Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 169
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Бебчо, браво на децата! Вярвам, че и баткото ще се справи отлично!
ПИ на Вектор една много услужлива мама го сложи още на другия ден в пощата, почистен, чудесен Simple Smile Току-що сложих и отговорите и точкуването, за който се интересува от тях.

# 421
  • София
Мисля, че тази година видеонаблюдението е задължително и на НВО. Дочух, че дори в реално време ще се наблюдава, та май няма значение откъде са квесторите.

Аз не мога още да намеря нищо официално по този въпрос.
Но има голямо значение, ако камерите наистина записват/показват само картина, а не звук.
Преди 2 г например има училище с 10 ученика на ДЗИ МАТ в малък град, които имат по-висок среден резултат от СМГ. Пише във форума и как е станало това - звук не се записва, камерата не следи квестора, а учениците,  т.е. ако квесторът иска, може много да направи "в полза на ученика". В нашето училище никога няма да се случи такова нещо, тук най-важното нещо е дисциплината (понякога в излишък) и съм сигурна, че няма да има значение какви са квесторите. Но трудът на децата, разчитащи на честно състезание, спокойно може да бъде обезсмислен с вътрешни квестори в училища с по-лежерно отношение към честността.

# 422
  • Варна
Ехааа, направо се разбих! Нашичкият е втори на ПИ по МАТ на Вектор. На първи модул е с 65 т. На втори за ромба, който го е писал успоредник, но е доказал, че е с равни страни са му взели само 0,5 точки. Май точките са ги давали щедро с каруцата. Има 99,5 точки. Надявам се и на същинския НВО да изкара 95+ точки, за да сме спокойни. По БЕЛ повече от 88-90 точки не очаквам.

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 10:03 от ysap

# 423
Преди около седмица пуснах информация от РУО - София-град относно видеонаблюдението.
По отношение на това, че квесторите не се виждат - Разположите работните места на учениците и квесторите в изпитната зала така, че да са видими от локалния видео операторски терминал.
Повече подробности има в инструкцията към директорите. Иначе видеонаблюдението е регламентирано в наредбата за организация на дейностите.

# 424
  • В центъра на моретата
Благодаря, за информацията за Вектор!
По БЕЛ е прилично 93 т. - на преразказа е с 35 т.
По математика, обаче, трагично.  Дано на изпитите пкаже по-добри резултати.

# 425
  • Варна
Ysap, браво на момчето! Трябва да се гордееш с него! А за щедростта на оценителите, може и да си права - аз очаквах все нейде да порежат девойката при разписване, че е доста лаконична (видимо от преразказите й Simple Smile ) но не са.
Зайче, браво и на твоята девойка! Максимални точка на преразказа са чудо невиждано у дома! На математиката ще се средоточи на истинския изпит, ще видиш! А и ако се борите за ЕГ, този чудесен БЕЛ ще компенсира някоя и друга грешна задачка Wink
Днес явно няма да се работи... Започвам все повече да се чудя защо в НПМГ и СМГ английските паралелки са с РИЧЕ, вместо с ИИЧЕ. За да се наблегне повече на другите предмети ли? А може ли ако си РИЧЕ да избереш първия език като профилиращ в 11-12 клас или училището не би дало такъв вариант за избор?

# 426
  • София
Сега видях ПИ, вече го чака на бюрото Joy

Dive, дано и баткото се справи, искам го най-вече за да си върне увереността. А малките имат голям запас от точки от балообразуващите състезания, НВО беше капакът, който пасна идеално и затвори хубавия кръг. Толкова бяха щастливи, направо летях от удоволствие като ги видях как се усмихват Hug

# 427
Аз отново не разбрах какви прозрачни пликове ще осигурите Simple Smile

С дръжки, без дръжки...?!

Браво на успешно представили се деца!

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 12:07 от Tsugumi_

# 428
  • гр.Варна
Ехааа, направо се разбих! Нашичкият е втори на ПИ по МАТ на Вектор. На първи модул е с 65 т. На втори за ромба, който го е писал успоредник, но е доказал, че е с равни страни са му взели само 0,5 точки. Май точките са ги давали щедро с каруцата. Има 99,5 точки. Надявам се и на същинския НВО да изкара 95+ точки, за да сме спокойни. По БЕЛ повече от 88-90 точки не очаквам.
Браво на момчето ти!
Напълно очаквах такъв резултат и затова по-рано днес Ви поздравих Simple Smile
Не знам това с вътрешните квестори дали е ок.Ще се чуе...
Yovanka, днес обявиха официално,че ще ни идвате на гости на 30.06 за реп-а по баскетбол Simple SmileЩе се запознаем и лично Simple Smile
И аз се интересувам от инфо за пликовете.От къде ги купувате?Те тези обикновените не са съвсем прозрачни.

# 429
  • В центъра на моретата
Освен шишенце вода ще вземе и 2-3 бонбона тип "Мерси", че сутрин често й пада кръвното и й причернява, а отказва да закусва диването.

И аз премислях дали да не сложа малък черен шоколад, освен водата, ама май ще се откажа. Много е топло и има вероятност да се разтопи. А и ме е страх, че можа да нацапа листите.

Ysap, браво да детето - това е невероятен резултат, който е сферата на далечните ми мечти.
Dive, отличен резултат по математика!  
Beb4o_fb - браво на децата!

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 11:15 от zaek

# 430
Направо не знам какви са тези резултати, които цитирате.Лесен ли е бил изпита ? Надявам се, че тука много ни депресирате!😉

# 431
  • София
Браво на децата Simple Smile страшни са, дано имат и спокойствието и късмета, към знанията, за изпита Simple Smile
За пликовете, мислех си да взема или тип джоб или от онези, които ги искат на летището за течности, отгоре се запечатват, и да щракна листче с името или ако имам етикет?

# 432
Тези пликове  дали ще свършат работа?
https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/food-stora … tsip-1-l/40488169

Доколкото помня имаше различни размери.

# 433
  • вкъщи
Квесторите в Бургас ще са външни. Вече някои се знаят кой къде е разпределен.

# 434
  • Варна
Здравейте, от известно време следя темата. Имам въпрос относно медицинското за професионални гимназии - има ли валидност? Утре имам записан час при личната по друг повод и мисля да го взема, за да не ми се налага да ходя втори път. Не видях никъде информация относно срока му и леко се притесних дали въобще да го взимам от сега. Благодаря на озовалите се! Hug

Общи условия

Активация на акаунт