Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 138
  • 729
  •   1
Отговори
# 540

И защо не го направиха онлайн да се заяви това желание за второ класиране...не разбирам.
И по-добре, че не го направиха. " Играчите" от други области достатъчно въздействат на първо класиране. При подаване на заявление за участие във втори етап на класиране на място се елиминират участващите от други области, които нямат намерение да се записват.

# 541
  • Варна
И по-добре, че не го направиха. " Играчите" от други области достатъчно въздействат на първо класиране. При подаване на заявление за участие във втори етап на класиране на място се елиминират участващите от други области, които нямат намерение да се записват.

Стига бе, наистина ли правят така? И защо създават главоболия на и без това изнервените деца и родители... Не мога да повярвам, че има такива хора.  Sad

# 542
а къде го пише това, че се подава и къде се подава и т.н.
тъкмо и аз се чудех този въпрос, който тук сме заобсъждали Simple Smile

Ето тук е подробно обяснено всичко. От 19 страница е това, за което конкретно питате.
https://karierno-orientirane.com/wp-content/uploads/2021/05/Kand … a_2021-22_CKO.pdf

# 543
Някои пускат пробно в друга област, защото се страхуват да не  объркат нещо, просто да проверят процедурата. На други им е драго да си направят скрийшот, че са приети в СМГ...

# 544
За второ класиране не се подава, ако не го запишеш , значи участваш за второ
Няма такова нещо.
Може ли тук малко разяснение Simple Smile
Ако правилно разбирам, след като излязат резултатите, в онлайн платформа се подават желанията.
След първо класиране напр. ако детето е прието в желана паралелка/училище - записваш.
Ако обаче не си доволен от класирането... какво правиш ... нещо не разбрах защо подаваш заявление в училището където си приет, за да участваш във второ класиране .... уф, не знам дали го обясних правилно ?!

Сега видях, че Дидева е публикувала диаграмка ... връщам се да чета!

# 545
  • София
Скрит текст:
За второ класиране не се подава, ако не го запишеш , значи участваш за второ
Няма такова нещо.
Може ли тук малко разяснение Simple Smile
Ако правилно разбирам, след като излязат резултатите, в онлайн платформа се подават желанията.
След първо класиране напр. ако детето е прието в желана паралелка/училище - записваш.
Ако обаче не си доволен от класирането... какво правиш ... нещо не разбрах защо подаваш заявление в училището където си приет, за да участваш във второ класиране .... уф, не знам дали го обясних правилно ?!

Сега видях, че Дидева е публикувала диаграмка ... връщам се да чета!
Защото така са го решили. Joy

# 546
Ако детето не е прието на първо класиране - не правите нищо и детето автоматично участва във второ класиране или е прието не по първо (второ) желание, и съответно не е записано, се участва във второ класиране - ще участва във второ класиране, ако подадете заявление за това в училището, в което е прието. Не е достатъчно просто да не го запишете.
При второто класиране документите се подават на хартия в училището по първо желание, което е посочено в първото заявление. - за участие във второ класиране се подава заявление на хартия, НО в училището, където е прието детето, а не, където е било първо желание.
Ако и при второто класиране не е класирано, минава на трето класиране, което може да бъде електронно и може да се пренаредят желанията.
Правилно ли съм разбрала?
Започвам да се чувствам, като че ли към малоумна.. Simple Smile

Zaek, малко каша Ви е станало май Stuck Out Tongue
Надявам се малко да се е изяснило сега. Прочети и тук https://karierno-orientirane.com/wp-content/uploads/2021/05/Kand … a_2021-22_CKO.pdf

rady_plovdiv , Абсолютно правилно сте разбрала процедурата.

# 547
Ако детето не е прието на първо класиране - не правите нищо и детето автоматично участва във второ класиране или е прието не по първо (второ) желание, и съответно не е записано, се участва във второ класиране - ще участва във второ класиране, ако подадете заявление за това в училището, в което е прието. Не е достатъчно просто да не го запишете.
При второто класиране документите се подават на хартия в училището по първо желание, което е посочено в първото заявление. - за участие във второ класиране се подава заявление на хартия, НО в училището, където е прието детето, а не, където е било първо желание.
Ако и при второто класиране не е класирано, минава на трето класиране, което може да бъде електронно и може да се пренаредят желанията.
Правилно ли съм разбрала?
Започвам да се чувствам, като че ли към малоумна.. Simple Smile

Zaek, малко каша Ви е станало май Stuck Out Tongue
Надявам се малко да се е изяснило сега. Прочети и тук https://karierno-orientirane.com/wp-content/uploads/2021/05/Kand … a_2021-22_CKO.pdf

rady_plovdiv , Абсолютно правилно сте разбрала процедурата.

