Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 010
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
изчетох внимателно инструктажа, но не ми стана много ясно
имаше едно клипче, ако може някой да го пусне
и сигурно този въпрос е задаван многократно, но черновите могат ли да се късат, така ще е по-лесно особено по математика

# 331
  • Варна
Зайче, не знам какви кодове в ДПП за Варна гледаш, но аз виждам само една колона с кодове и тя е: "Код на специалност от професия/профил". Това нас реално не ни вълнува. Кодовете на паралелките вероятно ще си се появят направо в системата, защото реално за крайния потребител, какъвто се явяваме ние, те нямат никакво значение.

# 332
Получихме служебната бележка, влязохме в профила. Ох,не остана.

# 333
Получихме служебната бележка, влязохме в профила. Ох,не остана.
Много рано са ги дали при вас. На нашата родителска казаха два-три дни преди НВО ще ги раздават.

# 334
  • В центъра на моретата
Зайче, не знам какви кодове в ДПП за Варна гледаш, но аз виждам само една колона с кодове и тя е: "Код на специалност от професия/профил". Това нас реално не ни вълнува. Кодовете на паралелките вероятно ще си се появят направо в системата, защото реално за крайния потребител, какъвто се явяваме ние, те нямат никакво значение.

Точно същите кодове гледам и се зачудих, че са еднакви. Вероятно ще се появят кодовете за съответните паралелки в сайта за прием.

Служебната бележка за дъщеря ми, я дадоха още средата на предната седмица.

# 335
Zaek, щом имате служебна бележка , като влезете в профила, отляво отваряте Прием , там са паралелките с кодовете.

# 336
  • Варна
Момичета, нали от материала по БЕЛ отпаднаха биографиите на авторите? Помня нещо такова. Обаче днес учителката в училище е казала, че ще влизат, основни неща от тях. Може ли да помогнете къде го пише това?

# 337
Ако не се лъжа, в учебната програма по БЕЛ за седми клас нито веднъж не се среща думата биография, за разлика от преди ( по старата програма).

# 338
Здравейте.
Искам да опростя за себе си някои моменти от инструктажа за ученика.
Първо, да разбирам, че има три плика - малък бял за идентификационната бланка, втори бял за изпитната бланка с отговорите от първи модул и трети жълт (придобих представа от клипа), в който се пъхат първите два запечатани плика и  работата от втори модул. Дотук правилно ли съм разбрала?
Второ, отделянето на идентификационната бланка, с подпис от квестор и запечатването й кога се случва - в края на първия или  в края на втория модул?
И трето, в инструктажа беше записано, че в плика се поставят всички листи от свитъка за белова. Т.е, ако са раздадени примерно три листа, но са изписани само два, в плика се поставят всичките, заедно с празния, на който не е писано?

И един страничен въпрос, имате ли представа на преразказа пише ли се заглавие и от името на кого е, т.е. условието на задачата или не?

# 339
  • София
Валерия, радвам се за вас. Дано само с добри новини се включваш!
Beb4o, бързо да зарастват шевовете на юнака Simple Smile .
И аз да поздравя НПМГейчетата, браво на децата! Simple Smile
Нито звук, нито стон за служебните бележки...

# 340
Първо, да разбирам, че има три плика - малък бял за идентификационната бланка, втори бял за изпитната бланка с отговорите от първи модул и трети жълт (придобих представа от клипа)
може ли линк към клипа

# 341
  • В центъра на моретата
Първо, да разбирам, че има три плика - малък бял за идентификационната бланка, втори бял за изпитната бланка с отговорите от първи модул и трети жълт (придобих представа от клипа)
може ли линк към клипа

https://www.youtube.com/watch?v=bkPgE_pY4II&t=4s

# 342
Миналата година не помня да са променяли протоколи. Но в системата, където си виждаш резултатите от НВО, при моето първо се появи оли по химия 90,5 и два дни по-късно стана 92,347. За състезанието мисля важи същото. Поне в страницата за прием в нпмг не ги разграничават и пише "брой точки, приравнени до 100 от..." https://npmg.org/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/2021-2/

Vem, преобразуват ги независимо. Тези от оли спрямо макс изкарания от оли, а тези от състезанието, спрямо макс изкарания от състезанието. Ако дете е било и на двете, то взимат по-високите точки.
За състезанието не важи същото, тъй като то си е от 0-100Т. Там е колкото изкара-толкова.
Преобразуването и нормирането към детето с най-висок резултат , важи само за олимпиадата (вероятно заради по-голямата степен на трудност).

# 343
  • България, София
Пак падна четене, докато ви настигна.

beb4o_fb, да зараства бързо раната на малкия юнак. Много мило, че децата са показали съпричастност.
Стискам палци точките на малчовците да стигнат за желаното училище.

elpet, честито за първолака. Една грижа по - малко, пък и както казваш, да повлече крак и за седмокласника.

Валерия, чудесна новина. Все така здраве занапред за наборчето и за цялото семейство.

Desem, поздравления за детенце. На една от най - близките ми приятелки дъщеря й се яви на състезанието в НПМГ по химия и биология. По биология се е представила много добре. По химия малко по - слабо. Дано се класира. Стискам палци за нея и за всички останали дечица, които кандидатстват там.

Аз съм изпаднала в странно състояние. Не мога да го окачествя по никакъв начин. Просто чакам да дойдат датите и се моля да сме живи и здрави. И това си говорехме днес с моята приятелка, че в шеги и закачки, Радини вълнения времето си мина и не остана.
Към този момент за РС не съм чула, но миналата седмица в часа на класа помощник - директор е направил инструктаж на децата. Ще направя и аз за затвърждаване на наученото.

Марти, британцът ви е прекрасен.
Dive, Кали, и вашите котаци са прекрасни. Обожавам котки.
Кати, това шушче е голям сладур. И всички останали кучета, които видях също са прекрасни. Изискват грижи и време, но пък радостта, която човек изпитва с животинче в къщи не може да се сравнява с нищо друго.
Desem, много красив разбойник си имате Simple Smile

Нашият любимец на хотел не сме го давали. Понякога го вземаме с нас, като пътуваме, а ако не можем да го вземем, зълва ми и племеницата ходят да го наглеждат и хранят.

Искам да сложа снимка, но нещо не ми се получава.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 15:02 от velina_v

# 344
Първо, да разбирам, че има три плика - малък бял за идентификационната бланка, втори бял за изпитната бланка с отговорите от първи модул и трети жълт (придобих представа от клипа), в който се пъхат първите два запечатани плика и  работата от втори модул. Дотук правилно ли съм разбрала? - да
Второ, отделянето на идентификационната бланка, с подпис от квестор и запечатването й кога се случва - в края на първия или  в края на втория модул? - след приключване на работата, тоест след като ученикът е сигнализирал на квестор, че е готов да предаде работата си и квесторът е отишъл при него. Обяснено е подробно в инструктажа.
И трето, в инструктажа беше записано, че в плика се поставят всички листи от свитъка за белова. Т.е, ако са раздадени примерно три листа, но са изписани само два, в плика се поставят всичките, заедно с празния, на който не е писано? - всички листове за белова, включително и тези, върху които не е работено, се поставят в индивидуалния плик. Обяснено е подробно в инструктажа

Общи условия

Активация на акаунт