Четвъртокласници 2021/2022

• 34 589
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята дъщеря също ходи. Но голямата - отчаяна съм.

# 571
Точно Стаматов, който първи зарева да излизат онлайн…

Щом и той вече иска обратното, значи проблемът е доста назрял....

Не е въпросът чие дете ходи или не. Проблемът е всеобщ и няма желание да бъде решен.

# 572
А при нас защо така цъфнаха поне трима с положителни тестове, не разбрах и аз?

# 573
И моята се тества и ходи. Съседния клас е карантиниран. Лошото е, че никъде няма обратна връзка с уч. ръководство - нито при наборката, нито при баткото. Там е.... не е за казване.
При нас децата, които са онлайн, само слушат преподаването на урока. В класрума пускат всеки ден какво са взели и какво имат за домашно.
Дано всички карантинирани да не се разболеят, да имат синхронно ДО, или най-малкото обратна връзка с учителите.

# 574
  • София
Добре, де, нали казаха, че дори да има позитивно дете, класът няма да се карантинират, защото децата са с маски докато не им излезе положителния резултат. Направо съм без думи от разнопосочните действия...

# 575
Добре, де, нали казаха, че дори да има позитивно дете, класът няма да се карантинират, защото децата са с маски докато не им излезе положителния резултат. Направо съм без думи от разнопосочните действия...

При нас детето е ходило един вторник, в сряда си останало вкъщи, в четвъртък положителен тест. Карантина за класа, защото във вторник са били заедно всички, тоест са контактни на положителен. До 48 часа назад от теста се смятат контактните.
Аз се свързах с училището, от утре ще има възможност да гледаме и слушаме урока от вкъщи. Simple Smile

ПС...тестовете с плюене май не засичат много. При нас и трите теста са правени в лаборатория - заради симптоми на госпожите, и детето е било пратено на тест..
та не знам колко полза има от тези щадящи тестове ...

# 576
Е нали ако плюенето нещо покаже съмнително, после ги изпращат повторно в лаборатория? Или аз не съм разбрала..
Моя каза че са им сменили вида на теста, сега плюели във фунийка и се “спестявали две-три стъпки” от тестването.

# 577
  • София
Моя каза че са им сменили вида на теста, сега плюели във фунийка и се “спестявали две-три стъпки” от тестването.
А също и не било чак толкова гнусно 🤣🤣🤣, съобщи наборът.

# 578
Ами едната госпожаси правеше щадящи тестове като децата, а аз лично не чух някой от тримата да е хванат чрез щадящ тест.

# 579
При нас са присъствено, но има деца, които не са искали да се тестват или са болни и за тях се провежда обучението онлайн. Моят син остана 2 дена в къщи и влизаше в класурама и напълно участваше в урока, все едно е там. Госпожата изпитваше децата, които са онлайн наравно с другите. Разликата е, че като е целият клас онлайн часовете са по 20 минути, а в момента са по 40 минути и останалите онлайн не ги щадят и те си стоят пред екрана 40 минути. 

# 580
При нас отсъстващите са асинхронно - учителката праща по вайбър домашното за деня и веднъж седмично има час за консултации в тиймса.

Нещо чува ли се при вас за олимпиадата по математика? Ще искат ли тестове за нея?

# 581
Тестове едва ли.... По-лошото ще е, ако излезе някой положителен и децата са карантинирани. Не знам тогава какво ще се прави....

# 582
  • София
Аз се моля вече броя на заразените да спада, за да могат и големите ученици да ходят на училище, че иначе нашите "умни" управляващи нищо няма да измислят.
При нас нещата вървят порядъчно добре. Не знам как е с децата, които са си вкъщи по желание на родителите. Гледам обаче, че все повече желаят да ходят присъствено. Госпожата иначе им изпраща и на тях домашните, взетите уроци, имат допълнителен час за консултация.
Като ходят присъствено децата направо греят. Изпълнени са с някакво задоволство и щастие от изминалия ден. С радост разказват какво се е случило в училище. Контакта с връстниците им никой друг не може да го замени. Без значение дали са на 3 години или на 18.

# 583
  • София
Момичета, как е при вас, присъствено тръгнахте ли?

Тръгна си, да, още на първия възможен ден, плюят си, никакви проблеми. Също и второкласникът. Може би повлия, че в нашето училище при присъствен процес който е у дома, учи асинхронно, т.е. казват се страница и урок и толкоз. Мисля още 2 деца дадоха отказ за тест, трябва да питам дали не са върнали и тях вече.
НОООООО за  шестокласника ни вест, ни кост от училището.

За олипмиада вчера попълвах декларация.

# 584
Аз попълвах за олимпиадата по компютърно моделиране, но не и по математика. Ще питам госпожицата казали ли са нещо.

Общи условия

Активация на акаунт