За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 469
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
.........
А колко време е срока на годност . Ми е интересно.
............................
Руската сметана  е истинската сметана,  както и маслото им, не веднъж съм го коментирала, няма две мнения и това е защото на са в ЕС и работят само с отлични качествени продукти и при тях няма заместители и вредни добавки. След като не е отворена, това са малки шишенца по 250 мл, има дълъг срок на годност при съхраняване в хладилник. В момента съм се заредила с 4 бр от които две ползвах и другите две ще си стоят в  хладилник. Цената й не е впечатляваща за 250 мл е само 3.5 или 3.7 лв. На Лидл сметаната за мен е боклук, основно от рядко прясно мляко и , напривах си труда да видя колко е аджеба е маслото й, точно 1/2 ч . л . изтъргано от стените на кутийката, жалко че не го снимах за доказателство, това е едно нищо и нищо чудно, защо в повечето случаи не се разбива, ами няма как да се разбие на твърд крем при толкова малко масло. Снощи довърших тортата и мога съвсем определено да кажа, че с три-четири разбивания с миксер  тя, сметаната , стана на твърд сняг, ама сняг ти казвам, такъв който трудно се нанася, е и ако това не е добра сметана....Разбирам, че в провинцията Берьозка липсва и затова хората се задоволяват с това което се предлага, като Лидл например, нямат друго под ръка, за да направят избор. Нямам опит с домашна сметана, защото около мен крави няма, вероятно е добра , но никога не съм ползвала.
Коя от всички сметани в Лидл е боклук ?

# 421
Сметаните в Берьозка са минали покрай руските. Произходът на сметаните и маслото е основно от Литва мисля. Колбаси за Берьозка се правят доста в Германия. Руското име на веригата не прави автоматично продуктите там руски(основно пак някъде от ЕС идват). Май само бонбоните твърдо идват от Русия. Дори червеният хайвер, който се продава там е с произход от канадското крайбрежие.

# 422
Сметаните в Берьозка са минали покрай руските. Произходът на сметаните и маслото е основно от Литва мисля. Колбаси за Берьозка се правят доста в Германия. Руското име на веригата не прави автоматично продуктите там руски(основно пак някъде от ЕС идват). Май само бонбоните твърдо идват от Русия. Дори червеният хайвер, който се продава там е с произход от канадското крайбрежие.
Ми не , на Рошен не са руски - а и са с висока цена спрямо други вериги - същите бонбони съм намирала и на 6-7 лв / кг . Рошен е украинска марка.
Интересно ми е какъв е срокът на годност от дата на производство на тази сметана .
Аз съм я ползвала и очаквах реално уау да качество - и не беше такова .
Опаковката на нещо там на висока цена пък може поне в стъкло да е нали.
Пак ще се повторя - тъй като поръчах от друг магазин тук преди време и те някак не бяха сериозни - та ходех всяка седмица . Вече след два месеца ми донесоха и не беше държана в хладилник и то поне 4 дена може и повече . Тя не беше развалена . Как да си го обясня .

# 423
Не съм забелязала в Берьозка да продават на Рошен продукти, аз имах пред вид онези традиционни руски бонбони - буревестник, ласточка, коровка, шоколадите Аленка - те бяха май на бабаевските захарни заводи, които нямат нищо общо с Рошен. Дори прекрасния на времето сметанов сладолед Пломбир миналата година гледах, че не беше произведен в Русия, но забравих къде точно.

# 424
  • София
Търси се вариант за хляб който да стои в готовност в хладилник и да трае седмица поне за да не се хвърля напразно, за гости да кажем.
Сухарите не са опция.

# 425
 Гръцки питки. Замразени . Бързо се отпускат и можеш да затоплиш на грил тиган - сух тиган . Както решиш.

# 426
  • София
Гръцки питки. Замразени . Бързо се отпускат и можеш да затоплиш на грил тиган - сух тиган . Както решиш.
не стават ли корави,

# 427
Търси се вариант за хляб който да стои в готовност в хладилник и да трае седмица поне за да не се хвърля напразно, за гости да кажем.
Сухарите не са опция.
Всякакъв хляб съм замразявала - и купен, и домашен. На филийки, че мога да извадя малко когато трябва, а и се отпуска много бързо на стайна температура и е като пресен. А пък ако тия филийки ще са препечени, могат и направо от фризера да се метнат, без да ги чакаш.
В хладилник става гадно всичко тестено, замразяването е много по-добра опция.

# 428
не стават ли корави,
не , преди бяха по- твърди. Сега са изцяло пшенични. Вадиш от фризера и при тези жеги за секунди ще са размразени - на сух тиган са идеални . Като основа за пица . Може да се мажат с нещо или да се поднесат просто препърлени . С чесново масло . Ми каквото там измислиш.
Има и пърленки замразени и  земели .
Може и лаваш да купиш - той също издържа .Затопля се на сух тиган . Тортили - то е подобно.
Тези здравословни хлябове . Хляб от пекарна би трябвало да издържи седмица и не в хладилник .
Хубавият хляб не мухлясва бързо.

# 429
защото на са в ЕС и работят само с отлични качествени продукти и при тях няма заместители и вредни добавки.

това категорично не е вярно, достатъчно е да им се прочетат етикетите. сладоледи, консерви, заквасената сметана, която уж тук се хвалеше, блатове...пълни са с неприемливи неща. шоколадите и конфетите им пък отдавна не стават.
да, отделно, че повечето им продукти не са и руски, де.

# 430
  • In transit
защото на са в ЕС и работят само с отлични качествени продукти и при тях няма заместители и вредни добавки.

това категорично не е вярно, достатъчно е да им се прочетат етикетите. сладоледи, консерви, заквасената сметана, която уж тук се хвалеше, блатове...пълни са с неприемливи неща. шоколадите и конфетите им пък отдавна не стават.
да, отделно, че повечето им продукти не са и руски, де.
+1 Абсолютно подкрепям казаното.

# 431
Купувам пълнозърнестия хляб на Симид, синя опаковка, стои в хладилника докато не се изяде, 1-2 седмици. Не се е развалял досега.

# 432
  • Разпиляна във въображението
Има ли някакъм "пиниз" за чистене на костиците на карагьоз?

# 433
Здравейте,незная дали тук му е мястото,но може ли някой да ми препоръча кесело мляко с по-ниско съдържание на нишесте,по възможвост,без?Приятелят ми е диабетик,гледаме да купуваме по-скъпо,но с по-нисък процент масленост,с оглед на това,че според мен гъстотата му е свързана с нишестето,а не с маслеността на млякото.Уви захарта му скача до небето от консумацията на един нищо и никакъв таратор.Благодаря предварително!

# 434
  • Sofia
... може ли някой да ми препоръча кесело мляко с по-ниско съдържание на нишесте,по възможвост,без?Приятелят ми е диабетик,гледаме да купуваме по-скъпо,но с по-нисък процент масленост,с оглед на това,че според мен гъстотата му е свързана с нишестето,а не с маслеността на млякото.Уви захарта му скача до небето от консумацията на един нищо и никакъв таратор.Благодаря предварително!
Миналата седмица в Лидл имаше такова (според мен) мляко - без нишесте - "Железница". Лошото е, че не е в постоянния асортимент. Иначе отдавана не купуваме кис. мляко от другаде освен от Лидл, та нямам актуален поглед над другите марки. Ако не сте опитвали, пробвайте и ацидофилното мляко Нарине.

Общи условия

Активация на акаунт