Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 037
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
По темата с домашните любимци ние минахме през зайци, морски свинчета, гълъби, канарчета, джак ръсел, сив котарак порода "любов". Зайците от "мини"  станаха ХХL размер-подарихме на приятел с къща, морските свинчета утроиха броя си - подарихме на съученици, джак тича при свекървата на воля в големият двор, мърчо прави компания на близка наша да не самотна, гълъбите  и те са подарени. Останаха ни канарчета на терасата.
За сега не искат нови домашни любимци. Joy

# 286
  • Варна
Охх че сладки животини показвате! Ще наредя наша маца при тях Simple Smile
Скрит текст:
Поздравления за приетия първолак на Елпет, за чудесното представяне на младежа на Ммм и се надявам юнакът на Бебчо бързо да се възстанови и да стане пак сърцето на отбора!
Маги, през Варна няма ли да минавате, Шабла не е далеч Wink
Ние се отдадохме на разходки и готвене по женски този уикенд, ученето остана на заден план. Уж била готова с домашните за утре, дано няма изненади...

# 287
  • София
Знаех си че съм пропуснала нещо при второто писане на предния пост : elpet, честит прием на първокласник, това една идея по-лесно от приема в ДГ, но НВОто май е по-просто.

При нас няма хотел за Animal Hatched Chick Sad
Предното пиле сме го оставяли само за 4 дни (в клетката) и един приятел го проверява дали няма нужда от още храна/вода , но този бандит не може. Ще разбие клетката, за да излезе. Вариант е да го оставим сам с отворена клетка, като истинска кокошка като се стъмни се прибира.
Имаме го малко от преди пандемията, на почивка сме ходили само на вилата и го мъкнем с нас с транспортна клетка (нещо като чанта е), а на вилата е старата клетка на предишното пиле.
За цапането, цапа, любимото ми е като съм изчистила с прахосмукачката и ММ да му даде ядка ... поне сме с само твърди настилки и с праосмукачка и с мокри кърпи (сигурно купувам повече от когато имах бебета) се вкарва в ред къщата.

Моята хубостница има преразказ-наказание от школата, нямало кой да го провери след написването, та правописът бил проблем, сега за обица ще пише и проверява.
Мота се с два теста по Мат, съответно още не е почвала за утре ... пак ще се ляга в 12 ч. Sad

# 288
  • София
Леле, какви са ви сладки домашните любимци! Но сърцето ми грабна сивушкото на Марти, много искам такъв котарак. Знаш ли каква порода е?
catty m, британска късокосместа е породата. Преди 4 - 5 години за първи път видях такова котенце и се влюбих в него. От тогава та до преди 2 1/2 год. не успявах да убедя ММ да си вземем. Накрая, когато децата се тръшнаха за куче, но аз казах не, ММ склони и не знам дали за мен или за тях, но го получихме от него за Коледа. Това е най - прекрасния подарък.
Усещам, че девойката всеки момент ще развее бялото знаме. Много е уморена и вече толкова й писна, че днес като се прибра от курс, ме помоли да не ходи няколко дни на училище, за да има още малко време за подготовка. Утре и във вторник ще отиде, защото утре има класно по математика, а във вторник ще им връщат ПИ по БЕЛ. Ако от сряда до петък няма контролни и тестове най - вероятно и аз ще пиша молба до класната.

# 289
  • В центъра на моретата
Мисля, че децата доста се пренатегнаха. Цяла година яко на педали, пробни изпити, разочарования, радости и пак разочарования от оценки в училище, школи, пробни изпити. В събота дъщеря ми се събудила в ранни зори, защото сънувала НВО-то.  Дано още 10 - тина дни психиката им издържи.

