Модни консултации (юни, 2021) - 56

• 64 813
  • 938
  •   1
Отговори
# 375
Зимата не гладя, защото нося пуловери, но лятото загивам с това ежедневно гладене. Особено ризите ме вадят от равновесие. Мисля да си купя от ютиите за вертикално гладене, но не знам гладят ли добре и каква точно да взема.

# 376
Аз се родих, откакто си взехме парогенератор. Преди имаше блузи/ризи, които избягвах да нося,  заради трудоемкото им гладене или пък други от фини материи, които ме беше страх да не изгоря с ютията. С парогенераторът е много по-бързо и лесно, ... Но ако искате напр. идеален ръб на по-плътен панталон, пак ще трябва да прибегнете до ютията. С приятеля ми така или иначе не сме чак толкова придирчиви и откакто имаме парогенератор (1.5 год.), ютията не сме я ползвали.

# 377
  • Варна
............а за да направя процедурата по гладене по-малко досадна и много по-лека го правя с парен център/парогенератор .Глади в пъти по лесно и бързо от обикновената ютия без значение колко мощна е тя.
Би ли споделила марка, модел, че гладенето ми е от най-неприятните занимания?
Обмислям от няколко месеца подобна покупка, но не съм сигурна, кое ще ми върши работа.
Годес със Ровента съм има няма поне 4-5 години.Нямам абсолютно никакви забележки и не искам да си спомням гладенето преди това .Скоро ми се наложи да ползвам обикновена ютия при пътуване и чак тогава  осъзнах,че съм си спестила хиляди мъки и нерви.За жалост модела го няма вече наличен(харесвам си я и пак бих взела същата) ,когато я вземахме гледах да е мощна и ударната пара да е сносна ,но има доста нови модели с още повече екстри и т.н сиггурна съм ,че ще намериш твоята,като параметри е ето тази  :
https://www.rowenta.com/Linen-Care/Steam-Station/PERFECT-STEAM-D … c=steam%2bstation

# 378
Имам гладачна система на Миеле  от 3 години,но честно казано ютията никога не съм я включвала… ползвам само парогенератора. Много удобно приспособление😊

# 379
Прави се оказахте ,за 49 кг жена трудно да се намери нещо дето хубаво да прилепва по тялото и да подчертава коремчето, даже XS са ми широки JoyAnimal Hear No Evil Но няколко дрешки успях да си взема ,има един марков магазин има го в България мол и в Парк Център ама все му забравям името...нещо със С беше , където дрехите са им много скъпи, но много хубави..от там ми е мерак, но са ми широки хах, но три чудни разголени дрешки успях да си взема но останалото май ще трябва да търся в детските хах...в HM изборът е голям,но много ги изкупуват XXS,а май те ще ми стават, освен ако може да се поръчва или евентуално просто трябва да дебна като ми е на път...то повечето там все L,M..не ми стоят добре , много са ми широки, иначе толкова сладурски Simple Smile И за скъсани скини EUR 32 ще търся

# 380
Анабел, какъв е този размер XXS и колко марки го имат? Сестра ми е 48 кг и 165 см, често ходим на шопинг заедно и XS ѝ е тамън. Аз лично на 90% от марките като погледна етикета XS е най-малкото, което имат. Само при дънките обикновено има и по-малък размер от 34, тоест от XS.
По принцип XS са доста малки. Ти да не гледаш някакви оувърсайз?

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 21:03 от Анонимен

# 381
46 кг на 165 см съм и дънките са ми 34, блузите С или ХС, даже и М имам. Не знам къде си мерила и ХС са ти големи. Само в Уайкики дънки 32 размер са ми огромни, но там размееите ги определят на око сякаш, та не са мерило.

# 382
Само Мм глади с ютията ризи, аз си ползвам това от няколко месеца и съм пупер доволна:
https://www.philips.bg/content/B2C/bg_BG/experience/ho/ironing/h … &gclsrc=aw.ds

Иначе и преди винаги си гладех нещата, много мразя да ходя дори с леки гънки. Взех си 2 ленени ризи, ще видя как ще се разбера с тях 😀

Относно размер, винаги съм била ХС, 164см, преди бях 46кг, сега съм 50 и пак всичко ми седи супер.

