Как сортирате дрехите за пране и как перете?

• 9 669
  • 128
  •   1
Отговори
# 75
Горе май забравих да пиша, че ползвам еко вариантите на програмите. Няколко мин по-дълги са от стандартна програма, но уж хабят по-малко вода.
Аз лично никога не бих прала на такава програма _ никога . Не мисля , че едни 10 литра ще замърсят толкова много природата . Дори почти винаги добавям 1 изплакване . Гледам да ползвам програми , който перат с много , много вода .
Скрит текст:
Пране с "две капки " вода за мен не е пране
.

# 76
  • Sofia
Хавлии и чаршафи пера на 60 градуса, всичко друго на 40. Обикновено гледам дънките да са отделно. Нищо друго не съм сортирала никога. Не помня нещо да ми се е оцветявало.

# 77
Винаги разделям на бели и цветни, имаме два коша, но все пак преглеждам преди пускане на пералня. Хубава ни е пералнята, но си пера всичко на 40 градуса (естествено, доколкото материите и изискванията на съответната дреха позволяват) и 800 оборота. Не съм имала проблем - нито с оцветяване, нито със свиване или друго. Отделно си пускам чаршафи и хавлии - и тях на 40, чисто бели на 60. Понякога пускам само черни или много тъмни дрехи, ако са се събрали повече.
Дрехите на детето сортирам отделно и пускам на детска деликатна програма.
При повече петна пускам програма "супер пране" и допълнително изплакване.

# 78
Хавлия след 800 оборота само колко време се суши?

# 79
Хавлия след 800 оборота само колко време се суши?
За сушилня без термопомпа _ 1 час и 10 _15 мин .
За сушилня с термопомпа _ 1.50 ч .

# 80
Между 1-3 дни на сушилника/терасата, зависи от сезона.

# 81
Аз също всичко пера на 800 оборота и вадя всичко просто влажно.Ползвам сушилня и хавлиите и чаршафите ги суша на програма,която е 2ч26м.В зависимост колко съм я напълнила, времето се саморегулира и може да ги изсуши и за 1ч30м примерно.

# 82
Ами ок си излизат, прибирам наравно с останалото пране (в т.ч. простирани навън или в сушилня), не знам точно колко време отнема на хавлията.

# 83
  • София
Моята пералня нещо много мокри взе да ги оставя и пускам допълнителна центрофуга на 1200.

# 84
  • Швейцария
Нищо не сортирам. Ние нямаме бели неща. Всичко пера на 50 градуса, с капсули, за да не дозирам нищо. Слагам омекотител и Калгон. Цветоулавящи кърпички не съм купувала никога. Не съм имала проблем досега.

# 85
  • София
Добре, поне кажете, че не перете бельото, заедно с чорапи или връхни дрехи... то за чаршафите е ясно, че едва ли някой има място да набута при тях и 2-3 пуловера Simple Smile
Пера на 40 градуса, бельото в краен случай смесвам с тениски/потници, носени под друга дреха. Дънки пера заедно с други панталони. Разделям по цвят (освен чорапите): тъмни, светли, червени/розови. Деликатни материи се случва да изпера на ръка, но са малко и това е рядко.
Идейно ми звучи за освежаващата програма на сушилнята, мисля да пробвам - имам тъкмо извадени дрехи от вакуумните торби. По принцип ги пускам на 20-минутната програма в пералнята, но ако се получи освежаването в сушилнята - Рай Simple Smile 

Дайте идея за пране на олекотени завивки (изкуствен пълнеж, не пух), ако човек няма специална програма? Не ме терзае толкова дали ще е добре изпрана, а да не се сплъсти пълнежа. На зимната след едно пране стои на "туфи" (не измислям по-добро), въпреки, че е капитонирана. Ще я сменям, но как да се подсигуря, че следващата няма да стане пак така? Лятната няма този проблем, сигурно защото е по-малко пълнежа.

# 86
Добре, поне кажете, че не перете бельото, заедно с чорапи или връхни дрехи... то за чаршафите е ясно, че едва ли някой има място да набута при тях и 2-3 пуловера Simple Smile
Пера на 40 градуса, бельото в краен случай смесвам с тениски/потници, носени под друга дреха. Дънки пера заедно с други панталони. Разделям по цвят (освен чорапите): тъмни, светли, червени/розови. Деликатни материи се случва да изпера на ръка, но са малко и това е рядко.
Идейно ми звучи за освежаващата програма на сушилнята, мисля да пробвам - имам тъкмо извадени дрехи от вакуумните торби. По принцип ги пускам на 20-минутната програма в пералнята, но ако се получи освежаването в сушилнята - Рай Simple Smile 

Дайте идея за пране на олекотени завивки (изкуствен пълнеж, не пух), ако човек няма специална програма? Не ме терзае толкова дали ще е добре изпрана, а да не се сплъсти пълнежа. На зимната след едно пране стои на "туфи" (не измислям по-добро), въпреки, че е капитонирана. Ще я сменям, но как да се подсигуря, че следващата няма да стане пак така? Лятната няма този проблем, сигурно защото е по-малко пълнежа.

40С , програма за синтетика , с допълнително изплакване , 800/1000 оборота .
С  така наречените лайт дути гелове  за пране .
Первол примерно .

# 87
Ами за завивките от синтетика е малко на кантар. Изпрах 2 на 40 градуса, с 1000 оборота центрофуга, всичко точно. После смело пуснах още една такава, но друга марка, не беше единична ами за спалня. Прецаках я.
От тогава за прибирането лятото ги нося на химическо, където има и услуга пране. Нищо не са ми разваляли 😀

# 88
Че бельото защо да е по- специално, върти се там с другите неща и нищо му няма. Олекотени пера на 40 градуса и 800 центрофуга. Направо са вечни.

# 89
Олекотените завивки, ватирани и подобни якета пера на 30-40 градуса ( яке с гъши пух без ценрофуга) като слагам три топки за тенис с тях да се въртят- предотвратяват сплъстяването.

Общи условия

Активация на акаунт