WIZZ AIR - 39

• 45 129
  • 803
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Оплачете се. Половин България пътува до Европа и се върна без тест, само след пристигане. Те имат ли директни полети от Прага тая година?
Прага - Варна, да.

# 256
Здравейте! В чекирания багаж нося картина. Сертификата за картината смятам да е в мен. Трябва ли да правя нещо по-особено? Да декларирам някъде? Не ми е ясно къде евентуално ще искат да покажа сертификата...

# 257
Здравейте! В чекирания багаж нося картина. Сертификата за картината смятам да е в мен. Трябва ли да правя нещо по-особено? Не Да декларирам някъде? Не ми е ясно къде евентуално ще искат да покажа сертификата... Най-вероятно никъде

# 258
Здравейте! Моля за съвет - къде да сложа лекарствата - в ръчния или чекирания багаж /част от тях са хомеопатични/.

# 259
От известно време имам някакъв проблем с точките, които съм натрупал в DSKdirect. Когато вляза в меню Карти, а след това в подменю Бонус програми, натрупаните ми точки се появяват. Виждам ги. Дотук добре. Оттам нататък имам три опции - да видя кои точки кога изтичат (затова се цъква на малкото триъгълниче вляво), да видя историята на натрупаните точки (кога и колко съм прехвърлял в WizzAir - цъква се на История) и да прехвърля колкото си поискам точки към WizzAir (цъква се на Усвояване). Нито една от трите опции в момента не работи при мен. На която и да е от тях да цъкна - нищо не се случва. Така в момента нито мога да видя историята на точките, нито да видя кога какво съм прехвърлял, нито, което е най-важното, да прехвърля точки към WizzAir, за да купувам евентуално билети. Единствено виждам броя на натрупаните точки. Реших, че проблемът е в броусъра - пробвах с друг, пробвах и на телефона - все същото. При вас така ли е?

# 260
  • Майничка
Здравейте! Моля за съвет - къде да сложа лекарствата - в ръчния или чекирания багаж /част от тях са хомеопатични/.
Аз слагам течните - сиропи, гелове, унгвенти в плика с течностите, а хаповете - в ръчния.

# 261

Вземете ги в ръчния, защото другия може да се загуби. Течностите и мазилата в контейнери до 100мл в прозрачен плик.

От известно време имам някакъв проблем с точките, които съм натрупал в DSKdirect. Когато вляза в меню Карти, а след това в подменю Бонус програми, натрупаните ми точки се появяват. Виждам ги. Дотук добре. Оттам нататък имам три опции - да видя кои точки кога изтичат (затова се цъква на малкото триъгълниче вляво), да видя историята на натрупаните точки (кога и колко съм прехвърлял в WizzAir - цъква се на История) и да прехвърля колкото си поискам точки към WizzAir (цъква се на Усвояване). Нито една от трите опции в момента не работи при мен. На която и да е от тях да цъкна - нищо не се случва. Така в момента нито мога да видя историята на точките, нито да видя кога какво съм прехвърлял, нито, което е най-важното, да прехвърля точки към WizzAir, за да купувам евентуално билети. Единствено виждам броя на натрупаните точки. Реших, че проблемът е в броусъра - пробвах с друг, пробвах и на телефона - все същото. При вас така ли е?

Прецакал се е сайта, и ще тръгне когато го оправят... Официално това.

# 262
Колко контейнера от 100 мл се побират в найлоновия плик 1 л с цип? Горе-долу. Някой ако е пробвал.
Лекарства и аз взимам в ръчен багаж.

# 263
  • На планетата Земя
Това си е чиста математика - 10 контейнера по 100 мл правят 1 литър. Това е и максимумът, който може да носите в ръчен багаж.

# 264
Taка е, но контейнерите обикновено са с различни форми и едва ли се побират чак 10 броя по 100 мл...

# 265
  • На планетата Земя
Taка е, но контейнерите обикновено са с различни форми и едва ли се побират чак 10 броя по 100 мл...

Зависи от формата на прозрачната торба - тя трябва да е 20 на 20 см, но ако има дълбочина, може да се поберат 10 контейнера до 100 мл всеки.

# 266
Благодаря. Досега козметиката ми е била в чекирания багаж, а за артикул като балсам за устни никой не ми е правил проблеми. 🙂

# 267
Здравейте!
В четвъртък пътувам сама с детето за Дортмунд. Имам нотариално заверено пълномощно от бащата/мъжа ми. Последната информация от сайта на института Роберт Кох е, че за лица под 12 години не се изисква тест. Някой пътувал ли е тези дни до Германия да потвърди това? Да не пропускам нещо.

# 268
  • София
Моля да споделите личен опит от полетите ви с Уиз към София.
Имаме билети София-Санторини и Санторини-София за края на август. Петима сме. Трима са ваксинирани, двама - не са.

Драмата ми е с обратния полет.
Ако нещо не се случи - до 31.08. действа настоящата заповед на министъра на здравеопазването, при която Гърция е в оранжевата зона и условията за влизане в България на български граждани са тези:

Скрит текст:
4.2. Оранжева зона – допускат се на територията на страната само при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС.

4.2.2. Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства, които не представят документ по т. 4.2 се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор.
4.2.3. Директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени издаденото предписание за поставяне под карантина на лицата по т. 4.2.2, при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 24 часа от влизането в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 или от бърз антигенен тест от посочените в Приложение № 2. Предписанието се отменя в срок до 24 часа от представяне на документа, показващ отрицателен резултат от проведеното изследване.

Ако трябваше да минаваме сухопътната граница между България и Гърция нямаше да имам въпроси. Минаваме, карантинират неваксинираните (евентуално), правят тест, пращат го в РЗИ - отменят карантината.
Обаче се притеснявам, че без тест Уиз може да откаже да качи неваксинираните на самолета - нищо, че ако не го представят на границата българските власти ще ги допуснат да влязат в страната и ще ги карантинират.

Уиз си промотират полетите до и от Гърция на ФБ страницата и им зададох въпрос: "Здравейте! Искам да купя билети от Санторини за София. Wizz има ли изискване за представяне на документ за ваксинация, преболедуване, отрицателен PCR или антигенен тест като условие за качване в самолета? Двамата пътници са български граждани. Единият пътник има ваксина, а другият - не. 24 часа след кацането в България неваксинираният ще направи тест, за да не бъде карантиниран - това е ясно. Въпросът ми е - трябва ли да представи отрицателен тест, за да се качи в самолета? Предварително благодаря за отговора и отделеното време."
Любезният им отговор е този: "Hello there. We, as a company, don't ask for any test to board our planes - just wearing a mask on board is enough. Only if the country you're going to requires it, will we ask. In your case, you've checked so follow the rules of the Greek authorities. We follow them too. We can't wait to see you on board! Have a great rest of your day. "
Не съм сигурна, че са разбрали въпроса ми - гръцките власти нищо няма да ни искат, за да напуснем страната.

След като в тази тема прочетох за проблем с бординга в Прага, се чудя - нашите неваксинирани да правят ли тест в Гърция или не, за да го представим на летището преди полета.

# 269
  • Бургас
На 29 кацнахме от Гърция и никой нищо не ни иска от гръцка страна или от Уиз . На летището в София разделиха ваксинирани и направили тест в Гърция от тези, които ще правят в България. Изпратихме на имейла на РЗИ София отрицателни тестове и до днес не сме получили обратен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт