Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 010
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Да, след като излязат резултатите, най-добре изчаквате и статистиката, която ще ви помогне да пресметнете минимум колко паралелки(желания) трябва да напишете, за да е прието детето все някъде на първо и/или второ класиране.

Това ми е големият въпрос на мен - има ли някаква приблизителна информация за успеваемостта, преди кандидатстването, така че човек да си подреди правилно желанията - да не се надценява или обратното....Защото не винаги големината на бала е показател. Ако са били лесни изпитите, може да имаш по 95 т. и да си помислиш, че си много напред, а то да се окаже, че половината град е с над 95 Grinning   А същото важи, разбира се, и за обратния случай...да си пропуснеш шанса, защото си помислил, че не ти стига бал... Та поне горе-долу да се ориентира човек...

# 646
  • Ланкър, планините Овнерог
За това попълваш според желанията, а не според евентуалния шанс.

# 647
Да, след като излязат резултатите, най-добре изчаквате и статистиката, която ще ви помогне да пресметнете минимум колко паралелки(желания) трябва да напишете, за да е прието детето все някъде на първо и/или второ класиране.
Имате за подредба няколко дни, после има краен срок за подаване. След като подадете не може да пренареждате през системата.
Може да си редите разбъркано паралелките от различни училища според предпочитанията си, а не да изброявате всички паралелки от 1 училище, после от друго училище и т.н.
Free Soul, под статистиката какво имаш предвид ... балове, резултати 2021 ?!

# 648
В какъв смисъл не може да се променя реденето? Доколкото разбрах - прави се избор и след като излезнат резултатите се гледа къде е прието детето, ако е прието. Без редене - първо, второ, трето желание. Така ли е, или бъркам?
Аз не разбирам какво питате Simple Smile Какво според Вас е правенето на избор? Нали точно това е редене на паралелките по избор - от най-желаната към "и тази става" Simple Smile
Веднъж подадеш ли заявлението с паралелките, повече не можеш нищо да променяш (могат само в РУО, но е по добре да си спестите разправията) така че мислете и внимавайте.
И реденето или избора, се правят през точно определени дни - пише си ги в календара. Да след резултатите се пада, но не - виждаш резултатите и веднага да можеш да редиш Simple Smile

# 649
Статистиката на успеваемостта  дава информация за броя на кандидатите, чиято сума от двете оценки(БЕЛ и мат.) е по-голяма или равна на вашата.
Мисля, че в сайта на Дидева има качени такива статистики от предните години.

# 650
Статистиката на успеваемостта  дава информация за броя на кандидатите, чиято сума от двете оценки(БЕЛ и мат.) е по-голяма или равна на вашата.
Мисля, че в сайта на Дидева има качени такива статистики от предните години.
И тази статистика излиза в сайта на МОН ли ? Simple Smile

# 651
  • София
На сайта на съответното РУО - обикновено в деня на резултатите или на следващия ден. Въз основа на нея могат да се правят прогнози за бала.

# 652
На сайта на съответното РУО - обикновено в деня на резултатите или на следващия ден. Въз основа на нея могат да се правят прогнози за бала.
Благодаря, дано наредим умно Simple Smile

# 653
Станаха известни и първите три по сто точки за НВО по БЕЛ - първенците от националния кръг на олимпиадата по БЕЛ. И трите деца са от математически гимназии.

# 654
А резултатите на другите деца,преизчислени ли са по резултата на първите трима ?

# 655
  • София
След 3тия няма значение

# 656
  • София
Имам въпросче по инструктажа: "Може да работи върху изпитните материали, но отбелязва верните отговори САМО в изпитния комплект - лист за отговори и/или свитъка за белова. Внимание! Изпитният материал и листовете за чернова не се поставят и засекретяват в индивидуалния плик и няма да бъдат проверявани!"
т.е. на първи модул по математика например детето ще може да си изчислява в изпитната книжка и пак в нея да си загради верния отговор (с две думи да я ползва като чернова), и след това да си попълни листа за отговори? Това "САМО в изпитния комплект" малко ме обърква Rolling Eyes

# 657
Тоест, уверете се, че сте си нанесли всички отговори в листа за отговори, щото изпитният материал ( тестът) на влиза в плика.

# 658
В момента върлува някакъв вирус сред децата-баткото го донесе от училище-хрема, гърло, глава, обща отпадналост. Малкият уж го пратих при баба му, но и той след три дни болен. Смятам, че е лек вирус, но все пак си е тревога.
И аз не мога да работя, мислите ми са другаде и затова пуснах няколко дни отпуска. Планирам в деня преди изпита пълен рекакс-кино, разходка, сладолед.. каквото поиска, за да разтовари. Днес имах   разговор с учителката по БЕЛ, която ми каза, че големите разлики в точките на преразказа на са с оглед на емоционалното му състояние в момента. Та се надявам да го настроя позитивно-творчески.

# 659
След 3тия няма значение
Да разбирам,че само тези  с 100  точки могат да ползват резултата

Общи условия

Активация на акаунт