# 383
Прави се оказахте ,за 49 кг жена трудно да се намери нещо дето хубаво да прилепва по тялото и да подчертава коремчето, даже XS са ми широки JoyAnimal Hear No Evil Но няколко дрешки успях да си взема ,има един марков магазин има го в България мол и в Парк Център ама все му забравям името...нещо със С беше , където дрехите са им много скъпи, но много хубави..от там ми е мерак, но са ми широки хах, но три чудни разголени дрешки успях да си взема но останалото май ще трябва да търся в детските хах...в HM изборът е голям,но много ги изкупуват XXS,а май те ще ми стават, освен ако може да се поръчва или евентуално просто трябва да дебна като ми е на път...то повечето там все L,M..не ми стоят добре , много са ми широки, иначе толкова сладурски Simple Smile И за скъсани скини EUR 32 ще търся
Е малко се изхвърли…. Аз съм 42 кг. На 160 см и xs ми става , само на Adidas нося xxs и на Манго 32 дънки. За 49 кг на височина 154 мисля , че нямаш никакви грижи с размер xs , че даже и s на определени марки

# 384
  • София
Ми и мен едно време ХС ми бяха широки и носих ХХС. За марки не се сещам в момента, но бях доста слабичка и си ги има тези размери. Виж за дънки по-малко от 32 не съм виждала.

# 385
2ХС има в Taily Wejl. Даже може и 3ХС да има.

# 386
  • Варна
Мразя да гладя, гладя непосредствено преди обличане.
А как се справяте с изкуствените материи? Имам няколко поли плисе тип найлонови някакви, ако тръгна дори на 30° да гладя ще се стопят и след пералня дори и на закачалка да висят пак им се палучава някоя друга гънка.
За този тип поли прибягвм до гладене в химическо.Признавам мързи ме да на мествам всяко плисенце,завъртенце и т.н по принцип се тропосват в долния край на полата да не се разместват,но немам нерви.Оставям изпрана само за гладенеи след час са готови.Една забележка не ги пускам в пералня пера ги на ръка и суша на закачалка от тези дето щипват само ластика.

# 387
Само аз ли обичам да гладя.. 🤣🤣
Вечер, след вечеря, пускам си предаване/филм/ютуб, събирам прането и вадя ютията.
Само хавлии, кърпи, дънки и чорапи не гладя, но всичко останало - да.
Случвало се е да върна ММ от вратата, защото съм видяла, че тениската му не е изгладена. 🤣
Според мен такова нещо като "бе, тая тениска не е изгладен, ама то й не личи баш" няма. Не съдя, просто споделям мнение. Simple Smile)

А за дрехите и размерите. Много зависи кой как обича да му седи дрехата. Аз не тренирам от 8г фитнес, че тениската ми да е като чувал, например. Обичам дрехи по тялото и при мен ХС е широк в талията (60см) особено в новите моди сега!! Аз, що се касае до свободното време, съм с тениски от детското. В работна среда не нося тениски, така че нямам проблем там с размерите. Всичко просто стестявам и скъсявам като рокли/поли.

# 388
Дъщеря ми е 150см и 36кг. Е за нея е наистина мъка и XS са и големи.
При 10кг и повече отгоре, не виждам как точно ще стоят широко, ама явно не разбирам.
Хубаво е човек да се похвали с фигура, ама няма нужда толкова да предобря манджата. Wink

# 389
Имам близка приятелка 152 см 45кг, и на нея не съм видяла ХС и С да й стоят като торби. Като цяло като височината не е голяма, 50кг далеч не е прекалено слабо. Същата моя приятелка качи ли 5 кила почват да й стягат дрехите, то коремче кълки Grinning Виждала съм  ХХС дънки, това не е за човек 50кг.
Ама явно зависи от структурата на тялото, знам ли. Може би и защото днешните модели са по- широки, нали му е такава модата. Ама стоят добре, на мен ми харесва Simple Smile
Фитнес облеклото е направено да показва преси, стегнати кореми и т.н. То се впива по този начин. Според мен човек трябва да си намали очакванията от обикновена тениска.

Общи условия

Активация на акаунт