Как да познаем партньорът гей?

• 15 426
  • 263
  •   1
Отговори
# 120
А защо не му каже "Хайде да бъдем откровени един с друг! Подозирам, че си такъв. Ако е вярно, нека се разделим като приятели и всеки от нас да има шанс да си намери подходящ човек. За детето ще продължим да се грижим и двамата и няма да го настройваме един срещу друг."
Казвала му е. Мълчи. Точно така мисли и тя.

# 121
Да попитам отново...
Защо тя все още е с него? Финансова необходимост, чувства, друга причина?

# 122
Това, че му е загубила 15 години от живота, означава ли, че от толкова са заедно? Ако са правили секс няколко години преди забременяването й, наистина е странно, че е спрял. Или е получил каквото е искал, или е помислил, че тя му е "сигурна" и няма да му избяга.

Може тя отдавна да има подозрения, че той е гей, но да го е искала въпреки това. Може да се е опитала да го "върже" с дете, особено ако е знаела, че той това иска. Сега не й харесва да живеят като съквартиранти.
Не, не. В неко беше инициативата за съвместно съжителство и деца. След като се дипломираха заживяха заедно. Той намери квартира, тя си имаше много добро общежитие за медици и й се искаше за известно време да остане там, но той не я остави на мира. Това е цялата истина, нищо не крия. Тя казва, че към края на следването либидото му намаляло. Тя си го обяснила със стреса по следването.

# 123
Започвам да мисля, че авторката иска да докаже на жената (която май е нейна дъщеря?), че мъжът й е гей, защото тогава жената ще може съвсем оправдано да го напусне.
Което не е съвсем сигурно. Имам позната, която живя с години с гей, и още преди брака тя е знаела този факт. Тоест, самото доказване на "гейство" не кара жената непременно да напусне мъжа си. Ако за нея е самоцел това, детето да си има баща вкъщи, това съображение пак ще надделее.

По-скоро друга би трябвало да е причината да се разделят. Явно се дразнят един друг с елементарни неща от ежедневнието. Ако съжителството не носи никакво удовлетворение, то става ад за всички, даже и за детето.

# 124
  • Бургас
Аз знам, че тук няма да се "реши" поставеният казус.  На жената й трябва решителност, която в момента не може да прояви, защото си мисли, че нещата не са ясни. Те няма да се изяснят,защото едната страна няма желание / интерес за това. Опитали са семейна терапия, но за това отново са нужни двама, и желание от страна и на двамата. Та, за да добие решителност и спокойствие, мисля че е добре да поговори с психотерапевт. Никой няма да я чука по главата и да й казва какво трябва да направи. Просто ще има възможност да чуе себе си, да се погледне малко отстрани и..... дано, да вземе нещата в ръце. Не бива майката да прави компромиси със себе си, самоубеждавайки се, че ги прави за доброто на детето. То , предполагам, ще расте с вина за нещастието на майка си. Нито е възпитателно, нито е решение на проблема.

# 125
Трудно ми е да осмисля изобщо как задаваш въпрос на някой, той просто отказва да отговори и от това не следва нищо - продължавате по старому. И на него се чудя, не е ли и за него унижение това, отправят му какви ли не обвинения и странни хипотези и нищо не казва. И се търпят, никакви опити от него да се реши проблема, стоят двама души нещастни и озлобени. Много ми е чудно какво им е в главите и какво според тях налага продължаването на това положение. Дано, авторке, успеете да вкарате здрав разум в главата на тази жена. Добър е съветът за разговор с психотерапевт.

# 126
Трудно ми е да осмисля изобщо как задаваш въпрос на някой, той просто отказва да отговори и от това не следва нищо - продължавате по старому. И на него се чудя, не е ли и за него унижение това, отправят му какви ли не обвинения и странни хипотези и нищо не казва. И се търпят, никакви опити от него да се реши проблема, стоят двама души нещастни и озлобени. Много ми е чудно какво им е в главите и какво според тях налага продължаването на това положение. Дано, авторке, успеете да вкарате здрав разум в главата на тази жена. Добър е съветът за разговор с психотерапевт.
Да и ние се чудим как той не иска да отговаря и като че ли на инат мълчи. Не, тя повече въпроси не задава и решение е взето, но не става бързо. Има редица битовизми. Тя трябва да се изнесе, а той ще й върне парите, които е дала за строежа на къщата. 50% е негова и 50% нейна. Къщата беше купена по негово настояване. Бързаше за всичко. Нямам обяснение.

# 127
Искал е да има семейство и деца с тази жена. Съвсем логично обяснение ми се струва.
Той е предложил наистина, но тя се е съгласила, тоест и двамата са отговорни за това, което са решили заедно преди 15 години.

# 128
Това е първият проблясък на план за разумни действия, който виждам споделен! Има надежда значи. Simple Smile
Жената има ли възможност да не съжителства с този мъж, докато уреждат въпросите по разделяне на имуществото? Може ли да си позволи финансово да живее някъде другаде и има ли кой да ѝ помага с детето (познати, детегледачка, детска градина... не знаем на каква възраст е то)?
Повечето от писалите тук смятаме, че съжителството с него е вредно за психиката ѝ и допълнително я натъжава, озлобява, отчайва. Това вреди и на детето.
Ако иска, да си търси детективи и хакери, но да спре да вреди на себе си и детето си е най-важното нещо според мен на първо време. А не онова прословуто "Защо той прави така?", което не знам защо изобщо е приоритет и за двете ви. Спасете дъщеря си и внучето си (ако правилно са предположили другите пишещи) от неприятна семейна среда, а после хвърляйте усилия да го търсите това "Защо?"... въпреки че смятам, че ще са хвърлени време, нерви и пари на вятъра

# 129
Разбирам, наистина битовизмите не се оправят бързо, но е хубаво, че решението е взето. Това не ми стана ясно от предишните постове, помислих, че още се чуди и колебае дали да го напуска. А той какво мисли по въпроса с раздялата? Не възрази ли, някаква емоция не показа ли?

# 130
  • Далече, далече
Той мисли, че тя му е загубила 15 години от живота, макар че той е настоявал да създадат семейство и дом. В комбинация с властния му характер и озлоблението му,  накрая ще се окаже, че хомосексуалността му е най-малкият недостатък, ако той наистина е такъв.

Може да пие антидепресанти, наркотици или други лекарства и от това да му е секнало либидото.

# 131
Тя мисли, че той й е загубил 15 години като не й дава отговор на въпросите.

# 132
Дъщерята е стояла , защото  я гложди какво се случва и дали няма да постъпи несправедливо към мъжа си , и заради детето , което е добре обгрижвано от баща си .Аз не бих стояла 15 години в подозрения какъв е двойният живот на мъжа ми . Това е ужасен самотормоз .Но това е била избрала тя . Но и сега не е късно .
Понякога е по -добре да не знаеш какво се случва , защото в противния случай няма да ти стане по-добре . Напълно достатъчен за развод е фактът , че този човек не желае да съдейства за оправяне на отношенията ,че пък и се озлобил .

# 133
И аз не бих стояла 15 години.
Даже и 5 не бих.

# 134
Звучи по-скоро като крайно озлобление и желание бъдещият бивш зет да бъде злепоставен по какъвто и да е начин. Непродуктивно поведение, но какво да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт