WIZZ AIR - 39

• 44 927
  • 803
  •   1
Отговори
# 540
Е, нали точно това се опитва да разбере съфорумката.
Доколкото си спомням, имаше такса за смяна на името. Върти ми се, че имаше право на една безплатна промяна като че ли, но не искам да подвеждам жената.

Ако билетите са купени с флекс, можеш да ги отмениш и да резервираш пак, с новото име. При отмяна се губи цената на флекса, но таксата за смяна на име е по-висока.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 20:38 от Дидичка

# 541
проблема явно е, че има активен дискаунт клуб на старото име
иначе въобще няма никакъв проблем да си купиш нови билети с новото име, нов акаунт и т.н.
ако има вече билети просто се носи документ, удостоверяващ смяната на имената, примерно акт за брак или онова другото от общината, беше споменато по-горе
такса за смяна на име се плаща ако човека е различен, иначе с акт за брак не би трябвало да се плаща

# 542
Не сме купили още билетите, всички чакат мен, защото обикновено аз поемам цялата организация по пътуване, маршрути, хотели и т.н. И ако стане нещо и ние не купим билети, другите 2 семейства увисват....
За август месец двете семейства анулираха заради нас, защото не искат да пътуват без нас, а тогава при нас имаше пречка да пътуваме.

Не мога да променя фамилията си в профила си точно заради Дискаунт клуба.

За смяна на лични документи след сключване на брак има 30 дни срок.

Иначе, да купя билети със старото име, ок. Но при чекирането няма да ми даде да променя фамилията. И да ида на паспорт контрол с различна фамилия в същия номер документ, с който съмс е чекирала...не мисля, че документи от община ще помогнат. Затова ми е драмата.

# 543
ами ще помогнат, показват, че са сменени имената.
хиляди хора пътуват след като се оженят.
не е нужно да се сменя името в билета, то за почти всички компании поначало е невъзможно да се сменя името, само лоукостовете го правят срещу такса.
но би трябвало да може да се свържете, иначе си е безобразие (не че Уиз са някакъв еталон за качество).
малтийския телефон го ползваха, защото е без такса, а в повечето планове се включват някакви разговори в ЕС (нямам пряк опит с това, не живея в България), иначе си е просто централата на Уиз това

# 544
Проблемът е, че при чекирането ще ми даде да въведа новия си документ, но не и да променя фамилията. И на паспорт контрола ще ми проверят паспорта, той ще съвпада - име, презиме, номер, но не и фамилия. На Бове в Париж ме направиха луда калинка, защото на паспорта съм Mariya, а на бордната карта съм Maria. Камо ли при съвсем различна фамилия...

# 545
Купувайте без дискаунт тогава. Голяма ли е разликата?

# 546
  • София
3мимка,   остани с двойна фамилия при скючването на брака.
Напр. Мимка Петрова-Иванова. Това по никакъв начин няма да попречи на нищо в бъдеще. А и можеш навсякъде да се идентифицираш и само с едната и ЕГН. Аз 2 пъти се омъжвах и все си бях с двойна фамилия заради документи и дипломи от преди брака.
И си вземи документ от общината за идентични имена за всеки случай.

# 547
Късно е Simple Smile Свърши Simple Smile (за имената)

Когато имаш активен дискаунт нямаш право да променяш име изобщо.
То най-лесно да си направя друг акаунт и без дискаунт да купувам, но имам натрупам голям кредит в профила си, който трябва да използвам в близките месеци....
Ще ги изчакам тия 2-3 седмици, да видя дали ще реагират на мейлите.

# 548
  • Пловдив
Змимка, миналия месец им писах за смяна на фамилия, поради сключване на брак на едната ми приятелка и ми отговориха след два дена, та опитай през сайта им "Свържете се с нас".  Изпратих им копие на новата лична карта и свидетелството за сключен брак и го промениха същия ден, кореспонденцията беше от този мейл customerrelations1@customerservices.wizzair.com, но мисля че ако им пишеш директно няма да стане, опитай през сайта . Кол центъра им е с работно време 9-18ч, без събота и неделя, но е излишно да се набутваш, опитай през сайта да се свържеш с тях.

# 549
Ако не стане със смяната на фамилията от Уизз, защо не опиташ с два билета. Купуваш многото билети за цялата група с портфейла, вкл. ти със старото име, напр.- Бойка Борисова. След това си купуваш само за теб без дискаунт с фамилията по съпруг, напр, - Бойка Пеефска. И просто Борисова не я чекираш и не лети, или я чекираш със стария документ и пак не лети.

# 550
Защото също както дискаунта, и с портфейла не мога да боравя без да съм част от купените билети. Сложно става. Ще изчакам отговор. Но не се сетих да им снимам свидетелството за сключване на брак...

# 551
  • Милано
Здравейте,последно пътувах преди година и половина...Живея в Италия и пътувам за България от Бергамо. И винаги ползвах Privilege pass,като доплащах  5 евро,сега ми дава само  годишен абонамент от 195 евро...Някой наясно ли е ?Имам членство към WIZZ DISCOUNT CLUB.Благодаря ви предварително!

# 552
Пробвах от на мъжа ми телефона на импулсния, същата история - песничка, после все едно вдига някой, но тишина. Минутите вървят (и с моя, и с неговия телефон стоях по 5 минути) и нищо. Някой да се е свързвал с този номер? Това нормално ли е? Все едно ти вдигат, но тишина няколко минути.
аз звънях на импулсния средата на август.. почаках минута-две да отговорят..
пробвайте по друго време, ако не сте.. аз звънях ранен следобед.
А защо на импулсния? Звъннете на:
+35627781054
+35924928367
Те не са импулсни.

# 553
Здравейте, пак ли почнаха да отменят полети? В събота взехме билети за началото на ноември до Валенсия и днес са отменени. Имате ли представа дали ще ми възстановят сумата за дискаунта, който беше купен заедно с анулираната резервация?

# 554
Започнали са да пренастройват разписанието за зимата. За дискаунта парите не връщат, остава си валиден. А ако почакате малко, ще се появят нови полети и ще може да смените с нещо, вместо да отменяте.

Общи условия

Активация на акаунт