Четвъртокласници 2021/2022

• 34 593
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
За хората със здравословни проблеми училищната среда винаги е била рискова. И докато тогава хората без здравословни проблеми не са имали допирни точки и не им е било навлизано в личното пространство, просто не са обръщали внимание. Защото не ги е засягало пряко.
Хубаво би било да не се съди кой какви решения взима. Защото ако нещо за някого би било лека болежка или нещо незначително, на друг може да повлияе пагубно.
Така че е редно да се проявява разбиране и към хората с различно поведение от общоприетото, поставени в дадени условия от "управляващите" кризата.
Монетата винаги има две страни.

# 556
  • София
Добре де, как не стана ясно, че хората, които искат ДО не са ощетени изобщо. Ощетени сме тези, които искаме присъствено. При това от една нелепа условност. А всъщност единствената цел на това занятие беше осигуряване на безопасна среда в училище. И това нямаше нищо общо с бройката желаещи в клас.
Шмърциплянку, и минала година, и сега е уредн въпроса за децата, които имат здравословни проблеми, както и при близък с такъв. Така че не разбрах кой не е проявил разбиране.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 23:35 от Vache

# 557
Vache, всички са ощетени поради простата причина, че управляващите не могат да осигурят безопасна среда в училище. Ако можеха, нито ние щяхме да искаме ДО, нито вие да стоите вкъщи, нито изобщо да дъвчем плюсове и минуси на едното и другото. Тъпото е, че се настройват родителите едни срещу други, а вината е другаде.

# 558
Vache, всички са ощетени поради простата причина, че управляващите не могат да осигурят безопасна среда в училище. Ако можеха, нито ние щяхме да искаме ДО, нито вие да стоите вкъщи, нито изобщо да дъвчем плюсове и минуси на едното и другото. Тъпото е, че се настройват родителите едни срещу други, а вината е другаде.
И къде е вината? Защо пак управляващите са виновни при положение, че този път направиха каквото можеше да се направи? Какво още да направят?
Единствената грешка на управляващите беше безумното условие за 50% съгласие на родителите по класове. Просто трябваше да сае придържат към първоначалното решение който иска присъствено да ходи с тестове, а който не иска, да си стои вкъщи и да учи дистанционно.

# 559
Ето това е точната истина.
И не разбирам изобщо нападането на хората с противоположно мнение, че даже и осмиването им за взето определено решение. Това, че някой не разбира защо дадено решение е взето, съвсем не означава, че то е неоснователно и не винаги е свързано с Бил Гейтс и крадене на ДНК.

И леко взе да ме напрага обстановката, която сами си създаваме в едно непекъснато обвиняване кой как мисли и защо мисли така.

Иначе по отношение на "разрешения" въпрос за който иска ДО - да "разрешен" е, само на хартия. И в двете училища на децата ми няма осигурено синхронно ОЕСР.

Това, че МОН и МЗ са тотал щета и не могат да вземат нормални решения и да управляват адекватно ситуацията, съвсем не означава, че трябва ние като потърпевши да се ръгаме в ребрата и да се плуем в лицето, нали?

# 560
  • София
И къде е вината? Защо пак управляващите са виновни при положение, че този път направиха каквото можеше да се направи? Какво още да направят?
....
Единствената грешка на управляващите беше безумното условие за 50% съгласие на родителите по класове. Просто трябваше да сае придържат към първоначалното решение който иска присъствено да ходи с тестове, а който не иска, да си стои вкъщи и да учи дистанционно.
Ето тук е вината. Малка ли е?! Първо прецакаха деца, второ настроиха родители срещу родители. Точно пък в тоя момент дали това беше необходимо?!

То и безопасността е относителна. Към момента това беше най-доброто, което можеше да се направи. Ако в предишния момент бяха направили пълен локдаун щеше да е още по-добре, но те нямат там каквото им трябва за тия действия Wink Или нямат топки, или нямат интерес. Така че можеше просто да не слагат условието и всеки щеше да си прецени дали да пусне детето си или не. А безопасността е условна, защото въпреки, че цялот ми семейство сме ваксинирани двама се заразихме и прекарахме ковид. Каква е вероятността това да ни се случи ако бяхме в Германия или Португалия? Ето, всичко е относително.
Между другото наборката и тя се зарази, вчера й пуснах домашен тест за антитела да видя дали е било това. Има си и двата вида. Та може и да отърве страшното училищно тестване, ако изобщо има късмета да плюе в пликчето SmileySmileySmileySmiley

# 561
Момичета, как е при вас, присъствено тръгнахте ли?

Нашите тръгнаха, подписах декларация съгласие. Ходиха три дена и излязоха в карантина, защото дете от класа даде положителен тест в лаборатория. Ден след него и едната госпожа се оказа с положителен тест, а този понедемлник разбрах, че и класната е положителна. Аз реших да не го пускам при това положение, съответно оттеглих съгласието си.
Има заместници на двете госпожи. Няма абсолютно никакво включване в Тиймс от тях. Едната нямала устройство, за другата не разбрах.
Положението е че асинхронно обучение за учениците които са вкъщи, няма.
Писах запитвания по имейл, нямам още отговор.
Обърках се тотално вече. Изморена съм вече от всичко, омерзена от безхаберието на училището също...