# 290
  • София
[quote
Деси, много е копринен вашия Спайк; как го поддържате толкова бял?..
[/color]
Кати, той като че ли сам се почиства 😆 Но си иска къпане със специален шампоан, сешоар, ресане след всяко излизане... ходи на фризьор по-често от мен. С всичките му процедури се успокоявам, че поне косми не пуска и не трябва все да чистя след него.
Като яхна метлата единствено Спайки е в състояние да ме успокои 😍

Изместихме темата с нашите домашни любимци, но пък ми подейства добре, за малко поне да забравя за НВО, точки и т.н.
И моето момиче както не искаше да чуе за отсъствие от училище, днес сама помоли да не ходи дните преди изпитите. Два дни не си подаде носа навън, а това за нея е странно.
Утре  всеки час има или тест, или изпитване и оформяне... със свито сърце ще чакам школото да запее 😕

# 291
  • София
И моят хубостник е изморен. Днес беше последният урок от школата - в междучасията идваше в хола и казваше, че било много трудно да се съсредоточи в задачите.
Благодаря още веднъж от сърце на всички за моралната подкрепа  - малчо го обгрижват приятелите навън, примолиха се още вчера да го пусна - всички до един без колелета, без топка - това си е живо наказание за тези футболистчета. Но ми пълнят душата с тяхната солидарност.

# 292
  • София
Нищо му няма на изместването, десита.
В живота има и други неща освен ейЧБиО Joy , не че го вярвам точно сега Joy Wine Glass ... cамо, че в момента е бЕло.

Ура, няма да се ляга късно, поне не заради писане на домашни Joy

Аз първоначално мислех само 3 дни е седмицата на НВО да пусна, но като говорихме с г-жата й по Мат, тя каза цяла седмица да я спра, е нямаше как, тъй като в сряда ще има контролно, пък и да не пропуска много.

Излезли са резултатите от състезанието на НПМГ, добре са се справили съучениците в две от категориите (в едната сериозно групово присъствие в началото, в другото #1 е на приятелче), а в нашата само #1 има повече точки от девойката от Олито.

Бебчо, сладури.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 21:52 от Desem

# 293
  • Ланкър, планините Овнерог
Кати, меко казано не се разбира с други мъжки кучета, ужасна агресия. Отделно, като надуши следа, ослепява и оглушава за всичко останало. Даваме го в Кико Академи, в с.Плана е, момчето предлага и транспорт. Там не е в клетка, тичат на една поляна, екстра му е. Не яде другите мъжки кучета, само показва, че не му е ок. Кико ни пуска клипчета през ден-два, та сме информирани постоянно.
Колко е хубаво да не мисля за НВО. Днес направих таблица в ексел, да слага желания. Нацвъка вече десетина. Рибата още в моретооо....

# 294
За набора нямам какво да споделя освен, че съм безкрайно щастлива след поредния преглед при кардиолог. Няма последствия след ковида, проблемите с пулса отминаха. Дори пролапса на клапата, който си има от бебе не се видя.
Исках да запиша децата за една академия с Вяра Николова, обаче много скъпо идва за тримата и се отказах. Само обучението е 1500, отделно хотел, храна и прочие. Похвалиха ми я много иначе.
Сега умувам някакви други варианти.
Иначе имаме Ласи. Grinning

# 295
Valeriq, къде и по какво е тази академия? Тук знам една Вяра Николова, математичка е....???
Аз с домашен любимец не мога да се похваля. Не мисля и да се ангажирам с такъв. Знам, че на децата бързо ще им мине мерака Simple Smile
Набора е по състезания и тази седмица, както прогнозирах - това ще му е ученето Simple Smile

# 296
# 297
  • Варна
Напоследък не се включвам, че ме тресат други трески - кашлици и хреми, днес при нас излиза класирането за детска градина, наборът е рожденник след няколко дни и повече за това мисля. Проучвам училища, които в моите представи са втори ешалон и знам малко за сегашното им състояние, та горе-долу имаме някакъв лист с подреждане. Наборът прави активно преговор в школата. Установихме, че доста е забравил текстовете на Една българка, Немили-недраги и др. Не се сеща за герои и моменти. Та ще ги препрочита пак. Дава го много ларж, но той по принцип изживява всичко без да показва. Дано запази спокойствие и на датите.

# 298
Здравейте
И аз да попитам нещо, което не ми е много ясно ?!
Записването заедно с ученика ли става или мога само аз ... че след тоя зор с матурите смятам да го пращам извън града Simple Smile

# 299
  • София
rady_plivdiv, по спомен от споделеното миналата година  - може и без ученика.

Общи условия

Активация на акаунт