Фън Шуй ІІ

• 95 935
  • 996
  •   1
Отговори
# 870
Благодаря за проявения интерес. Малко пояснения. Апартамента е строен през 1962г, аз живея тук от 1995. Преди това беше на баща ми, но родителите ми бяха разведени и аз бях при майка си.. Почти всичко съм променила. Започнах помалко и тази година  направих най - големите ремонти: избивах стени, сленях дограми , остъклявах балкони. А ети и антрето с входна врата от ЮИ и портманто на ЮЗ:
Трапезария с прозорци на 2/3 ЮЗ . Където е са червенире рози е ЮГ. От трапезарията поглед в дневната: Телевизора и картината са в ъгъла , който сичи на запад.Прозореца отново е на 2/3 ЮЗ. Трапезария и дневна от друг ълъл , където се вижда колона . Мисля че съм я подобрила с Бенджамина.
Ето и спалнята . Главите ни са на ЮИ , защото числата ни са 1, 9 т. е . источна група, а апртамента е с 2/3  югозападно изложение. Огледалото в спалнята , не отразява леглото, а е срещу прозорец, през преходна плъзгаща се врата към дневната. Всичко това го направих тази година,  след много  ФШ трепети  newsm78.
Ето и детката
Извинявам се за безпорядъка, има и още неща за довършване, но това е в момента.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2007, 21:14 от shiva58

# 871
shiva58 поздравления,  bouquet
 подредбата на жилището ти ми допадна много. Grinning само дето не си ни показала кухнята си.решението с огледалото в спалнята ми хареса много.
Аз си купих също Лилиян Ту-Основи на фш и 188 съвета ,но нещо не ми хареса последователността на обяснение в книгите,почти винаги дава едно и също лечение и така излиза че всички трябва да имаме еднакво подредени домове.Моят съпруг и аз сме от различни групи и ми е трудно да подредя дома ни,а и нямам възможност да имам 2 отделни входа, две отделни легла за съпрузи - както е направила Лилиян Ту въпреки че пак тя пише че е добре да се спи на 1 матрак а не на два отделни.....такива малко противоречащи си неща чета по книгите и се обърквам много.
Ти как намираш книгата на Лилиян Ту по която се ръководиш?действа ли фш?
Аз още не съм почнала и сериозно да размествам де,сега само го скицирам.
Още веднъж поздравления за подредбата и успехи за напред. Peace

# 872
  • София
Eй, колко много сте изписали докато ме нямаше!
shiva58, добре се е получило, браво! Каквото и да е винаги е хубаво, когато обновиш обстановката, а когато го правиш и с много любов и мерак няма начин да не ти донесе късмет. Искрено ти го пожелавам.
Viviani, Лилиан Ту е добър специалист, но не става да се учиш единствено от нея. И на мен не ми допадат много от съветите й. Ако я слуша човек не трябва да има само две врати и две спални, ами да няма и тоалетна. Не знам нейната в двора ли е, къде ли? Винаги съм казвала, че за мен е много крайна.

# 873
shiva58, от апартамента определено лъха уют, а това е най-важното за един дом! В детската защо не опиташ да позавъртиш по друг начин леглото и бюрото. Леглото не е много добре да е под прозорец, а и от чисто практична гледна точка по отношение на писането /не знам дали детето въобще пише наръка де/ е добре светлината да идва отляво. Само като идея! Wink
shoshi, ГУА 4ислото и номера на рождената звезда едно и също ли са?

# 874
Ето и кухненския бокс, който е в дъното. Печката ми е с контакт на СИ , зная че не е много удачно, но нчма как да го променя.

# 875
  • Варна

Леглото не е много добре да е под прозорец

Ви,когато прозореца е отстрани даже е добре,лошо е когато е над главата ти.

shiva58,а бюрото на детето гледа ли в посоката на личностното израстване?