# 562
  • here and now
Когато моята си беше у дома, госпожата се включваше периодично за по 5-10 минути в класрум, а през останалото време държеше детето да е на линия. Беше подготвена и качваше заданията още в началото на часа.
3-4- деца бяха. Моето беше доволно.

# 563
  • София
Много неприятно. Да оздравяват госпожите и да се нормализират нещата при вас. При нас засега няма проблеми, няма положителни. Класната е преболедувала и ваксинирана. Една майка, която е и лекар, помага с тестването. Също минаха тестове почти по всички предмети, днес очаквам да са имали по ЧП. От сега си мисля за догодина. Като гледам по-големите ученици как са заложници на управленската немощ и как висят вкъщи, а и като знам нашият как се отпуска онлайн, ще започна да се оглеждам за частни учители по математика и БЕЛ. Да имам готовност за 1-2 часа седмично истинско живо преподаване и наваксване. Добрите учители трябва по-отдалече да се запазят. Много ми е жал за големите.

# 564
  • София
Е къде са тръгнали да заместват, като нямат устройства... Close  Дали няма вариант децата да се включат онлайн към друг клас?
Наистина е много безотговорно от страна на училището.
Иначе класът беше под карантина заради болни деца, преди да затворят училищата, и онлайн обучението беше нормално.

# 565
Много неприятно това с карантинираните класове.
Жалко за децата....всички деца го отнасят. Отново се ядосвам - всичко е отворено, народът е подивял, но училищата са опасни. В градския транспорт се тъпчат, обаче в класната стая е много страшно.....

# 566
  • София
И мен много ми е мъчно за по-големите. Толкова безотговорно, безпардонно и отвратително отношение към тях от страна на държавата, че нямам думи.

# 567
Толкова икономии направиха тези училища от това ДО, как пък един таблет нямат да дадат на заместничката на класната, не ми го побира умът. Пълно безхаберие! Писах в школо и на имейла на учлището, но не очаквам кой знае какво да се промени, за жалост.

По време на карантината, класната водеша онлайн през Тиймс, беше ок. Но тя като е болна в момента, няма как.

Бих била доволна просто някой от ръководството да драсне един ред в тиймс или школо - този и този урок взехме, това и това е за домашно. Някаква заинтересованост поне да покажат. А то нищо. Нула.
Бетер циганите станахме, отпаднахме от обучителния процес.

# 568
И най-лошото е, че не му се вижда края. Това е трета провалена учебна година. Изпуснатите знания няма как да се наваксат. Пълна пародия е всичко....
Учителите се стараят, не мога да го отрека, но просто нещата не стават по този начин.

Някои хора се изказват, че, ако детето иска, ще учи независимо от условията. Ами, не е точно така. Децата нямат този вътрешен мотиватор, който води възрастните, губят навици, умения, контакти.

Не знам дали ще се опазим от ковид, обаче късогледство, нервност и подобни ще ни дойдат до главите......

ПС: И да допълня. С какво градините са по-различни от училищата. Дори там децата са по-нагъсто и контактуват повече? Не ги затвориха от средата на октомври, няма тестове и много удобно се пропуска тази тема.

Защо всичко работи?!? Зелен сертификат искали били.....и какво от това?!?! На мен единствено в Халите ми го провериха и то само дали имам. Това е.

Защо в Европа, от която уж сме част, дори и при най-строгото затваряне, децата посещаваха училище, дори и под някаква ротация?
Трета година е това, не е седмица или месец!!!

Ето и становището на директор от уч-ще в София:

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/diyan-stamatov-vsichki-uchenitsi- … alno-barzo-v-klas

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 12:00 от Soul Free

# 569
Точно Стаматов, който първи зарева да излизат онлайн…

Моя ходи, плюят си чинно по два пъти, няма болни. Децата са щастливи.
За разлика от петокласника с който дето се казва си ядат от чиниите…и който е на екран с неясно бъдеще…

Общи условия

Активация на акаунт