Уф, покрай тези НВО още едно вишу ще завърша Simple Smile

# 548
  • София
Дидева е най-полезният играч в познатата част на вселената! За втора поредна година толкова родители запазват здравия си разум само благодарение на нея. От сърце благодаря!

Е, днес в такъв пристъп на паника измих с доместос всички мивки, канали, тоалетни чинии и прилежащите им пространства...! Луда работа.
Ама не бързай, другата седмица какво ще правиш? Simple Smile Значи, миналата година след първото НВО къщата ми светеше просто, а след второто - то тераси, то прозорци...

# 549
Моля за помощ от запознати. Предстои ни кандидатстване в друга област. От РУО-то ми обясниха, че ще ми изадат от училището служебна  бележка с резултатаите от НВО-то и олимпиадите, който ще са балообразуващи. В такъв случай как ще се изчисли бала, с който ще кандидатстваме. Ще приложа сканирана служебната бележка, но ще може ли да стане онлайн или ще трябва да подадем документите в училище гнездо?

# 550
  • Варна
А знаете ли защо е нужна седмица за да излезе 1во класиране? Какво толкова се чака?!?
Търпението не ми е присъщо 😬

# 551
  • България, София
Дидева е най-полезният играч в познатата част на вселената! За втора поредна година толкова родители запазват здравия си разум само благодарение на нея. От сърце благодаря!

Не е за втора поредна, а за n - та поредна година Simple Smile
Дидева беше и е нашият спасител за набор 2003 и сега продължава в темата за 11 клас.
Няма кой да ни чуе за следващия министър на образованието.

Девойката ме уведоми, че днес са им раздали бележките.
Остава да не я затрие в кочината, в която напоследък е превърнала стаята Joy А ми се обиди днес на квалификацията.
Ще взема да прибера бележката на отговорно пазене.

# 552
  • София
Моля за помощ от запознати. Предстои ни кандидатстване в друга област. От РУО-то ми обясниха, че ще ми изадат от училището служебна  бележка с резултатаите от НВО-то и олимпиадите, който ще са балообразуващи. В такъв случай как ще се изчисли бала, с който ще кандидатстваме. Ще приложа сканирана служебната бележка, но ще може ли да стане онлайн или ще трябва да подадем документите в училище гнездо?

Всичко ще си бъде попълнено в профила на детето в системата - резултати от НВО, балообразуващи оценки от дипломата, олимпиади. Просто ще попълните 2 заявления в системата - там първата стъпка е избор на РУО/област. За всяка област системата допуска по едно заявление и те са си независими едно от друго, т.е. може паралелно да си кандидатствате в 2 и повече области.

velina_v, снимайте бележката

# 553
  • Варна
Дидева е The best! Още преди седем години, когато каката беше в седми клас Дидева ни съпортваше. Предполагам, че е помагала и на много набори преди и след това. Да е жива и здрава и само хубави неща да й се случват!
Magi_sveta, наборът има златни ръце, не само златна глава. Да ти е жив, здрав и успял!
Лилла, нищо не съм мислила за датите преди НВО. Предполагам, че ще го оставим да прави, каквото му харесва.
Аз лично ще му препоръчам преди НВО-тата следобедите да прекрати всяка учебна дейност, да си легне не по-късно от 10,30, ама едва ли преди 11 ще е в леглото. Ще го посъветвам да е максимално спокоен и ще стискам палци да не се прецака в бързината, защото прави очевадни технически грешки от бързане + и - разменя, степени, абсолютни стойности греши.
До НВО-тата съм сигурна, че най-нервни ще бъдем ние - майките. Дано всяка от нас намери своята утеха, за да се съхраним максимално. Предполагам, че сън няма да ни лови няколко нощи. Дано са по-малко тези нощи.
Аз ту пуша, ту не пуша. От 4 дни не съм пушила, но май ще пропуша другата седмица и преди първо класиране едва ли ще успея да се откъсна от цигарите. Алкохол си пийвам. Предполагам, че ще наблегна на биричката, защото тя ме успокоява. Дано бирата ме унася, за да поспивам вечер.Smile

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 16:13 от ysap

# 554
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Дидева е The best! Още когато каката, която сега е на 21, беше в седми клас Дидева ни съпортваше. Предполагам, че е помагала и на много набори преди и след това. Да е жива и здрава и само хубави неща да й се случват!

и от мен Simple Smile
нашите ги накарали да занесат ученическите карти в училище днес.
Wink учителите си знаят стоката явно и предпочитат всичко да е в техни ръце.
казали са им - чужди квестори.

Общи условия

Активация на акаунт