WIZZ AIR - 39

• 45 033
  • 803
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,споделям информацията от сайта на МВР за пътуване в Германия, актуално към днешна дата:
Лица над 6 години, които влизат в Германия от България или рисков регион по въздушен път и през последните 10 дни не са пребивавали в регион с висока заболеваемост или в регион с варианти на вируса, трябва да представят отрицателен тест за коронавирус; удостоверение за пълна ваксинация или удостоверение за оздравяване след прекарана инфекция. Документът трябва да бъде представен на авиокомпанията преди заминаването.

При влизане от рисков регион по суша или море се изисква отрицателен тест за коронавирус; удостоверение за пълна ваксинация или удостоверение за оздравяване след прекарана инфекция. Документът може да бъде представен до 48 часа след влизането в Германия.

Не се изисква тест от ненавършили 6-годишна възраст лица.

Тестове
По принцип се признават PCR, LAMP, TMA за директно откриване на коронавирус SARS-CoV-2. Пробата трябва да е взета не повече от 72 часа преди влизане в Германия.

Алтернативно може да бъде представен и антигенен тест, не по-стар от 48 часа. При престой в регион с висока заболеваемост или регион с варианти на вируса тестът трябва да е не по-стар от 24 часа.

# 166
Здравейте, утре летим Закинтос- София,
Излетяхме от терминал 1 и си мислех, че ще кацнем на същия терминал, но днес получих имейл, че ще кацнем на Терминал 2.
На някой случвало, ли му се е нещо подобно? И каква може да е причината за тази промяна?

# 167
  • София
Здравейте, утре летим Закинтос- София,
Излетяхме от терминал 1 и си мислех, че ще кацнем на същия терминал, но днес получих имейл, че ще кацнем на Терминал 2.
На някой случвало, ли му се е нещо подобно? И каква може да е причината за тази промяна?
Концесионерът на Летище София предвижда всички полети да отидат на Т2 макар да не са обявили крайна дата за това. Т1 трябва да бъде разрушен, а Т3 построен до Т2.
Явно почват лека полека. Утрешните полети на Уиз от Лондон и Ница също ще кацнат на Т2.

# 168
Надявам се да е така и занапред, че да хвана метрото после.

# 169
Здравейте, ще летим към Италия в понеделник в 12.10 и имам една чуденка. С тест направен в 12.30 в събота ще мога ли да мина или трябва и към момента на кацане да е валиден? Че при нас няма работеща лаборатория в неделя...

# 170
  • София
Може да се тестваш на летището, отиди по-рано.

# 171
Тестът трябва да е валиден в момента на кацането, така че най-добре да е направен в понеделник сутринта, преди полета.

# 172
  • София
Може да се тестваш на летището, отиди по-рано.
А за колко време излиза антигенния на летището?

# 173
Идете в Рамус в Дружба. Там антигенът е 30 лв. Предвидете време за чакане преди проба. На нас резултатите бяха готови за 40 мин.

# 174
Идете в Рамус в Дружба. Там антигенът е 30 лв. Предвидете време за чакане преди проба. На нас резултатите бяха готови за 40 мин.
когато не е натоварено излизат за 20 мин

# 175
  • София
Да, благодаря. Но проблемът ми е , че имам полет на 07 септември в 06,00 часа - вторник е , след почивен понеделник -06,09. А гледам, че Геника отварят в  03,00 часа.

# 176
Да, благодаря. Но проблемът ми е , че имам полет на 07 септември в 06,00 часа - вторник е , след почивен понеделник -06,09. А гледам, че Геника отварят в  03,00 часа.

Септември е толкова далече, дотогава може пак да спрат полетите или пък въобще да не искат тестове...

# 177
  • Mediterraneo
Нещата се променят всекидневно, защо изобщо мислите за полет през септември отсега...

# 178
Споделям, че нямах проблем с невалидните бордни карти, даже не попитах защо, понеже с  такова спокойствие и усмивка ми казаха, "да трябва ние да ви ги издадем" 🙂👍

# 179
Здравейте! Знаете ли каква е цената на 1,200 кг над платения чекиран багаж?

Общи условия

Активация на акаунт