# 876
shiva58, от апартамента определено лъха уют, а това е най-важното за един дом! В детската защо не опиташ да позавъртиш по друг начин леглото и бюрото. Леглото не е много добре да е под прозорец, а и от чисто практична гледна точка по отношение на писането /не знам дали детето въобще пише наръка де/ е добре светлината да идва отляво. Само като идея! Wink
shoshi, ГУА 4ислото и номера на рождената звезда едно и също ли са?
ПО начало леглото и бюрото бяха ,както ти предлагаш, но  ги разместихме. Детската я използваме малко. Може би пак трябва да ги върна по местата си. Колкото до Лилиян Ту и ФШ след много главоблъсканици , до степен да си продам апартамента и да купя подходящ за мен с подходящо направление, реших да направя това,  което аз почувствах в тези години че ми пречеше през годините които живях там . Лилиян Ту и по скоро нейната книга Планирай живота си с ФШ по скоро ме спаси от отчаяние. Разбрах че за всичко има лек или поне за голяма част от проблемите . Иначе мое вътрешно убеждение е , че всеки си носи част от ФШ в себе си. Не зная как да го обясня. Имаш усет къде и какво да сложиш. До колко съм права не зная.  НА въпроса работи ли ФШ,не зная как да отговоря.  Аз не очаквам чудеса. Не очаквам един куп пари или красавец в леглото си , имам по скромни очаквания: здраве за детето и мен , радостни и щастливи дни, работа и отлични оценки. Признавам си , че бях много притеснена когато пусках снимките , защото очаквах забележки и критики.  Пак казвам че аз съм с лично число 9 , а апартамента е 2/3 ЮЗ.  Лично от shoshi  очаквам по професионален поглед и приемам всякакви предложения.

# 877
  • ville de Quebec
На мен, пък, ми направи впечатление огледалото в антрето. Входната врата не се отразява пряко в него, но все пак, като се отваря се отразява в огледалото. Това добре ли е? Аз също мислих да си сложа огледалото точно по този начин в антрето, но като четох, че входната врата не трябва да се отразява в него и мисля да го сложа на стената на вратата, до вратата отляво.
Иначе, поздравления за подредбата, много приятно и уютно изглежда!

# 878
Гуа — 1 е на дъщеря ми.

Благоприятни направления
Шън Ци Успех Юго-Изток
Тиен И Здраве Изток
Ян Нян Романтика Юг
Фу Уей Развитие на личност Север глава на леглото в детската сочи север.

Неблагоприятни направления
Хуо Хай Неудача Запад
У Гуей Илюзии (Пет призрака) Северо-Изток - притеснява ме, защото детската е в СИ част на апартамента.
Лиу Ша Врагове (Шест Убийства) Северо-Запад - бюрото е на СЗ
Дзюе Мин Пълна Загуба Юго-Запад - отново конфликт трапезария и дневна гледат в това направление.

А ето и моите:
Благоприятни направления
Шън Ци Успех Изток
Тиен И Здраве Юго-Изток
Ян Нян Романтика Север
Фу Уей Развитие на личност Юг

Неблагоприятни направления
Хуо Хай Неудача Северо-Изток
У Гуей Илюзии (Пет призрака) Запад
Лиу Ша Врагове (Шест Убийства) Юго-Запад ??????????????????????????????????????
Дзюе Мин Пълна Загуба Северо-Запад

ЮЗ се оказва лоша посока и за двете ни, но за съжаление фасадата на блока и съответно апартамента  е точно на 2/3 ЮЗ.
Колкото до летящите звезди, най лоша е комбинацията в спалнята:
Дом на 7 период.
Фасадна посока SW2/3 - югозапад 2/3

При такива изходни данни в северо-западен дворец имаме
Планинска 9
основна 8
водна 5
Давайте предложения, очаквам ги!

