Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 040
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Вчера звънях на личния, медицинското не знаел с какъв срок на валидност е. Joy
 Вероятно било за месец.

# 601
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Позволявам си да пусна информацията, която  излиза в акаунта на ученика от сайта на МОН, секция Прием: / и която Дидева е онагледила перфектно със схема Simple Smile , за някого може да е по-лесно с текст/

За I класиране е важно да знаете:
Скрит текст:
1. Ако сте приети по първо желание, следва да се запишете в училището, в което сте приети. В противен случай губите мястото си.
2. Ако сте приети по второ или следващо желание, следва да отидете в училището, в което сте приети, и:
- да се запишете;
или
- да подадете заявление за участие във второ класиране.

Ако не направите нито една от изброените по-горе стъпки, Вие губите мястото си и не участвате във второ класиране.
Желанията за участие във второто класиране не се пренареждат.
3. Ако не сте класиран по нито едно желание автоматично участвате във второ класиране.
4. Ако сте класирани в професионална паралелка е необходимо да се представи медицинско свидетелство при записването. Ако не го представите при записването, то губите мястото си в класирането.

За II класиране е важно да знаете:
Скрит текст:
1. Ако сте приети на второ класиране, следва да отидете в училището, в което сте приети, и да се запишете. Ако не се запишете, то губите мястото си във второ класиране.
2. Ако не сте приети на второ класиране, то единственият вариант е да участвате в трето класиране.

За участие в трето класиране, трябва да се подаде ново заявление през системата онлайн. В него вие ще може да подредите нови желания за класиране само за паралелки, в които има останали след второ класиране свободни места.

3. Ако сте класирани в професионална паралелка е необходимо да се представи медицинско свидетелство при записването. Ако не го представите при записването, то губите мястото си в класирането.[/b]

значи медицинското трябва чак при записването Simple Smile имате време.

# 602
  • Пловдив
Тази опция за медицинското е от миналата година. Мисля, че го направиха заради ситуацията с Ковид.

# 603
  • Пловдив
Бях при личната.
Както писах вече - 7 лева.
Питах за валидност-"е, поне един месец"
"За техникумите-казва тя-обикновено най-важно да не е далтонист. Той не е, нали? - щях да знам."
Виждам, че е написала

Което чета като цветоусещане-нормално.
Трябва да знаете номера на личната карта на детето и дата на издаване.

# 604
Olive, lulumba,  бързо да им минава на децата Hug
И аз така се изнервям и напрягам още повече, когато синът ми ми каже : споко, мамо, какво си се шашнала? Simple Smile Преди малко ми заяви: горкият ми брат, след три години ще му е много тежко. Аз му казах, че ще е същото, каквото е при него, а той ме контрира: по-тежко ще е, защото той те слуша и не ти се съпротивлява. Та детето много добре знае как да се отстоява, просто в този случай няма да му мине номерът.
Хубаво, че подхванахте темата за медицинските, та да видя къде какво искат

# 605
  • София
A това медицинско като за работа ли е? Имам едни у нас, на които най-долу пише :
Може да постъпи на работа в цех ___________.

Ще ми свърши ли работа?

# 606
  • София
Здравейте, група.

Да ви попитам - записването след 1-о класиране или подаването на документ за участие във второ класиране, може ли да се направи без присъствието на детето?
т.к. на 100% ще чакаме 2-ро класиране, се зачудих дали мога само аз да подам това заявление на място.

# 607
  • гр.Варна
Добро утро!
Да се похваля,че щерка ни е приета в първи клас по първо желание Simple Smile
Много емоции в този месец юни Simple Smile
Миналият уикенд имахме драма.Щерка ни имаше завършване на градината в събота.Вечерта си отидохме на вилата.През нощта направи страхотен ларингоспазъм и ттъй като нямах кой знае какви лекарства,наложи се да се прибираме в 3 посред нощите в града.Пооправихме кашлицата.На следващият ден и аз имах оплаквания-гъдел в гърлото и хрема.Заведахме малката на лекар-кашляла от секретите.Друго и нямало.
Та,от вчера и батко-седмокласник е с раздразнено гърло и хрема.Днес започна и да накашля.Дала съм каквото имам-инфлуцид,Синекод,шуслерови соли и хомеопатия+витамини.Дано удържи фронта,че много ми е притеснено.
Той казва,че не се чувства зле,ама през главата ми какви ли не мисли минават....
Хубав да Ви е деня,момичета Tropical DrinkWine Glass

