Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

WIZZ AIR - 39

 • 28 779
 • 687
 •   2
Отговори
# 495
 • Мнения: 3 899
Мисля, че е достатъчно само да се мине зоната за чек ин и после може да се раздели багажа...аз поне досега така съм правила. После не съм забелязала някой да ми брои багажа...проверяват за сигурност какво по-точно се носи...
Напротив, точно на гейта най-зорко гледат багажите и там има мерилки. Нагледал съм се на доста скандали и циркове точно там. Вече качите ли се в автобусчето няма проблем.  И при скенерите няма проблем, но на изхода където се делят опашките на прайорити и нон прайорити, там гледат

# 496
 • Мнения: 14 968
Никога не са ми гледали там моя багаж...Но може...
Необходим ли е превод на антигенния тест? Питах в лабораторията, казаха, че правят антигенен, но ако ми трябва превод...да отида в друг филиал на същата лаборатория, на 1-2 спирки по-нататък...Не съм ходила там, но ако е задължително за пътуване със самолет да имам превод, ще отида? Или необходимата информация си е там и без превод ще е ясен резултатът?🤔

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 01:55 от dolce miele

# 497
 • Мнения: 2 268
ми зависи на какъв език го дават и за къде ти трябва
ако пише само на български никъде няма да ти свърши работа, освен за освобождаване от карантина при пристигане в България
обикновено стига да пише covid-19 и negative, ама някои държави искат точно производителя на теста да се знае и т.н.

# 498
 • Мнения: 14 968
За Италия ми трябва, но предполагам, че е достатъчно да има превод на английски...🤔
Тотално започнах да се обърквам и изнервям вече...Не знам от колко време попълвам документации онлайн (редактирам- от около 2 часа), а и самото онлайн чекиране е станало доста сложно! 🤐 Чекирах се с 300 зора- достатъчно ли е да покажа от приложението на WIZZ или ще трябва да разпечатвам бордната карта? (не съм сигурна дали ще имам достъп до мобилен интернет по време на пътуването)
Също така, попълних и Digital Passenger Locator Form (dPLF)- това трябва ли да го разпечатам? Като че ли пишеше, че може да го поискат и разпечатано (но не съм сигурна). Трябва ли да попълвам отделно и някаква друга декларация/документ за Италия?
Ковид сертификатът ще го получа като попълня на his.bg номера от изследването (антигенен тест)?
Oт почти 2 часа се чекирам, попълвам декларации, чета дребни шрифтове, слагам отметки...да им имам "улесненото" дигитално пътуване! 🤐
Sofia/LBSF Терминал 1 ли означава?
Отивам да търся на сайта на летището...това пътуване определено ще го запомня 😆

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 07:11 от dolce miele

# 499
 • Мнения: 3 249
Въпрос към по-често пътуващите с Уиз - имате ли наблюдения дали мерят малките куфари за ръчен багаж (с приорити)?
Имам 2 малки, които заради вечно променящите се надолу разрешени размери, вече не отговарят на изискванията с по няколко см и със сигурност няма да влязат в матрицата, която е на изхода.

# 500
 • Мнения: 41 453
Плф никъде не ми я искаха, нито на летище, нито в Италия,но я имах разпечатана. На летището питаха само имам ли я
За теста- на английски е ок, то и от Италия ми дадоха на английски. Всеки гледа имената и да пише негатив ковид.  Свърши работа в Италия и тук. В Италия на доста места го гледат и търсят. Например Пантеона.
За куфарите никога не ми се е случвало да го мерят, но винаги има риск да го направят. За раницата също. сега проверяват толкова неща, а и самолетите не са чак толкова пълни, явно затова не се заяждат.

# 501
 • Русе
 • Мнения: 1 931
Винаги пътувам с две чанти. Раницата и една платнена тип торба, където са ми документи, мокрите неща в плика и някой друг сандвич и шише с вода. Само веднъж на Буве са ме питали защо са две и като им показах какво има вътре и че мога веднага да я прибера си ме пуснаха без грижа. Така, че носете си другата чанта, просто имайте едно на ум, че може да трябва да я приберете, т.е. да имате място и за нея в раницата.
Куфарите може у да ги измерят, личат си че са пи-големи и няма как да ги свиеш, като раницата. Но за приоритито не съм забелязала промени в размерите от преди.

# 502
 • Мнения: 14 968
HAPPY, видях и това и се зачудих дали и него трябва да разпечатвам и попълвам (освен PLF):

🤦‍♀️
Та изобщо не ми се вижда улеснена процедурата...😅

# 503
 • София
 • Мнения: 7 291
Аз го бях попълнила и носех в Пулия. Никой не ми го поиска, но аз предпочитам да имам всичко, което може да ми потрябва, за да не си развалям настроението по време на пътуването.

# 504
 • Мнения: 14 968
И аз така предпочитам, за да съм спокойна.

# 505
 • Мнения: 41 453
Съгласна съм
Но аз не съм го видяла/ попълвала
Мисля, че в момента грийн паса и плф са достатъчни

# 506
 • Мнения: 14 968
Aз и затова се понапрегнах, защото ми "изскочиха" няколко неща за попълване/разпечатване. А и самото чекиране този път ми беше по-сложно (представям си ако човек не знае добре английски)...Благодаря.

# 507
 • Варна
 • Мнения: 8 073
Dolce miele,
Летим за бергамо.
Прясна информация от преди 30 минути.

Аз бях разпечатала за pdlf. Така прочетох.

Не можах да видя другите преди нас, например, бяха ли го разпечатали.

Синът ми е с антигенен тест. Опитах се да го регистрирам в his.bg, но там се иска национален референтен номер, който този тест няма.
Аз съм с ваксина и при нея вече го има този номер.
Тестът беше на английски, но от лабораторията знаеха, че ще летим.

От уиз не получих бордни карти. Пишеше,  че this is not bording pass. Това дадох, нямаше проблеми.

Освен plf, антигенен тест, сертификат за ваксина и този документ, който не е бординг карта, друго не съм давала и не са ни искали.

Не са мерили ръчния ни багаж, нито куфара.

Довечера, като се настаним, ако не ти е късно, ще пиша пак, ако имаш въпроси.

# 508
 • Мнения: 570
Аз преди седмица пътувах до Италия и всичко ми беше дигитално - бордни карти, сертификат, PLF. За който се чуди дали да принтира.

# 509
 • Варна
 • Мнения: 8 073
Кацнахме. Провериха само личните карти.
Който няма plf, на летището в София има услуга за 20 лв. Да я изготвят.

Общи условия

Активация на акаунт