# 879
  • ville de Quebec
А, аз чета и почти никъде не срещам информация за картини. Имам няколко гоблена, които ми се иска да разположа сполучливо, но в книгата на Лилиан Ту има много малко споменато и нищо конкретно.
Всъщност, по-конкретният ми проблем е, че на югозапада ми е тоалетната. Та, ми се иска да го подсиля. За момента съм сложила снимка от сватбата на югозападната стена на хола, която се пада всъщност обща стена с тоалетната. Иска ми се да го подсиля със земен елемент. Имам кристал, който ще свърши работа, знам, но ми се иска да сложа и един от гоблените ми. Мисля си за един, на който има къща, в подножието на планина. Как мислите, дали е подходящ за югозапада?

# 880
tsve_te:
има магазинче за фън шуй на бул. Вл.Варненчик като тръгнеш от мустанг нагре към макдрайв от дясната страна на булеварда. в едно малко червено павилионче е, едно такова метално като тези старите за ядки. Оглеждай се че аз всеки път го търся по 2 пъти Laughing

# 881
dalala, всяка красива вещ /картина, гоблен, букет и др./ е подходяща за подсилване на желаната зона, така че няма проблем да сложиш гоблена, който ти харесва.
Аз тази Лилиан Ту не съм я чела, но явно доста е крайна...Дали да почна да я чета или ще се объркам повече newsm78

Леглото не е много добре да е под прозорец

Ви,когато прозореца е отстрани даже е добре,лошо е когато е над главата ти.

Това, което съм чела аз е, че не е добре леглото да е под прозорец, независимо как е разположено..., явно различни източници. А може ли да обясниш защо е добре когато прозореца е отстрани! Това много ще ме улесни, ама да си го обясня преди да го приложа Wink
А какви са тези кристали? Откъде се купуват? Може ли някой да даде снимки?

# 882
  • ville de Quebec
Благодаря ти за отговора. Ама, дали наистина е така... защото Лилиан Ту  Laughing пише, че примерно не е хубаво картини с глави на свирепи животни, все едно пускаш животното в къщи, та според нея, дори и много да ти харесва, не е хубаво... Оххх, незнам вече на кой да се вярва, аз чета Лилиан Ту сега.

Започнах, както shoshi препоръча, със създаване на цикъла на енергиите в дневната (чистенето на стари и ненужни вещи е общо взето направено, то си е непрекъснато на дневен ред). Имам си телевизор и компютър на северозапад, фонтан на север, цветя на изток, кристал на югозапад. Южният ъгъл мисля да подсиля с лампа, определено има нужда от осветление там. Нещото което ме стресна е, че Лилиан Ту обяснява, че летящата 5та звезда ще е в южния сектор 2008 и в този случай не било хубаво той да е оiветлен..... та, тотално се обърках. shoshi, ти най-много ги разбираш звездите, аз нищо не съм чела още за тях... какво да правя, да осветлявам ли южния ъгъл, за да си получа равновесието на енергиите или не?

А, кристалите, аз съм си взела едни обикновенни или поне не са от специализиран магазин за Фън Шуй.... Продават се вързани на телена връвчица, с някакви топченца като мъниста на нея и в края й е кристала. Аз си ги закачам с тая връвчица на пиронче на стената. Не мога да дам съвет къде от София могат да се купят...

# 883
  • Варна
Ви,Лилиан Ту пише,че е желателно прозорците в спалнята да са отстрани на леглото,вместо зад или точно пред него.Хората,които имат такова разположение извличат максимална полза от благотворната свежа ци.
Запомних го,защото нашия случай е същия smile3521

# 884
dalala, съгласна съм с Лилиан Ту за това с картините с глави на свирепи животни. То се подразбира, предполага се, че носят някаква агресия вероятно. Аз имам предвид картини с природни пейзажи /там може да се разчита и на доминиращ цвят/, натюрморти, красиви акварели и маслени платна и т. н.
Мерси за отговора за кристалите. Ако някой знае къде в София може да се купят, чакам да пише.
ria, мерси.

Общи условия

Активация на акаунт