Модни консултации (юни, 2021) - 56

• 64 812
  • 938
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
На 159см 53кг, никога не съм влизала в дънки XS, дори и във ученическите години, когато бях 45кг.
ХS само тениски имам. Амо то и сега един стандарт на размери има, че няма кой да види...
Иначе анорексични дрехи съм виждала в
Tally Weijl

# 391
Отникъде, но да се включа и аз по темата. Joy
Висока съм 170-1 и тежа 48 кг. Понеже мноого варирам в стила нося различни размери, но най-често вървят ХС/С и 32/34.
Пиша го това обаче с един въпрос - дали можете да ме насочите към магазин с хубави дънки, тоест хубави модели? Не мога и не мога да си намеря такива. Или горе са безумно безформени и широки, или в коленете стоят зле (пак широки). Последно попаднах на тези:
Скрит текст:
Много харесвам как стоят, но не мога да открия други от този модел. Frowning1

# 392
  • Пловдив
От factcool си поръчах подобни, разгледайте има доста разнообразие и таблица с размери.

# 393
Annabelle странно как всичко ти е широко. Аз съм 52 кг на 170 височина, доста от дрехите ми са даже М, в xxs е невъзможно да вляза. Да не би да си гледала овърсайз модели и затова да са ти широки?

# 394
Само аз ли обичам да гладя.. 🤣🤣
Обожавам да гладя.

# 395
  • София
Само Мм глади с ютията ризи, аз си ползвам това от няколко месеца и съм пупер доволна:
https://www.philips.bg/content/B2C/bg_BG/experience/ho/ironing/h … &gclsrc=aw.ds

Иначе и преди винаги си гладех нещата, много мразя да ходя дори с леки гънки. Взех си 2 ленени ризи, ще видя как ще се разбера с тях 😀

Здравей, от много време гледам такива уреди за гладене на закачалка.
Този с резервоар за колко дрехи ти стига преди да напълниш пак, за всякакви материи ли дтава и наистина ли изглажда?
После дрехата влажна лие?
Понеже преди много ги бях загледала но ми казаха че само професоналните (като в магазините) били хубави а тези за масова употреба били мн слабички

# 396
Отникъде, но да се включа и аз по темата. Joy
Висока съм 170-1 и тежа 48 кг. Понеже мноого варирам в стила нося различни размери, но най-често вървят ХС/С и 32/34.
Пиша го това обаче с един въпрос - дали можете да ме насочите към магазин с хубави дънки, тоест хубави модели? Не мога и не мога да си намеря такива. Или горе са безумно безформени и широки, или в коленете стоят зле (пак широки). Последно попаднах на тези:
Скрит текст:
Много харесвам как стоят, но не мога да открия други от този модел. Frowning1

Потърси G-Star Lynn, и други модели на G-Star.

# 397
Lollaa* и мен ме интересува самата технология на гладене. Дрехата на закачалка ли е и вертикално я "гладиш"?
Удобно ли е сутрин за няколко минути да се изглади тениска, блуза? Хич не ми се занимава с включването на ютия, дъска...която при мен е затрупана с дрехи, че да не се мачкат, хаха. Simple Smile

# 398
На мен ми е много удобна. Гладя на закачалката, но се е случвало и на леглото диркетно😀 Все пак предпочитам първия вариант, така или иначе всичките ми дрехи са на закачалка.
Глади дрехите, но после дрехата е леееко влажна, но не е драма, изсъхва за минутка.
Едно резервоарче ми стига за макс 2 блузки, то е мъничко 70мл. Не е тежък уред, което за мен също е голям плюс.
Само да подчертая, че дреха на тотална хармоника няма да изглади идеално, тогава си трябва истинска ютия или от другите професионални системи.
Всяка сутрин за 1-2 минути си гладя блузата/панталона, включително се карам на ММ, ако не си е загладил тениската с нея  преди да излезе 😀😀😀

# 399
Нося само естествени материи. На моите хора у дома също купувам само такива. Има си немачкаеми, определено. Имам блузи и тениски от памук такива, както и копринени. Повече си искат гладене. Отнема ми не повече от 2-3 минути. За мен това е последен проблем.
Сутрин гладя на спалнята - най-удобно ми е.

# 400
  • София
Добре де, и аз от пералнята като извадя тениски например опъвам хубаво да нямат гънки докато съхнат. Ноооо когато изсъхнат имат следи от щипки първо, и второ след като ги сгъна и прибера в гардероба, като извадя някоя да облека има гънки от сгънатото. И си изглежда зле със следите от щипки и линиите от сгънато. Простирала съм ги под мишниците без щипки, за да избегна следите, но си остава линия на прегънатото. И това също ми прави впечатление при други хора, че си ходят със "щипки", но може би проблема да си е в моята глава Joy. Да не говорим ако извадя дрехите от сушилнята, там задължително са за гладене. Гладя преди да облека, предвид образуващите се гънки от сгъването.

Често по командировки чувам колеги как всичко са си изгладили предварително и сгънали в куфара, но тези следи от сгънатото си седят. Аз не гладя предварително, само непосредствено преди излизане. И за протокола много мразя да гладя, но по-неприятни са ми смачканите дрехи Blush.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 11:03 от Мишчица

# 401
За пътувания си имам и си нося малка ютийка, от най-малките. Нося си я и си гладя. Негладеното винаги личи, освен ако не е специална материя. А при естественитге материи е трудно да се намери такава. Предпочитам да отделя някоя минута и да си изгладя дрехите, отколконто да нося синтетика, колкото и немачкаема да е.
В момента, например, съм с една тениска с дълъг ръкав на Кенсол - чист памук е и наистина не се мачка. Рипсена е, на райенце от плата и наистина не й личи нищо. Но повечето винаги са леко смачканки след сушилня, пране, простиране или престой в гардероб.

# 402
Колкото и красива да е една жена, колкото и скъпи, и качествени дрехи да носи, това че не са изгладени я прави да изглажда като дрипла и повлекана в моите очи.
Имам и нося дрехи от естествени материи и мнението ми е, че колкото и да се намачкат при носене, личи че са били изгладени преди това. Харесват ми, особено при лена тези аристократични и бохемски гънки образуващи се при носене.
Гладя всичко без бельо. При пътуване си нося портативна ютия.

# 403
Аз пък се чудя нямате ли си друга работа, освен да инспектирате на хората дрехите за следи от щипки и гънки от сгъване? 🤣🤣
Като тръгна на почивка последна грижа ми е ютията и колко гънки от сгъване има памучната ми тениска, пък нека съм повлекана.

# 404
Отнема същото време, като да се "инспектира" кой с какво е облечен/обут, кой как изглежда, как върви, кат се държи и т.н. Всеки има понякога свободно време, особено когато е на почивка. Едни неща му се набиват на очи, други - не. Зависи. Един вижда и се дразни от намачкани дрехи, друг - от пентна, трети - от миризми и т.н.
Темата зави в тази насока и който има мнение - споделя.

Общи условия

Активация на акаунт