Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 051
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ама че неприятни неща пишете - класни, контролни, изпитвания в последния момент. Confused
Искрено съчуствам - при нас вече почти са приключили с оформянето на оценките, остават изходящи тестове по 2-3 предмета другата седмица и това е, дори за пон и вт от седмицата на НВО са им оставили само англ., история, география и т.н. като часове, изобщо отсъстват мат и бел, според мен нарочно, за да починат, а пък в деня между двете НВО имат посещение на галерия. След матурите също е доста олекотена програмата, имат поне 3 целодневни екскурзии извън града.

# 166
Може ли някой да ми припомни, колко оценки трябва да имат за оформяне? Помня, че имаше значение колко часа седмично имат по предмета, но нищо повече.

# 167
Чл. 12. (1) Освен ако в съответната учебна програма не е определено друго, минималният задължителен брой текущи изпитвания по учебен предмет или модули за всеки учебен срок е:
1. две текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с до два учебни часа седмично;
2. три текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с 2,5 - 3,5 учебни часа седмично;
3. четири текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с 4 и повече учебни часа седмично;
4. (нова - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г.) три текущи изпитвания по учебни предмети или модули от учебната практика.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г.) В минималния задължителен брой текущи изпитвания по ал. 1 се включва текущото изпитване по чл. 11, ал. 2.

# 168
Скрит текст:
Аз имах предвид седмицата преди НВО-то до 15.06 да се мине на ОРЕС, т.е същия период, за който се освобождават по семейни причини децата:)
Не знам за колко време ги одобряват от РУО молбите за ОРЕС. Струва ми се, че вече е късно.
Вече е късно, предполагам. Иначе около 4-5 дена след подаване на заявлението, излиза заповедта на директора за преминаване в ел.среда.

# 169
Най-после някой е забелязал противоречието за черновите. С днешна заповед на министъра, спорният текст се заличава.

# 170
  • Бургас
Най-после някой е забелязал противоречието за черновите. С днешна заповед на министъра, спорният текст се заличава.

Т.е. черновите не се слагат заедно с беловата и няма да се проверяват ...

# 171
Да, това стана ясно още когато за пръв път се добрахме до правилата за информационна сигурност преди около пет месеца. Текстът присъства на няколко места, като само в инструктажа за ученика беше сгрешен ( явно поради употребата на копи-пейст).

# 172
Току-що завърши нашата онлайн смесена родителска. Успокоиха родителите, че стига да има личен превоз на детето до училище, пък било то да е със симптоми или под карантина, ще може да се яви на НВО. Което в нашия случай обезсмисля бележките и стратегиите за седмицата преди изпитите. Само си мисля...:"Дано!"

# 173
  • София
И при нас определиха РС за другата седмица, присъствена.
Ще е само за 7 клас във връзка с НВО.

# 174
  • София
Получи ли някой резултатите от ПИ математика в Междучасие? Техният срок е 2 седмици, ще си свършат ли работата,  че хич не им вярвам. Като нищо ще кажат минимален срок 2 седмици.

# 175
Как ми се искаше и при нас вече да са оформени, но не. Даже класното по математика е на 15-ти. Все още взимат нов материал. Думи нямам. Кога ще го упражняват това.
Усещам, че се предавам. Във вторник гледах една нумерологична прогноза за месеца и казаха, че родените на 1-во число щяли да имат късмет през юни Yum само това ме крепи.

# 176
  • Варна
Мина и нашата РС. По-интересното: по БЕЛ и мат ще ги оформят след като излязат резултатите от НВО. Учителката по БЕЛ директно им е казала, че годишната оценка ще е тази от НВО. В деня на НВО, ако има дете с температура, лекарката ще го прегледа. Ако не е много зле, ще се яви в отделна стая. Ако е зле, звънят на родителите и го връщат вкъщи. Друга дата няма. Посъветва всички да се пазят. РИОКОЗ или както там се води им дава списък с карантинираните. Има процедура, сложна, но е работила за ДЗИ. Болните нямат втори шанс.

# 177
  • София-Младост
Детето се трудило цяла година  за 6, на НВО "няма късмет" и изкарва точки за 5 и тази учителка ще му пише 5 за годината... Не го разбирам това🙄
Освен всичко друго на матурата пишат точки, а не оценки.

# 178
  • Някъде на край света
Благодаря за новата тема!

Нещо не ми стига времето напоследък да пиша и само наваксвам с четенето.
Резултат от БЕЛ на Регалия 85 т. , по математика има няма 79 ще да са. Sad
По-добре от предходния, но все пак не е нормално на първи модул да имаш почти максимален резултат, а на втория да се изложиш Cry
Силно се надявам да е по-добре на реалния изпит.
За протокола - днес изпит след училище, организиран от преподавателката в училище по български. Утре -по математика.
Засега не ги натоварват много в училище. Само класното по БЕЛ ще е преди НВО.

# 179
  • София
Моята девойка ме пита дали ще ходи на училище другата седмица, понеже почти никой друг от класа й няма да е на училище. Утре ще провери все пак с децата, да не се окаже, че ще е сама в клас 😂
Не знам дали вече имам право на достъп до пощата? Ще съм благодарна, че ако стои вкъщи ще трябва да решава примерни тестове 🥴

Общи условия

Активация на акаунт