкретно ви е станало. Както и да е.

# 351
  • в сърцата на децата <3
https://www.google.com/search?q=%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D … bile&ie=UTF-8
Това на първо четене. Потресаващо е.
Преди време четох подробна статия за сгъстяващо вещество в колбасите, как и защо се прави и наистина се стреснах.
А хляб ядете ли? Изобщо продукти с брашно? А знаете ли, че всички житни посеви се пръскат с глифозат? Това е тотален хербицид, по-известен с търговските си названия НАСА и Раундъп.

А зеленчуци ядете ли? Те пък масово се пръскат с изкуствени торове и съдържанието на нитрати е пъти над нормите. Купувате домашни? Те пък се пръскат с нелегално внесено от Турция ДДТ и с него точно имат вкус "като от едно време".

За всичката храна мога да обяснявам колко е вредна и с какви точно боклуци е пълна. Пък въздуха колко е замърсен?!? А водата??? При нас чешмяната вода е с пъти надвишаващо нормата съдържание на уран. С какво ли се поливат домашните зеленчуци? Какво ли съдържа почвата, щом водата е такава?

# 352
А хляб ядете ли? Изобщо продукти с брашно? А знаете ли, че всички житни посеви се пръскат с глифозат? Това е тотален хербицид, по-известен с търговските си названия НАСА и Раундъп.
Ако напръскате посев с тотален хербицид от него няма нищо да остане. За това е тотален. Прочетете поне първо, тогава пишете.

Иначе съм съгласна с твърдението ви за всичко останало.

# 353
Мисля си, че става дума за избор на най-малкото зло и ограничаване на количеството. А не търсене на "девствени" храни и условия на живот.

# 354
  • в сърцата на децата <3
Ако напръскате посев с тотален хербицид от него няма нищо да остане. За това е тотален. Прочетете поне първо, тогава пишете.

Иначе съм съгласна с твърдението ви за всичко останало.
Съвсем съм наясно какво пиша. Пръскат се при 50% зрялост за да изсъхне културата по-бързо и да се прибере реколтата. Ако се ожъне недобре изсъхнало после нищо не става от това жито. Трябваше да поясня, да, защото иначе сте права, че ако се напръскат зелени просто посевите ще загинат.
За вредата от препарата, който става в зърното няма да коментирам, всеки може да прочете.

# 355
♥snow_angel♥, не разбирам защо ми се караш. Имам възможност да избирам да купя колбаси или не, има и алтернатива - чисто месо.
За брашното и зеленчуците и плодовете и водата нямам алтернатива и не казвам, че НЯМА да купя, каквато е темата ни всъщност.

# 356
  • в сърцата на децата <3
Не се "карам" на никого, но хвърчащи думи не носят полза на когото и да е. Има колбаси, които по състав са по-чисти от някои цели меса. Темата е за конкретни продукти, иначе избор имаме на всички нива - отиваме да живеем в дървена колиба нейде в планината и водата ще е чиста, въздухът също, храната ще е домашна и всичко ще е прекрасно. Също така човек може да не яде месо изобщо. Животински продукти - също. Само органик или био продукти... Изобщо животът е поредица от избори, които тук, обаче, не обсъждаме.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 18:55 от ♥snow_angel♥

# 357
Съвсем съм наясно какво пиша. Пръскат се при 50% зрялост за да изсъхне културата по-бързо и да се прибере реколтата.
В България не се прави, защото нямаме проблем с времето. Много рядко има дъждове, които да объркат положението. Излиза и доста скъпо на декар това упражнение(препарат, нафта, заплата, амортизация на техниката), а и добивът намалява.

# 358
  • в сърцата на децата <3
ЧревоУгодник, познавам немалко ЧЗП - прави се. Много повече отколкото се знае. Особено последните години, времето когато трябва да се "пече" зърното е влажно и изпреварват дъждовете с пръскане. Загубите иначе са повече от разходите. Субсидиите покриват повечето разходи, така че си заслужава.

# 359
ЧревоУгодник, познавам немалко ЧЗП - прави се. Много повече отколкото се знае. Особено последните години, времето когато трябва да се "пече" зърното е влажно и изпреварват дъждовете с пръскане. Загубите иначе са повече от разходите. Субсидиите покриват повечето разходи, така че си заслужава.
Все се надявах, че в България сме назад в много отношения. Благодаря, че сподели.

Общи условия

Активация на акаунт