# 608
И моят син изкара един вирус с кашлица. За два дни с много инхалации на ден се оправи. Бързо оздравяване Hug

# 609
  • Варна
Лулумба, Олив, бързо да се оправят децата и да няма повече травми. Особено в следващите десетина дни Simple Smile
Бонанза, честита ви първолашка радост Simple Smile Можеш да броиш една цел по-малко за постигане тази година.
Нямам трвогите ви за медицинско, но да подскажа, че в миналогодишната тема по това време може да се прочете каква е била валидността му - по спомен на никой не са му правили проблем при записване, че медицинското е старо. Предполагам, защото далтонизъм не се развива внезапно Wink Отделно - всички са наясно колко про форма е този документ, при положение, че масово се издава от ЛЛ без да е видял детето (нашия дори не познава дъщеря ми, но ако му се обадя и занеса 10лв ще ми издаде каквато бележка искам).
Отбелязвам, че вече изобщо не мога да работя. Имам чувството, че съм събрала всичкото притеснение от детето и ММ - те са толкоз дзен и двамата в момента, че чак ме дразнят Simple Smile ММ вчера пак се изцепи с някакъв брутално тъп въпрос, показващ колко много не е наясно с нищо около НВО/7клас/класирания/желания на детето... А то самото безропотно си пише домашните и прави по един модул на ден за разкош - нарича го "усилена подготовка за изпитите".Joy Не си ги представях така нещата, ама квот-такова, здрави да сме и това ще мине.

# 610
  • София
Аз съм напълно извън строя и лично, и професионално. Има такива моменти, в които наистина човек си спомня, че ако сме живи всичко може да оправим. Оставих набора да диша, каквото такова, все ще се изучи. В събота след РД на малката мисля да се отдадем на филми и почивка. Не мислих да взимам отпуска, но ако времето е хубаво ще си взема вторника и ще отидем на басейн само двамата.

# 611
  • В центъра на моретата
Бонанза, дано се оправите бързо! Честито първолаче!
И аз вече съм на предела, но гледам по никакъв начин да не го предавам на детето. А тя се е събрала в себе си, притеснението й нараства с всеки наближаващ ден. Мъжът ми, обаче, ни гледа и двете и ни се чуди на акъла. И вчера ми каза, че не може да разбере за какво е необходимо да се притесняваме - ако знае - няма причина за притеснение, ако не знае достатъчно - значи не е положила достатъчно усилия и я приемат там, където няма да й хареса, и цитирам: "господ помага, но в кошара не вкарва" Simple Smile. По неговите критерии - няма представа как трябва да се учи (сравнявайки със своето време). И не мога да му втълпя в главата, че няма нищо общо с образованието от  наше време и това сега.  
Абе, каквото стане - важното е - да сме здрави! Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 11:48 от zaek

# 612
Незнам да се оплача ли, да се похваля ли: вчера в училището на моето диване са им правили пълен инструктаж с пликовете за НВО. Нагледно са им показали и обяснили кое се къса, кой плик в кой се слага и кога, къде се пише и къде не се пише. Всичко най-подробно. До тук добре.
Лошото в случая е коментара на детето: "по-лесно ми изглежда да завърша висше образование, отколкото да запомня кое как беше" Sob Sob Sob И завърши с думите: "незнам защо е нужно да ни вкарват този допълнителен стрес".Weary
Та както се опитвах да съм спокойна и уравновесена, сега си вкарах още напрежение. Дали освен с НВО-то, ще успее да се справи и с пликовете.Дали няма да оплеска нещо и да му анулират работатат....ей такива душевни терзания имам Disappointed Relieved

# 613
Аз след вчерашната родителска разбрах едно. Пликовете и кое къде се слага не са ангажимент на детето, а на квестора. Вдигаш ръка ,че си готов и той те инструктира кое как правиш. Хубаво е да имаш представа, ако се падне някой отнесен квестор, но няма нужда да се притесняват и за това. Те да си  мислят за задачите и тезите Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 20:11 от The Invisible

# 614
  • София
Аз съм напълно извън строя и лично, и професионално. Има такива моменти, в които наистина човек си спомня, че ако сме живи всичко може да оправим. Оставих набора да диша, каквото такова, все ще се изучи. В събота след РД на малката мисля да се отдадем на филми и почивка. Не мислих да взимам отпуска, но ако времето е хубаво ще си взема вторника и ще отидем на басейн само двамата.
Маги, съчувствие за това, което преживяваш. В такива моменти човек разбира колко мимолетно и  маловажно е всичко. Само живи и здрави да сме.

Общи условия

Активация на акаунт