Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 10 037
  • 332
  •   2
Отговори
# 30
  • Мнения: 3 222
Благодаря 🙂

# 31
  • Мнения: 27 589
Благодаря за идеите за бутчетата.

# 32
  • София
  • Мнения: 3 055
В темата със снимките някой беше пуснал снимки на картофи на фурна с майонеза.Моля за рецептата или ми напишете как се правят...

# 33
  • Мнения: 76
В темата със снимките някой беше пуснал снимки на картофи на фурна с майонеза.Моля за рецептата или ми напишете как се правят...
Не зная за снимката, но правя такива картофки, наистина стават мн вкусни.
Примерно 1 кг или малко повече пресни картофи, ако са малки - още по-добре, само се измиват хубаво, да им остане малко коричка Wink
В тавата картофите, подправки по вкус (сол, червен пипер, черен), 1 кутия майноеза с малко вода разбърквам и "овалвам" с нея картофите. Пече се, докато майнозета вече стане само на мазнина, няма бяло и на опитване.

# 34
  • София
  • Мнения: 10 272
Записвам се и благодаря за темата. Тъй като има въпрос , но не помня точно от кой беше, за което се извинявам, предлагам рецепти за картофи на фурна, на фурна основно правя , защото много мразя да пържа картофи. рецептите за разкошни -
МАГИЧЕСКИ КАРТОФИ НА ФУРНА
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_691.html
Скрит текст:
ПЕЧЕНИ КАРТОФКИ СЪС ЗЕХТИН, МАЩЕРКА И РИГАН
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_702.html
Скрит текст:
КАРТОФИ FONDANT - РАЗТАПЯЩИ СЕ КАРТОФИ НА ФУРНА
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/fondant.html
Скрит текст:
АНДАЛУСКИТЕ КАРТОФИ НА ТИГАН
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_163.html
Скрит текст:
СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ КАРТОФИ С ЛИМОН И ЧЕСЪН НА ФУРНА
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_28.html
Скрит текст:
POTATOES BOULANGERS - КАРТОФИ БУЛАНЖЕ
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/potatoes-boulangers.html
Скрит текст:
ХРУПКАВИ ПЕЧЕНИ КАРТОФКИ НА ФУРНА
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_68.html
Скрит текст:
мисля, че има и още

# 35
  • София
  • Мнения: 475


Не мога да си омеся каймата за кюфтета, много е суха и с много говеждо вътре. Каквото и да оформя, се разпада. Но нищо 😊
Да изпека така и да си залея с бешамел, но кога да го залея? Когато е почти готово, по средата на печенето или като е съвсем готово?

# 36
  • In transit
  • Мнения: 6 952


Не мога да си омеся каймата за кюфтета, много е суха и с много говеждо вътре. Каквото и да оформя, се разпада. Но нищо 😊
Да изпека така и да си залея с бешамел, но кога да го залея? Когато е почти готово, по средата на печенето или като е съвсем готово?
В началото на печенето. Може да настържеш и малко кашкавал.

# 37
  • Мнения: 122
А защо не приготвиш мусака? Или шницели?

# 38
  • София
  • Мнения: 475
А защо не приготвиш мусака? Или шницели?
С моята сръчност и кулинарни умения дето едни кюфтета не омесих 🙂 Само разчиствам фризер и хладилник и за пореден път се заричам да не купувам ненужни неща.
Мики, благодаря 👍

# 39
  • Мнения: 7 992
Или овчарски пай, на него няма какво да му объркаш ,задушаващи каймата слагаш картофено пюре запичаш И накрая кашкавал отгоре

# 40
  • Мнения: 5 556
В темата със снимките някой беше пуснал снимки на картофи на фурна с майонеза.Моля за рецептата или ми напишете как се правят...
Мисля, че търсиш това https://m.bg-mamma.com/?topicrefid=19;topic=1168752.msg42899052#new

# 41
  • Мнения: 2 414
Някой правил ли е арменски хохол / кокошка с лук и нар/ ?
Това смятам да правя тези дни и ще се радвам да споделите съвети и тънкости.
В момента пък една ряженка ще заквасвам и се чудя защо млякото ми / печено на фурна / придоби вид на кисело . Не ми прилича на пресечено.
Беше много гъсто - може би почти половината сметана.


# 42
  • Sofia
  • Мнения: 19 247
Правя чушки с доматен сос.Чушките ги опекох,ще ги позапържат леко и накрая ще ги сложа в соса.
Доматеният сос ври,но нямам брашно за сгъстяване.Ще се сгъсти ли без него?

# 43
  • Русе
  • Мнения: 3 288
Скрит текст:
Правя чушки с доматен сос.Чушките ги опекох,ще ги позапържат леко и накрая ще ги сложа в соса.
Доматеният сос ври,но нямам брашно за сгъстяване.Ще се сгъсти ли без него?

Ще се сгъсти, но ще му трябва повече време. Сложи нарязан чесън и лук. Успех!
Без брашно са. Слагам чушките в доматения сос да се варят малко.


https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_30.html

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 21:27 от i_peych

# 44
  • София
  • Мнения: 10 272
Правя чушки с доматен сос.Чушките ги опекох,ще ги позапържат леко и накрая ще ги сложа в соса.
Доматеният сос ври,но нямам брашно за сгъстяване.Ще се сгъсти ли без него?
Никога не слагам брашно, става гаден, винаги го оставям да си се запържва на умерен към слаб котлон до гъсто, накрая прибавям магданоз.

Общи условия

Активация на акаунт