Бързи въпроси и отговори деца -1

• 33 442
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • Германия
Bobchita, това е един от любимите ни модели. Вече няколко пъти й купувам в различни цветове.
Радвам се, че помогнах с номерата 😊

И на нас това ни е един от любимите модели! Първите, които купих, бяха 22-23 номер, вече сме на 30! 😅

# 91
  • София
След прохождане съм взимала Зизу и Елефантен ботуши. Винаги съм се старала да са гъвкави и широки при пръстите. Последните години още повече наблягам на това, взимам марки, които са "barefoot", минималистични.

# 92
Зизу не ги знам,Елефантен ми харесват и гледах такива ботушки
Само ми е сложно с тези номерации,на всичко е така,от марка до марка балкан разлика.Днес я изведох за ръчичката,много добре си вървя ,доволна съм.

# 93
  • София
Елефантен съм взимала съвсем малки, те са гъвкави. По-големите им размери не са толкова.
Зизу са българска марка, шият обувките. Зимните им ботуши са с вълна вътре. Това им е сайта, но не съм гледала дали сдга имат някакви останали от миналата година
https://www.zeazoo.com/shop/
Йети май се казваше моделът.

# 94
  • София
Елефантен съм взимала съвсем малки, те са гъвкави. По-големите им размери не са толкова.
Зизу са българска марка, шият обувките. Зимните им ботуши са с вълна вътре. Това им е сайта, но не съм гледала дали сдга имат някакви останали от миналата година
https://www.zeazoo.com/shop/
Йети май се казваше моделът.
Зимните обаче не стават за сняг и студено времв,едно приятелско детенце беше с такива миналата година,много ме впечатлиха,чак ме беше яд ,че бяхме взели вече ботушки,но след няколко месеца майката каза,че крачетата й са били все студени с тях,макар че са с вълна,подметката им е тънка.
Летните пък ми се струва,че с тази подметка детето ще усеща всяко едно камъче по земята.

# 95
Може, нали са т.нар Боси обувки.

# 96
Ох, аз за зимни обувки му бях харесала Adidas Terrex, но в един магазин ми казаха, че са за по-големи дечица. Не че няма номера и за бебета, но е факт че едва ли ще са удобни за недобре проходило дете.
Сега ще чакам да излезнат зимните модели ботуши и ще гледам.

# 97
  • София
Това е идеята-детето да усеща земята. Така кракът се развива по зададения му биологично начин, не се деформира от обувката.
Стават за сняг и студ, как да не стават. Отбелязали са, че може да пропуснат при киша и много мокро, но това си важи за всички обувки.
Точно вълната задържа топлината и не овлажнява крачетата, от което може да им стане студено. Аз им обувам чорапи с вълна отдолу, защото памукът държу хладно и кел файда, че обувката е с вълнена подплата.
Топлят си, моите са и играли в снега с тях-влизал е сняг отгоре, не са ни пропускали. Вероятно ако джапат в киша/локви, ще се случи в един момент.
След Зизу съм взимала други марки, не знам дали въобще да ги споменавам, тъй като не са масови и в доста случаи могат да се поръчат само от чужбина.
Иначе за мъници и с вълна вътре, има и една румънска марка Tikki. В България се внасат от Обущета за малки крачета(така се казва сайта), иначе се поръчват лесно от Румъния.
Доста хора тази година си накупиха и от "босата" линия на D.D. step, тях ги има в някои физически магазини, но е добре да се уточни с продавачите, че търсите точно barefoot(ако решите, де).
Иначе, ако не се търси гъвкавост и да са широки при пръстите- сестра ми е доволна и от декатлонските, моите са имали апрески на Sprandi и са били лекички и удобни(ползвали сме ги инцидентно, при голям сняг).
Но за малко детенце бих взела нещо олекитено и по-скоро топлещо, не толкова за големи снегове.

# 98
Аз й взех тези за маратонки есента

# 99
  • София
Взех на четири годишния Биокулт Инфантис пробиотик,който му давах като беше на 1,но сега се замислих,че може би вече е голям за него ... дали?
Давам го превантивно,нищо му няма,но в детската градина имат много болни деца със стомашни проблеми,а и на море заминаваме скоро

# 100
Взех на четири годишния Биокулт Инфантис пробиотик,който му давах като беше на 1,но сега се замислих,че може би вече е голям за него ... дали?
Давам го превантивно,нищо му няма,но в детската градина имат много болни деца със стомашни проблеми,а и на море заминаваме скоро

Да, сякаш е за бебета и по-малки деца това.

Когато детето ми беше на тази възраст, съм давала ето тази коластра. Много бях доволна.

https://www.pharmalife.bg/imunokol-perfekt-kolastra-probio-15-ka … t-colastra-probio

# 101
Кога децата ви се отучиха да лапат всичко, навсякъде?
Малкият е на 1г+2м и това ни е голям проблем. В къщи или навън, види ли нещо интересно на земята, задължително трябва да го опита. Разходките ни в парка често са едни постоянни обясняване защо не може да изяде това или онова.
Някой минал през това, да даде съвет и да каже кога е спряло?

# 102
  • София
Няма как да стане изведнъж. Обясняване и порастване на детето. Като се намесвате в конкретната ситуация и не позволявате да се случва. Без караници и дърпане от ръката, естествено, а със спокоен тон и обясняване, че е мръсно и не го пипаме и лапане.

# 103
  • София
Кога децата ви се отучиха да лапат всичко, навсякъде?
Малкият е на 1г+2м и това ни е голям проблем. В къщи или навън, види ли нещо интересно на земята, задължително трябва да го опита. Разходките ни в парка често са едни постоянни обясняване защо не може да изяде това или онова.
Някой минал през това, да даде съвет и да каже кога е спряло?
Към втората година спря да лапа всичко моят син,преди това беше нещо страшно,знам за какво говориш.

Сега е на 4 и от време на време има изцепки,като последната беше "Мамо,няма никога да познаеш как викнах асансьора!С УСТА!"

# 104
Големият не е слагал никога в устата предмети, с малкото обаче се бяхме видели в чудо - свекърва ми му е вадила топка станиол от устата, натъпквал си е целият биберон ( да, възможно е 😄), отхапвал е чаша 2 пъти (единият път му вадих стъкла от устата), камъчета, лего, какво ли не. Като види нещо дребничко и оп- в устата. Било му харесвало. Към 4 години спря да слага толкова много, но от време на време като се заплесне ближе играчки😃 внимавайте и го следете

Общи условия

Активация на акаунт