За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 368
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Нормално е да се отдели мазнината и да изплува отгоре като е на топло, сусамът е грубо 50 процента мазнина. Нищо му няма.
За времето не мога да кажа че не го задържам за дълго когато имам,но със сигурност не е въпрос на дни да се развали, ще изкара някакво време.

# 616
Големичък е буркана. Дали не може да се замрази например.
Щото ми се ще да си купя още два буркана поне . За подправки може би .

# 617
Морена, късно те прочетох. Пише, че е за 300-350 мл. течност. Сложих 2 броя. Искам да се застраховам, че е голям провоъгълен чийзейк, който до утре по това време ще се съхранява с ринг, но в ресторанта ме е страх да не вземе да потече, докато си чака реда пак в някой хладилник. Дали е парфе или чийз, важното е да е една идея стегнат и вкусен. За у дома сложих продукти в една чашка и ще дегустираме, че да знам дали няма да съм се изложила.

И още един въпрос, пак за този десерт. Ще бъде полят с ганаш от бял шоколад, сметана и масло. Иска ми се да го украся с малки целувки. Дали престоят им в хладилника ще им се отрази и ще омекнат?

# 618
  • Sofia
Колко време тахана може да издържи в хладилник ако е отворен - преместен в друга опаковка . Да не греняса .
И друго . Когато купувате тахан в по- топло време мазнината отделена отгоре горе долу според вас е нормално да бъде спрямо гъстата смес. Възможно ли е да има олио в него или това е сусамово олио

Мести го спокойно, нищо му няма, като го отвориш веднъж, дали ще си е там или другаде е все тая. Сусамът не гранясва. Все пак го държа в хладилника лятно време и изкарва дълго...

# 619
Забелязала съм, че таханът не го държат в хладилник в магазините, нито пък е затворен херметически. Това би трябвало да значи, че е годен до края на срока. Аз у нас го държа в хладилника, стоял е по месеци без да му има нещо видимо или да мирише на гранясало. Саня, ако не е проблем, можеш ли да покажеш снимка, стана ми интересна опаковката.

# 620
Забелязала съм, че таханът не го държат в хладилник в магазините, нито пък е затворен херметически. Това би трябвало да значи, че е годен до края на срока. Аз у нас го държа в хладилника, стоял е по месеци без да му има нещо видимо или да мирише на гранясало. Саня, ако не е проблем, можеш ли да покажеш снимка, стана ми интересна опаковката.
Има два вина опаковки- това беше буркан с капачка винтова и херметизиран - даже има там едно фолио на капачката прозрачно - дебело.
Другият е в туба пластмасова . Такъв имаше в този магазин.
Купувала съм инак в стъклено бурканче от около 300 мл с винтова капачка
Българско производство - но там отделената мазнина беше около пръст - тук клонеше към 1/3 и зайдя

# 621
Мариат, съотношението е за течност. При теб е даже сравнително гъст крем, който може и без желатин, ако е с нормални блатове. Та с две пакетчета трябва да е ок.
Саня, мнооого държи таханът, споко.

# 622
Да, за сега добре изглежда кремчето. Надявам се утре, като сваля ринга да има запазена форма до разрязването и сервирането.

# 623
Морена, късно те прочетох. Пише, че е за 300-350 мл. течност. Сложих 2 броя. Искам да се застраховам, че е голям провоъгълен чийзейк, който до утре по това време ще се съхранява с ринг, но в ресторанта ме е страх да не вземе да потече, докато си чака реда пак в някой хладилник. Дали е парфе или чийз, важното е да е една идея стегнат и вкусен. За у дома сложих продукти в една чашка и ще дегустираме, че да знам дали няма да съм се изложила.

И още един въпрос, пак за този десерт. Ще бъде полят с ганаш от бял шоколад, сметана и масло. Иска ми се да го украся с малки целувки. Дали престоят им в хладилника ще им се отрази и ще омекнат?
Би ли показала какво точно представлява формата в която прави чийзкейка.
Аз имам една правоъгълна но е малка и се чудя какви дози да правя . Правих няколко пъти и все забравям да запиша рецепта - грамаж

# 624
Формата е от Лидл за правоъгълна торта със свалящо се дъно. Сега за чийзкейка използвах само борда, който поставих върху подложка. Размерите са 38х25х7 см.

# 625
И аз ги заглеждах правоъгълните форми в Лидл, но като си помислих да и търся място и се отказах. Имам кръгъл ринг за торта, реших да карам с него.

# 626
Формата е от Лидл за правоъгълна торта със свалящо се дъно. Сега за чийзкейка използвах само борда, който поставих върху подложка. Размерите са 38х25х7 см.
И не изтече или се подсигури отдолу с нещо . Аз имам ринг и все се плаша да правя такива течни неща.
Моята форма е малка - 30 x10x 7
Пак от Лидл.

# 627
Като правя нещо с ринга, за всеки случай слагам хартия за печене, все едно облицовам тава и така го ползвам. Като, всъщност го ползвам, ако искам да направя по-малка торта за по-голяма имам форма.

# 628
Ми....надявам се да не изтече. Утре ще се разрязва, но аз няма да присъствам. В общи линии ще бъде без борд около 4 часа.

# 629
Ми....надявам се да не изтече. Утре ще се разрязва, но аз няма да присъствам. В общи линии ще бъде без борд около 4 часа.
Дано не се .
Не съм правила с бял шоколад покритие . Да не е с малини случайно

Общи условия

Активация на акаунт