Как сортирате дрехите за пране и как перете?

• 9 664
  • 128
  •   1
Отговори
# 120
https://www.ariel.co.uk/en-gb/shop/type/pods/ariel-all-in-1-pods-colour-and-style тези са за цветното, https://www.ariel.co.uk/en-gb/shop/type/pods/all-in-1-pods-original за бялото. Какъв е проблемът с 30 градуса бяло?

# 121
  • София
Може да ползваш ароматизиращи кърпи за сушилня. Аз купувам от ДМ такива.

# 122
Те дрехите изобщо няма да се изперат на 30 С , и то с течен ..
Прах , прах ...
Кислороден избелител му трябва на бялото , кислороден ..
Не чорба и студена вода ..

# 123
  • Швейцария
но мога ли да ароматизирам дрехите с друго при пране/сушене?

Аз слагам парфюмните перли на Ленор и същия аромат омекотител Ленор. Ароматът се усеща седмици след това. Особено когато пера спално бельо, много обичам да ми ухае дълго. И аз пера с Ариел капсули. Те нямат омекотител в тях.

# 124
Преди се стараех и дрехите ми да миришат на омекотител и лосиона ми имаше миризма и накрая плюс парфюма и ставаше манджа с грозде.
С времето разбрах (поне за себе си), че е хубаво да са просто чисти дрехите без да са толкова ароматизирани. И лосионите ми за тяло са вече без аромат, за акцент оставям само парфюма/спрея за тяло.

# 125
  • Велики Преслав
Аз не знам какво е това пране на бяло на 30. Дано да седи бяло. По-скоро така прано е сивкаво.
Праховете, които перат добре бяло пране, съдържат минимум 5%  процента кислородни избелители. Те са най-активни след 60⁰.
 Има прахове с оптични избелители. Те фосфорират и дрехите срещу светлина изглеждат много бели. Реално не са.
Кисрородните избелители и дезинфекцират. Аз пера бяло на 60⁰, хавлии и чаршафи на 60⁰,  а цветно и черно минимум на 40⁰, ако позволява и на 50⁰. За мен 30⁰ градуса е студена вода. Става чорба с препарата, особенно с някои капсули от старите видове. Вече има такива, които се разтварят на 20 градуса, но има някои които ако не се загреят на 40, стават сопол.
Няма как да има препарат, комбиниран с омекотител. Те се неутролизират. Има препарат с аромат на омекотител.

# 126
  • София
Моята пералня е проклета и омекотител не ще. Така че съм се отказала от него. Цветно - на 40 с течен, бяло - на 60 с прах.
Капсулите също не ги иска, завира ги под люка и това е.

# 127
Rockstar,  ще каже човек, че у вас не пералня, а чудовище, което се храни с дрехи и прах имате😂

# 128
  • София
Моята пералня е проклета и омекотител не ще. Така че съм се отказала от него. Цветно - на 40 с течен, бяло - на 60 с прах.
Капсулите също не ги иска, завира ги под люка и това е.
Слагай ги в джоб или в чорап (ама плътен, не чорапогащен).
Деля по цветове и материи, на съответната програма на пералнята, с гел или капсула, на 40 гр. Спално бельо и хавлии отделно и на 60гр.

Общи условия

Активация на акаунт