За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 491
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • София
............

Вземи от Берьозка тази сметана. Никога не съм имал проблеми с нея. Много добре се разбива и стои една пухкава.
Вапоследък и нея са я увеличили.
...................
Ееее, това е истинска сметана, само от тази основно купувам, също така и заквасената им сметана е разкош , има от 25 и от 30%, чак ми е жал да я сложа в сладкиш, а не да си я изям с лъжичка, истинска работа, а маслото им......нямам думи, истински масло.

# 301
Мда .  С тази сметана имам история .
Скрит текст:
Нали нямахме Берьозка и някакъв там магазин с руски стоки - та с триста зора и само заради мен ми донесоха едно шишенце . Цената беше двойна . Чаках го месец . И дали не беше съхранявано правилно . Не се разби - не се пресече . Но не се разби.
После купих от Лидл и се разби.
Пък последно от едно домашно мляко толкова сметана щях да си добия и като муня не го направих .
 Ще взема пак да видим как е .
Заквасена не съм купувала от там.  То аз не я ползвам в последно време .
Скрит текст:
Сега се заимах с кефирна гъбка и става чуден кефир . Чак не вярвам .

# 302
Здравейте Heart  Може ли идея какво може да се направи с пушени коремчета на сьомга?
За човек, който никога не е ял сьомга.
Махаш кожата, тя е с люспи и мазна. Махаш ония перки, дето са останали. Месото е крехко, но мазно. Правя такъв пастет, https://pep-4o.blogspot.com/2015/04/blog-post.html?m=0 или  в зелена салата

# 303
Къде можем да намерим китайски гъби (от тези, които слагат в салати, супи) ? В Метро има само голяма опаковка от по 500гр, а искам нещо по-малко. Благодаря!

# 304
Здравейте,
Имате ли идея във фурната на режим размразяване колко бързо ще се размрази кайма около 400гр.
Искам бързо да в размразя и нз дали ще е по-добре така или да я пробвам на водна баня?!?

# 305
  • София
За кога ти трябва каймата?

# 306
Трябва да правя мусака, всичко зеленчуци нарязах, така, че скоро, просто мислех, че имам размразена Sad

# 307
По- добре в студена вода я размразете - добре опакована .
Не и във фурна .
Тъй като каймата за да не ми става на грахулки аз разтварям с малко водичка . Щом е за мусака
наситнете с чукче и залейте  с гореща вода - ще се отпусне бързо и после в мазнината.
Ако е за кюфтета е добре да си се размрази бавно . Инак се разпадат

# 308
По- добре в студена вода я размразете - добре опакована .
Не и във фурна

ОК, сложих я във фурната, на размразяване, но ще я извадя, водата леко хладка линтрябва да е?, защо студена?

# 309
  • here and now
Тя мусаката може и да е изядена вече, но аз каймата я слагам замразена, ако нямам прясна. След като задуша лука, слагам каймата и разбърквам по-често. Става си много добре.

# 310
  • София
Трябва да правя мусака, всичко зеленчуци нарязах, така, че скоро, просто мислех, че имам размразена Sad
Аз веднъж трябваше да направя пълнени чушки и трябваше след 2ч всичко д е готово... Просто сложих каймата в топла вода след 1ч беше готово

# 311
По-бързо се размразява всичко, ако се сложи в сух тиган с незалепващо покритие. Това го разбрах един път при демонстрация на такъв тиган, пробвах вкъщи и видях, че на всеки тиган се размразява.

# 312
Това ударно размразяване не е много удачно.

# 313
  • София
Това ударно размразяване не е много удачно.

Когато е за спешни случай...

# 314
В тигана и във фурната на функция размразяване изобщо не е ударно. Размразява се, примерно за 2/3 от времето за размразяване на стайна температура.

Общи условия

Активация на акаунт