Модни консултации (юни, 2021) - 56

• 64 833
  • 938
  •   1
Отговори
# 360
Лен и трико суша директно на закачалки. Също не се занимавам с гладене на нещо, което така или иначе ще се намачка почти веднага след обличането. Т.е. спазвам правилото, че тениската ще се изглади / намачка / по естествен начин върху тялото, след като се облече.

# 361
Аз съм недоскив 😆. Тениски не гладя, а лен ми харесва намачкан,  то неизмачкан освен 5 минути след гладене не съм виждала. Коприната (някои видове) са немачкаеми, но и цените им са...
И аз така. Естествените материи са хубави леко намачкани,изсъхнали естествено,небрежни.Супер изгладените и изпънати дрехи за ежедневието на са ми ок. Ако по случайност нещо ми е прекалено изгладено,леко го намачквам с ръце, Особено пък лена е престъпление да е изгладен. Ако е гладен,още с първото сядане се намачква супер  грозно.
Лятото не гладя нищо или почти нищо,макар,че по принцип обичам да гладя.

# 362
За мен най- противната част от домакинската работа е гладенето.
Правя го само в краен случай.
Гледам да опъвам мокрите дрехи, та да си спестя процеса. Даже предпочитам да изпера нещо на ръка , само и само да не пуфтя над ютията.
Имам колежка, ръб до ръба , и шифона глади. Чак понякога се чувствам неудобно, обаче антипатията ми към ютията е по- силна.
Купих си чудна риза от памук, много трудно я изгладих , а беше още полувлажна. Вчера я облякох, на десетата минута в сгъвките на лактите, там , където е пъхната в панталона, стана на хармоника. Това ѝ беше първото и последното гладене .

# 363
  • София
Майка ми на времето гладеше и чорапите. Отучих я 😁.

# 364
Лен и трико суша директно на закачалки. Също не се занимавам с гладене на нещо, което така или иначе ще се намачка почти веднага след обличането. Т.е. спазвам правилото, че тениската ще се изглади / намачка / по естествен начин върху тялото, след като се облече.
Изгладена и намачкана дреха изглежда различно от никога негладена.
Аз определено не съм маниак на гладенето и недолюбвам тази дейност, освен това съм бавна, та съвсем ми дотежава Weary, обаче все пак гладя, каквото има нужда. Имам познати, които твърдят, че дрехите им са само "немачкаеми" и затова никога не гладят. Ами, личи си им, sorry. Понякога изглежда отвъд небрежното и отива към запуснато.

# 365
  • В полите на Пирин планина
Аз не държа на 100% памук и лен не харесва точно заради мачкането... Не ми е проблем да нося вискоза или смески разни. Simple Smile
Също, примерно лиоселът е естествена материя, а не се мачка, колкото памука. Simple Smile

# 366
Аз не мога да нося тениски 100% памук, специално тези, които са плътни, изпотя ли се и цял ден стоя мокра, много ме дразнят.
В днешно време не всичко е гаден изкуственяк, има много приятни материи, специално от хубавите спортни марки.

# 367
За командовки и път - Дж. Рибкофф. Дизайнът му е ориентиран към деловата пътуваща жена. Или т. н. куфарна мода.
Всъщност прочетете в Гугъл.
Хубавото е, че шие и тук и в някои наши магазини се намират прекрасни негови неща. И е стилно и няма нужда да се глади.
Трябва да прочета точно какво е съдържанието имам сако, рокли, няколко блузи - хубав изкуственяк, не дразни. А и съхне бързо.

# 368
  • София
Аз се гладя, особено лятото. Тегля една ютия набързо сутрин, вкл на тениските.

# 369
  • Варна
Гладя не ми е най-любимото занимаие,но адски ме дразни/ят намачкани дрехи.Единственото,което  промених е да гладя дрехата  само преди да се облече,а не един път на прибиране и един път преди обличане.Едно е да се изгладиш облечеш и мачкаш съвсем друго е да нахлузиш нещо и да се самоубеждаваш,че то не се мачкало или е немачкаема материя и седи добре е не е моето.Дори ленените дрехи да им отива да изглеждат намачкани и неглиже,но пак преди носене ги гладя не ми е кеф да ги обличам смачкани и да им изправям гънките,а за да направя процедурата по гладене по-малко досадна и много по-лека го правя с парен център/парогенератор .Глади в пъти по лесно и бързо от обикновената ютия без значение колко мощна е тя.

# 370
  • Street of Dreams
Аз затова не нося лен. Изглежда сдъвкана и изплюта дрехата, неугледно ми е с гънките му. Колкото и да обичам небрежното, това за мен изглежда немарливо.

Навремето и аз гладех всичко - спално бельо, хавлии, бельо. С дезинфекционна цел. Е, мина ми меракът.
Последно гладих едно кимоно със сешоар, за по-бързо. Ами идеално стана, хем без гънки, хем не прекалено опънато.

# 371
Всичко гладя без чорапи, долно бельо с изключение на детето, чаршафи и хавлии.

# 372
............а за да направя процедурата по гладене по-малко досадна и много по-лека го правя с парен център/парогенератор .Глади в пъти по лесно и бързо от обикновената ютия без значение колко мощна е тя.
Би ли споделила марка, модел, че гладенето ми е от най-неприятните занимания?
Обмислям от няколко месеца подобна покупка, но не съм сигурна, кое ще ми върши работа.

# 373
Аз не понасям изкуствени материи и съм доста ограничена в избора. За лятото само памук и лен и това е. Тениски ако имат нужда гладя преди обличане.

# 374
  • Пловдив
Мразя да гладя, гладя непосредствено преди обличане.
А как се справяте с изкуствените материи? Имам няколко поли плисе тип найлонови някакви, ако тръгна дори на 30° да гладя ще се стопят и след пералня дори и на закачалка да висят пак им се палучава някоя друга гънка.

Общи условия

Активация на акаунт