Четвъртокласници 2021/2022

• 34 638
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Кое му е бъркотията и пародията в това отношение точно?
Ако лл е на смяна – звъниш и получаваш направление.
Ако лл не е на смяна – прибирате се, изчакваш, звъниш и получаваш направление.

Ами, примерно ЛЛ е в почивка и не си вдига телефона. Как точно се свързваш с него за направление? Нямаш право да идеш с детето до кабинета, за да търсиш кой го замества. Звъниш по телефона на регистратура, за да видиш кой го замества. Сериозно ли не знаеш какво да правиш, когато педиатърът отстъства, а ти трябва направление за нещо? Ангажираш другия родител за го направи или оставяш детето само, за да идеш ти....
Или просто си плащаш едни 100 лв., както ще направят много родители, понеже са притеснени дали наистина детето им е + за ковид....

ПС: ЛЛ може ли да откаже направление под някакъв предтекст?

# 451
Соул, на практика не се води официално положително, така че може да се отиде и до ЛЛ, и до лабораторията. Може и с автобус, на практика. Може всичко, защото то си се води здраво по наредбите и закони, и не е в официално наложена карантина от РЗИ. Все още.

Към Милена - Не знам като ги пишете някои неща, размисляте ли, че не всички са в София, на някои ЛЛ са им баби, неборавещи с електронни документи...не знам.  
Някои нямат регистратури, представете си, някои са на смени, и това си представете...изобщо не е уредено и не е ясно.

Може и детето да се остави вкъщи, а родителите на работа, защото те официално не са карантинирани. Все още.

И още, и още варианти и неразбории....

# 452
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моят ЛК отсъства само август като е в отпуск и винаги има заместващ го лекар. Така че досега не съм имала случай за толкова години да нямам достъп до него.

Какво значи някои не работят електронно? Всичката документация на джипитата  е електронна и то от много време, преди Ковид. Направленията от 100 години се издават електронно, ЗК също е електронна.

Ако аз бях с положителен антигенен тест  нямаше да тръгна спокойно с автобуса.

Изумява ме и че има родители, които не се притесняват детето им да е болно и те да не знаят. А като разберат - ама трябвало карантина. Еми добро утро!

# 453
Като стане болно, те ще разберат. В момента е безсимптомно очевидно, щом е отишло на училище. А и теста с плюнката не е 100 процента достоверен, така че моля, по-леко с емоциите...

# 454
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тестът може да е фалшиво отрицателен,  но е почти минимален шансът да е фалшиво положителен.

И за пореден път българите доказват, че са мрънкачи от класа. 1000 приказки ще избълват как нещо не може да стане и грам желание нямат пръста си да помръднат да стане.

"Ама...", "Но...", "Обаче..."

За родителите от Бургас по новините снощи направо не искам дума да отварям.Срамота! Дано децата им израснат по-образовани и мислещи.

# 455
  • София
Скрит текст:
Моят ЛК отсъства само август като е в отпуск и винаги има заместващ го лекар. Така че досега не съм имала случай за толкова години да нямам достъп до него.

Какво значи някои не работят електронно? Всичката документация на джипитата  е електронна и то от много време, преди Ковид. Направленията от 100 години се издават електронно, ЗК също е електронна.
Скрит текст:
Ако аз бях с положителен антигенен тест  нямаше да тръгна спокойно с автобуса.

Изумява ме и че има родители, които не се притесняват детето им да е болно и те да не знаят. А като разберат - ама трябвало карантина. Еми добро утро!
Точно. Сега се сетили, че не могат да работят електронно...

Никой тест не е 100% достоверен.

Вярно сме мрънкала.

# 456
Не мога да коментирам българите, темата е друга, отговарям за себе си. Подписала съм съгласие, очаквам решението на училището.

# 457

Много родители се притесняват или не могат да си позволят да отсъстват от работа, да излизат в отпуск/болничен по каквито и да било причини. Има и самотни родители, има и работещи на процент/парче/дневна надница и тн.

# 458

Много родители се притесняват или не могат да си позволят да отсъстват от работа, да излизат в отпуск/болничен по каквито и да било причини. Има и самотни родители, има и работещи на процент/парче/дневна надница и тн.

Това не може да бъде аргумент да си пускаме децата болни на училище.

# 459
Може и да не може, ама се случва доста често. А и тук опасенията са за положителни безсимптомни деца.

# 460
РС утре в тиймса ще имаме. Явно днес е минало обсъждането при директора. В сряда може би тръгват....общо взето неясно бе написано кво що...

# 461
При нас класната пусна съобщение в групата на класа за желаещи / доброволци за тестването на децата. Но информация "Йок". Дали / или.... За род.среща нищо не се чува. Пълно информационно затъмнение.

# 462
При нас се оказа, че цели 11 деца няма да тръгнат, но все пак е по-малко от 50%.

# 463
При нас повечето деца ще са присъствено. Тръгват на училище от 16-ти, обаче.

# 464
При нас повечето деца ще са присъствено. Тръгват на училище от 16-ти, обаче.
Значи ще изчакат изборите да минат.
При нас "ни вест, ни кост". Пак имало не разбрали. Добре, че повече от 50% сме подали на официалната поща и от ръководството само тях са изброили. Голямо брожение настана, че подадените към класната декларации не са зачетени.

Общи условия

Активация на акаунт