Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са тези насекоми с кафяво-черна черупка и черно тяло, които приличат на дребни издължени морско раковина?
Какви са разликите между традиционното земеделие на баби и дядовци и съвременните пестициди?
Какви са основните характеристики на главестия копър (резене, фенел) и може ли да се отглежда в нашия климат?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са тези насекоми с кафяво-черна черупка и черно тяло, които приличат на дребни издължени морско раковина?
Тези насекоми с кафяво-черна черупка и черно тяло, които приличат на дребни издължени морско раковина, вероятно са различни видове охлюви. Те могат да причинят щети на растенията, особено на листата. За борба с тях може да се използва естествен метод като поставяне на капани с биологични препарати или ръчно събиране и премахване на охлювите.
-
Какви са разликите между традиционното земеделие на баби и дядовци и съвременните пестициди?
Разликите между традиционното земеделие на баби и дядовци и съвременните пестициди са значителни. Традиционното земеделие разчиташе на естествени методи за борба с вредителите, докато съвременните пестициди са химически и осигуряват по-ефективна защита на културите. Важно е да се отбележи, че съвременните пестициди имат различни действия и въздействия върху растенията в сравнение с биологичните алтернативи. Препоръчително е да се консултирате със специалист или да използвате естествени методи, ако предпочитате био земеделие.
-
Какви са основните характеристики на главестия копър (резене, фенел) и може ли да се отглежда в нашия климат?
Главестият копър, известен още като резен или фенел, е ароматно растение с месести листа и главест плодове. Може да се отглежда успешно в нашия климат при слънчеви места и добре дренирана почва. Известен е със своите лечебни и кулинарни приложения, подобряващи вкуса на други растения и действащи като естествен репелент за вредители.
-
Какви са разликите между класическия и малкия плоскорез и кой от тях е по-подходящ за работа в градина?
-
Как можем да се борим с миризливките в градината и какви са методите за контрол на тези вредители?

Тази година червен щир гледах, къде за украса, къде за ядене, като спанак си е, пък и ми хареса как всички семенца поникнаха и въобще много лесно се отгледа, малко му изпуснах поливането обаче. 
Опитвахме това-онова, но повечето неща си имат вкус на трева. Само тази бяла куча лобода много ми харесва на вкус, сурова за добовка в салатки, ама трябва да се ходи из полето много да се събира, нещо все не нацелвам сезон да намеря семенца да си направя домашен разсад, много съм му навита на това растение. По принцип не трябва да се яде в големи количества, защото съдържа оксалова киселина, което способства за образуване на бъбречни камъни.
Обикновената лободата не ми е позната освен като име, мисля че няма да я разпозная на живо, пък и скоро не сме ходили на далечни разходки из полята, но ще се оглеждам. Сега имам телефонно приложение дето разпознава растения, ще разчитам на него.
))


проверено е.










Догодина ММ се е заканил да гради клетка от мрежа, както правят всички
Джинджифил супермаркетски корен садих, покара, после четох че не бил издръжлив на зима и сега трябва да го вадя и местя в саксия, ама днес четох форума и забравих. И батат киснах във вода и пусна корен, насадих го, сега забравих къде е, надявам се да продължи да расте - един ластар има - че да го забележа, иначе може да бъде окосен. Такива ми ти работи. Сега се надявам да сънувам зеленчуците на Aila, приятни сънища на всички и да ви е сладко. 