Фън Шуй ІІ

• 96 731
  • 996
  •   1
Отговори
# 615
  • София
mausbeni, ако си начинаеща във фън шуи можеш да използваш най-простия подход, като поставиш котката на изток, югоизток или юг и по този начин да подсилиш енергията на дървото или огъня.

Ако сложим леглото на стената, с глави към североизток и съответно аз съм от страната към източния ъгъл, а той от страната към северния ъгъл - дали ще се счита, че той спи към север, а аз към изток?
Не, не значи. Главите и на двама ви ще сочат в една посока, а зависи от разположението може да се падне ти да спиш в северната част, а той в източната, примерно, но посоката ще е една.

shiva58, във фън шуи има общи и частни правила, като вторите винаги имат преоритет пред първите.

# 616
Може ли отново да поискам съвет от експертите!?
Сега направихме банята и горният шкаф с огледалото се наложи да го сложим точно срещу вратата. Първоначално беше предвиден за друга стена. А точно срещу вратата на банята се намира тази на тоалетната. Може ли да се направи нещо изобщо, за да се предотврати влиянието на огледалото?

# 617
  • София
Абсолютен новак съм  Embarassed. Благодаря за съвета

# 618
  • София
Не виждам какъв е проблема с огледалото, щом като една срущу друга са банята и тоалетната.

# 619
Аз пак ще попитам от къде се купува компас?

# 620
Здравейте, най-добрият начин да неутрализираш вредното влияние на гредите е поставянето на окачен таван , но ако нямаш такава възможност можеш да окачиш 2-ка бамбукови стебла вързани с черве конец, размерите им нямат значение, но трябва да са разположени под формата на обърната буква " V". Същият ефект можеш да постигнеш и като окачиш вятърен чан с 5 пръчки съответно на : на И илиЮи-метален; на СИ или ЮЗ -дървен или бамбуков; на С-керамичен или кристален. 
Все с еканя да попитам за тези бамбукови пръчки. Това сухи бамбукови пръчки ли са? В Бриколаж съм виждала  и какво е мястото на зелените бамбуци, навити, които се слагат във вода, нали се сещате?

# 621

всяка железария Peace

# 622

всяка железария Peace
Във Варна в яхтен магазин, но са скъпички newsm78

# 623
  • ville de Quebec
shoshi, много ти благодаря за отговора, определено ми се изясни.
Имам и още едно питане. Вратата на апартамента ни се пада срещу стълбището, което пък е отделено от врата, всъщност нашата врата се пада в права линия с вратата на стълбището. Чела съм, че това не е хубаво, предполагам, че самият факт, че има врата между стълбището и нашата врата намалява малко лошото влияние, но все пак вратата се отваря и стълбището се ползва от жителите на блока, може би не толкова често, защото има асансьор, но се ползва все пак. Мисля си да сложа кристал на нашата врата на апартамента, това дали ще неотрализира нещата или няма спасение....

# 624
  • София
dalala, кристалът ще свърши работа. Още по-лесно е да сложиш просто червена черта пред вратата си, която символично ще спира енергията. Друго, което можеш да направиш е да повдигнеш самия праг.

# 625
  • ville de Quebec
Ей, много ти благодаря за бързия отговор и за добрите новини. Аз имах спомени от прочетеното, че това е едно от малкото неща, които не могат да се поправят, .... добре че не съм права..... че нямаме възможност да се местим повече. Благодаря още веднъж!

# 626
Здравейте момичета! Simple Smile
Страхотни сте! Hug
чета  ви от доста време,защото темата ме заинтригува.Ето че сега и аз се нуждая от съвет.става въпрос за огледалото в коридора.
направила сам чертеж на жилището ни,като на него сам сложила огледалото точно срещу вратата на дневната срещу която са прозорците ,така че когато е отворена се виждат те.незнам дали това е добре,но това което ме притеснява са двата издадени ъгъла които са срещу огледалото,които според фунг шуи излъчват ша ци ,която вреиди.
другия вариант е да го сложа срещу другата врата,но тогава се пада точно в центъра на жилищито или това няма значение.
сте се радвам ако някои ми даде съвет.
благодаря ви предварително. Simple Smile

http://myalbum.miyoo.de/radosveta/photo-album/image/size_big/W_6 … 480/ImgID_1648306

# 627
Момичета, има един български сайт дето пише много подробно за Фън Шуй.
Има и електронен магазин, но ми се струва скъпо...
Някой ще ми каже ли друго място?

www.fengshui-bg.com

Последна редакция: сб, 04 авг 2007, 10:10 от lusylusy

# 628
  • София
Viviani, хубаво е огледалото да отразява нещо красиво. Ръбовете със сигурност не са това, което трябва де се отрази в огледалото, по-добре го премести.
lusylusy, нищо подробно няма в сайта, само общи приказки. Всеки дом е много индивидуален и тези общи правила в никакъв случай не могат да се приложат ефективно. Ако беше така на всички южните ни стаи щяха да са розови, източните зелени и т.н. Не можах да видя какво се предлага в магазина, защото сайта май е вирусясал, на теб какво ти трябва?

# 629
  • Варна
Здравейте,откакто ви открих се запалих отново по ФШ.Изчетох цялата тема и веднага си закупих Лилиан Ту и един компас.
Какво мислите се оказа-апартамента ни е с такова разположение,че и тримата живеем и спим в най-неблагоприятните си зони:cry:
Освен това кухнята(печката) са в СЗ сектор и ми е невъзможно да ги местя  smile3514.
Искам да подсиля и променя каквото мога,но ме е страх да не сбъркам от незнание.
Шоши,молбата ми към теб е да ме посъветваш откъде мога да намеря още книги по темата!Знам,че имаш руски,а може ли да се намерят тук?

Общи условия

Активация на акаунт