Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 023
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Аз имам такъв въпрос! Знаете ли кога евентуално ще има статистика от ДЗИ тази година? Интересува ме тази за резултатите по училища в града. С новините виждам само топ 10 за страната.

# 316
В село Мийковци има две бази за летни лагери. Едната е езиков лагер Кандафери , а другата не и знам името. И двете са много добри като сгради.

# 317
  • В центъра на моретата
Аз имам такъв въпрос! Знаете ли кога евентуално ще има статистика от ДЗИ тази година? Интересува ме тази за резултатите по училища в града. С новините виждам само топ 10 за страната.
За тази май още няма по - разширена статистика.
За 2020 г. има топ 1000 на гимназиите според ДЗИ http://www.danybon.com/obrazovanie/top-1000-gimnazii-bg-dzi-12-class-2020/

# 318
Миналата година статистиката за ДЗИ се появи сравнително рано. На втори юли. В предходни години обикновено я качваха към септември.

# 319
  • София
Ziggy Stardust, поздравления и на вас, и на всички с добри новини от НПМГ.
На всички останали още малко търпение и после и малко късмет!

Да, ще има, ще излезе на правителствения портал за отворени данни - може да си гледаш там или да си изтеглиш в Ексел. Следи този линк https://data.egov.bg/data и пусни търсене по "държавни зрелостни изпити", с кавичките.
Миналата година при ДЗИ на 2-4 юни, са качили тези данни на 2 юли. Ако пак е необходим месец, може да ги чакаме около 20 юни. Тогава още няма да знаем даже резултатите от НВО, така че има време да се премисли редът в заявленията.

Нашата добра фея Дидева също ги качва тук https://dideva.alle.bg/%D0%B3%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B … 0%B8%D1%82%D0%B8/, като станат обществено достъпни.

# 320
  • София
Вчера учителката по математика от курса е казала на децата точките от ПИ по математика, но все още нямаме имейл от школата. Може и въобще да не получим.
Нашата също е казала точките, но само на тези, които са били на ПИ присъствено. На тези /като нас/, които са били онлай, щяла да ги каже следващия път, т.е. когато вече няма да има никакъв смисъл. Мейл от школата и ние нямаме. Rage

# 321
да попитам къде мога със сигурност да видя нали записването може да се прави само от родител? (че дъщеря ми май няма да е в софия) не ми се вижда логично да е задължително да е от дете, предвид че са непълнолетни още.

# 322
  • София
Преди 3 г. мисля, че не се преобразуваха точките от състезанието на НПМГ, за олимпиадата със сигурност да, тогава още в самата статистика го правиха, но пък и много неща се промениха от тогава.
(В протокола по Химия от 2020 г. максимума е 99,5 т.)
Много бързо се проверяват, не знам защо не го оставиха за ден след НВО.
Моята девойка пропусна Физиката, имаше школа БЕЛ по това време, а и й се изпари желанието след гаврата на  Олито. Сигурна съм, че бе подготвена само от училище, но при тях се работи здраво с домашни от сборник.

# 323
Не ми е много ясно преобразуването на точките за НПМГ. От олимпиадата се преобразуват спрямо най-високия резултат от самата олимпиада и се сливат с резултатите от изпита? Или се преобразуват спрямо най-високия резултат, без значение дали е от олимпиада или от Чакалов? Кой резултат е водещ?

# 324
Миналата година не помня да са променяли протоколи. Но в системата, където си виждаш резултатите от НВО, при моето първо се появи оли по химия 90,5 и два дни по-късно стана 92,347. За състезанието мисля важи същото. Поне в страницата за прием в нпмг не ги разграничават и пише "брой точки, приравнени до 100 от..." https://npmg.org/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/2021-2/

Vem, преобразуват ги независимо. Тези от оли спрямо макс изкарания от оли, а тези от състезанието, спрямо макс изкарания от състезанието. Ако дете е било и на двете, то взимат по-високите точки.

# 325
Министърът на обазованието вече официално е забранил (заличил) слагането на черновите в плика.

# 326
  • София
Мария, да, точно така Олито се преобразува, затова е имало разлика. Не са се усетили и са въвели грешно.
При синът ми още като публикуваха резултатите от Оли  имаше преизчислението.
Погледнах при синът ми точките са си останали колкото са били от състезанието, никое дете няма 100т.

Vem, Олито се преобразува към максимума за
страната. Ако се яви детето и на състезанието там има други точки, отделно. Системата взима по-високите.

Примерно: има на Оли 65 т., преобразуват ги на 72,356, на състезанието има 71.5 и в бала участва със 72,356.

# 327
Министърът на обазованието вече официално е забранил (заличил) слагането на черновите в плика.
Още миналата седмица.
Най-после някой е забелязал противоречието за черновите. С днешна заповед на министъра, спорният текст се заличава.

# 328
Ние днес я получихме...официално Simple Smile

Само не ми стана ясно, какво точно им пречеха черновите. Или смятат, че стресът на децата е малко и още един няма да им навреди.

# 329
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Има нещо, което не ми е ясно. Гледам ДПП за Варна и ми прави впечатление, че в някои гимназии (напр. езикови) кодовете на паралелките са едни и същи, т.е. с един код са примерно 5 паралилки с различни първи и втори езици. Този код ли трябва да се пише в заявлението и как се разграничава за коя паралелка се кандидатства?

Общи условия

Активация на акаунт