Модни консултации (юни, 2021) - 56

• 63 337
  • 938
  •   1
Отговори
# 165
Много имам, само естествена кожа нося. Държа на марка и удобство. Обмислям, но влезе ли ми в ума обувка трудно устоявам.
Много пазя обувки, но ми омръзват след няколко години носене и накрая ги махам, за да направя място за нови.

# 166
Не знам колко имам, но реално нося 4-5 чифта. Другото седи в кутии и от време на време се изненадвам, че имам такива обувки.

# 167
Имам ужасно калпави крака - мазоли цъфват и кръв тече и от най-малкото и от най-марковото, ако не е изпипано.

Купувам винаги след мислене с какво и как ще го нося от вече съществуващият ми гардероб. И обувки и дрехи предпочитам да нося доста повече от 1-2 години,  затова и гледам качество, естествена кожа и марки, чиито калъпи знам, че са ми удобни.

Имам определено поне 60++, но в никакъв случай не са близо до 100 чифта.

PS Дори днес майка ми ми се смя, че я карах да ми прави разбор на комбинациите на новата ми рокля по Скайп - (дълга, ленена, много семпла, италианска) - подбрах и 3 чифта сандали и чехли и 2 чифта кецове леки,  3 чанти и 7 шала от наличностите и определено мога да я нося в доста различно изглеждащи визии. + Дънково яке и лек wrap.

# 168
Аз съм болна на тема обувки. Не знам колко са, може би над 50 чифта. Два пъти в годината правя чистка, но на всеки изхвърлен чифт купувам сигурно два нови и вместо да намалят, те нарастват. Най-много като бройка са ми кецове и сникърси, защото нося такива може би в 90% от времето. Следват ги ботите, а най-малко са обувки, сандали и ботуши. И това е така, защото кракът ми е адски тесен и трудно ми прилепват, иначе сигурно досега да съм минала стотака. Не държа на марки, нещо хареса ли ми и мога ли да си го позволя, взимам го. Не мисля имам ли с какво да ги нося, често след това купувам нещо друго за новите ми обувки, несъчетаеми с наличностите ми от дрехи. Не ги обмислям, стрелям на мига. Нося изкуствени кожи, но всичките ми зимни обувки естествена кожа и там с изкуствено компромиси не правя.

# 169
  • Варна
Тихо,тихо…Стрино,зачекваш необятна тема.Никога не съм ги бройла въпреки,че на скоро след един коментар на милото,че мога една година да ходя всеки ден с различен чифт дълбоко се замислих.Долу горе на там клонят много са и съм му ужасно благодарна,че ме търпи заедно с тях Simple Smile .Имам,както сама казваш и на 10+ години,скъсани ужулени,разлепени скофтени нямам и да не успявам да ги прецакам.С предпочетания съм кожи,качество,брандове,всякакви цветове,но имам и експерименти,защото нещо ми е намигнало в тях и сега след като ме провокира да си призная май имам проблем?Обичам обувки и действам първосегнално,ако нещо ми хареса,ако взема да ги мисля значи не са моите и в последствие остават нови след което подарявам или продавам.

# 170
Стрина Калина, сега е мой ред да възкликна: не си сама сестро Simple Smile Heart
Не искам да ги броя. Даже не искам вече да ги нося. Всеки със своята лудост. Simple Smile

# 171
А къде държите толкова обувки?
Ние имаме тесен коридор с малък гардероб за якета предимно. Ако извадя 10 чифта обувки и не може да се мине. А ако и ММ направи така..край 🤣🤣🤣

# 172
Едно гадже ми прати следното: " Не, че намеквам, че жена ми има много обувки, но антрето ни прилича на входа на джамия".
Понякога ме е срам, защото никой човек няма реална нужда от толкова много обувки, но това просто е по-силно от мен! Парфюми имам точно три, но тези обувки...

Анастасия
Скрит текст:

Плюс двете ракли на дивана и под спалнята. 😬😬😬

# 173
Имам две сухи помещения където имам рафтове и там държа чанти, куфари и обувки.

# 174
  • Sofia
Ооо, няма да броя, не смея...Ама са над 40🤔 Обаче ако ще броим шаловете, ще избягам далече!

# 175
И на фона на всичките тези обуща, които притежавам, се оказва редовно, че нямам какво да обуя на определен тип дреха. 😅😅😅

# 176
Е тук вече сме различни. Simple Smile На мен пък ми е проблем точно кой чифт да избера. Joy
Моите обувки са в отделен гардероб, в кутиите с изключение на 3-4 чифта работни и ежедневни. Тези в кутиите се почистват след всяко обуване и се прибират точно където са били. И пак забравям кои къде са.

# 177
Никога не съм си купувала обувки според дреха, винаги е било точно обратното още от тийн годините. Нямам идея колко са, може би около 50 като само 25 от тях са кецове. И днес пак половин час седя и се чудя кои ... КОИ точно да обувам?!? Преди години носех токове, сега имам само един чифт за официални случаи, уж. Държа не само да са естествена кожа, ами и качествена изработка. Както и на определени марки, но може и да експериментирам ако ми харесва. Вече все по-често търся и ортопедична стелка. По-малко са ми едноцветните обувки и почти нямам черни. Хвърлям обувки защото са ми писнали, никога не съм имала повредени. И нямам място за повече, но си тъпча ако случайно съм се прибрала ненадейно с нови.

# 178
  • Mediterraneo
Не ми се говори твърде на тази тема Simple Smile В Бг моя добра приятелка постоянно се шегуваше с моите обувки. Десетки чифтове оставих, подарих, продадох, когато тръгнахме насам. Мислех, че съм се излекувала, но просто започнах начисто...
Ботуши имам един чифт само, велурени, нямам нужда от зимни обувки. Боти( велур) обаче вече натрупах 3-4 чифта. Сандали, платненки и маратонки не искам да броя.

# 179
  • Виена
Като питате - имам много обувки , не съм ги броила прецизно, грубо към 120 чифта, без да считам себе си особено фокусирана върху обувки... Купувам ако си харесам нещо, за повод, при нужда, имам много  офис и бизнес обувки, едни конверс, които намирам тежки и неудобни, много сандали, балерини с ток, не толкова много боти и ботуши, няколко чифта маратонки, които рядко нося. Купувам от производители, за които съм сигурна в качеството и пас формата, най-много Петер Кайзер, също Хиспанитас за всекидневието, но имам няколко чифта и от Усойка (за просветените е ясно за какво говоря), нямам скруполи да си купя и от али експрес - имат един модел балеринки от кожа, които са ми много удобни. Показвала съм ви шкафчето си Simple Smile Там има всичко, от култови модели на Юнайтид нюд до платнени всъдеходки от 4 евро от Кик Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт