Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 33 999
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, нали от материала по БЕЛ отпаднаха биографиите на авторите? Помня нещо такова. Обаче днес учителката в училище е казала, че ще влизат, основни неща от тях. Може ли да помогнете къде го пише това?

Доколкото знам са отпаднали. Но може да се падне някой въпрос от сорта на: къде е роден едикой си или къде е написал едикоя си творба.

# 346
  • В центъра на моретата
В училище са преговаряли кой къде е роден - госпожата  по БЕЛ ги е карала да нарисуват карта на България и да пишат родните места на авторите. Учителката им води и 7 кл. в школа в града и си мисля, че знае какво се изисква.

# 347
Zaek, щом имате служебна бележка , като влезете в профила, отляво отваряте Прием , там са паралелките с кодовете.

Може ли малко повече за тези бележки  .... нашата класна и дума не е обелила
Ако НВО е в самото училище пак ли трябват ?!

# 348
  • София-Младост
Трябват и ще им ги дадат, най-късно до другия вторник, надявам се:)

# 349
Zaek, щом имате служебна бележка , като влезете в профила, отляво отваряте Прием , там са паралелките с кодовете.

Може ли малко повече за тези бележки  .... нашата класна и дума не е обелила
Ако НВО е в самото училище пак ли трябват ?!
То си е в самото училище. ТРЯБВАТ БЕЛЕЖКИТЕ И ГИ ПАЗЕТЕ, СНИМАЙТЕ СИ ГИ, защото с информацията от тях ще влизате в системата да си редите желанията и да гледате класирането..

# 350
Трябват и ще им ги дадат, най-късно до другия вторник, надявам се:)
Май директно ще трябва да питам класната, че другата седмица планирам да го оставя в къщи.

# 351
По заповед 11. юни е крайният срок за раздаване на бележките.

# 352
По заповед 11. юни е крайният срок за раздаване на бележките.
Супер, мерси за инфото.

# 353
В нашето училище (нуи провинцията) никой за никъде не бърза. Няма родителска среща. По български точно идната седмица ще свършат материала. Иначе за класно им е дала модул от ПИ доста сложен според сина ми и им нанесла бележките от модула като оценка от класно. По принцип моят синковец има 55-60 точки на първи модул и 26-27 на втори. Тук има 56 и то се трактувало като пет. Речено сторено, оценката разнесе на, сега почвам да си мисля колко ще му остави за срока. По мат им дава ПИ, които не се проверяват, явно "родителите гонят" . Основно готвят за изпита по специалния предмет. То това хубаво ама не е достатъчно. Служебни бележки!! Добре че сте вие да го обсъждате! Имам чувство че с вас сме в различни галактики !
АОМмммм...

# 354
  • Варна
И при нас бележките в петък бяха дадени на децата. Има имена на детето, залата, в която ще бъде по Бел и математика, входящ номер и код за достъп. В сайта  на МОН има паралелките, балообразуването, брой деца, календар на събитията, опция за желанията, класиране. Още не са активни. С болт е отбелязано: Важно: Корекция на вече подадено заявление може да се прави само в РУО По БЕЛ  сина ми прави някаква таблица с автор, година на раждане и смърт, града, в който е роден, творба, жанр. Това за авторите по  НВО

# 355
  • Ланкър, планините Овнерог
Зле ми е. Днес беше пробната матура по мат в училище. На въпроса как беше, отговорът е
"Еми, първи модул ставаше, от втори успях да реша една задача и от другите по малко, колкото да има някакви точки"

# 356
  • София
В училище са преговаряли кой къде е роден - госпожата  по БЕЛ ги е карала да нарисуват карта на България и да пишат родните места на авторите. Учителката им води и 7 кл. в школа в града и си мисля, че знае какво се изисква.

zaek, доколкото помня, вашата учителка  беше обяснявала материал за сложните изрерчения, който вече не се учи в седми клас и не е нужен за НВО. Та може да не знае, че биографиите от поне миналата година не се включват. Та тя май си кара по инерция.
Иначе поздравления за готиния начин да научиш кой къде е роден, определено децата ще го запомнят лесно.

# 357
  • В центъра на моретата
Да, така беше с изреченията. Относно родното място на авторите - в школата, в която ходи дъщеря ми, са им казали, че е възможно да има, затова е добре, ако ги знаят. Ама за годините на раждане и умиране - това ми идва малко в повече. Кому е нужно чак такава информация и то в 7 кл.? Достатъчно е да се знае в какъв исторически период са живели.

Аз толерирам, познанията на нови неща, независимо дали им са необходими към момента на научаването им. Все си мисля, че все нещо ще им остане в главата и в някакъв момент, когато им потрябва - ще се сетят.  Не толерирам папагалско наизустяване, особено без някаква съществена полза от него.
Съпругът ми много обича да й разказва някакви исторически факти от различни култури и твърди, че както се прави на разсеяна, така и все нещо чува и остава в главата й. Е да се надявам, че е така....Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 23:14 от zaek

# 358
  • София
Днес класното по МАТ - два учебни часа, 19 задачи за решаване (не тип тест). Детето е доволно, само две задачи са го затруднили, едната за сплави, другата "с течението на една река". Утре може би ще разберем резултата.
Бях се оплаквала за ФВС.... е, вече има нанесена годишна оценка 5. Цъфна в ел. дневник точно, когато младежът беше на тренировка. С треньорката се посмяхме по темата, тя покани учителя по ФВС на една тренировка при нея и бяхме единодушни, че няма да издържи. Не ме е яд толкова за оценката, (май ще е единствената петица), колкото се дразня адски много на хора, които си мислят, че друг спорт освен футбола няма.

И един страничен въпрос, имате ли представа на преразказа пише ли се заглавие и от името на кого е, т.е. условието на задачата или не?
Присъединявам се към питането.

# 359
На един от ПИ беше пропуснато заглавието и от името на кого е преразакът, а проверяващата дама го беше отбелязала като необходимо.
Но както установяваме всички тук, от школа до школа разликите в информацията са океан и отгоре...

Общи условия

Активация на акаунт