За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 037
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 3 416
А швепс от бъз ? И по - важното , как швепс се съхранява за зимата .

# 91
  • Мнения: 216
Здравейте, ще помоля за рецепта за сладко от череши Simple Smile В нета има много, но аз търся нещо изпитано - без влагане на промишлени количества захар.
Захарта зависи от теб. На един кг плод се слага един кг захар. Ако ти е много захарта, просто я намаляваш.

А швепс от бъз ? И по - важното , как швепс се съхранява за зимата .
Сокът от бъз сам се газира. Оставяш един-два дена в хладилника и е готов. Говоря за този без варене. Той е за бърза консумация.

# 92
  • Мнения: 3 416
Аз съм пила от шише затворено и газирано и стояло цяла зима .
Но беше отдавна и няма кой да питам как е било приготвено.
Даже първо помислих е купен швепс

# 93
  • София
  • Мнения: 12 677
На този без варене, ако в бутилките му се сложи по няколко зрънца ориз, ще се газира по-бързо. Иначе се съхранява в хладилника.

# 94
  • Мнения: 3 416
Пак ще се повторя . Този който пих беше запечатан и е съхраняван почти година. При отваряне си беше газиран .  Уникален - точно като истински швепс . Че беше и в стъклена бутилка от едно време.
Търся способа да съхраня газирана напитка от бъз без да изгърми в мазата ...

# 95
  • Мнения: 216
Пак ще се повторя . Този който пих беше запечатан и е съхраняван почти година. При отваряне си беше газиран .  Уникален - точно като истински швепс . Че беше и в стъклена бутилка от едно време.
Търся способа да съхраня газирана напитка от бъз без да изгърми в мазата ...

Готовият сок се налива в бутилка с винт и се затваря плътно. Колкото по-дълго стои, толкова е по-газиран. Обаче за зимата-не знам. Не е оставал толкова дълго.

# 96
  • Мнения: 3 416
Дали не е бил пресечен със салицил или какво беше там ?
Както сладкото вино.
Но е чудесен и за зимата.

# 97
  • Мнения: 128
Здравейте! Искам да омеся тази вечер тесто, а утре от него да направя питка. Четох из Интернет, че може да се остави тази нощ в хладилник и утре след като престои на стайна температура 1 час да се направи всичко от него. Но не ми стана ясно дали като го замеся тази вечер трябва да втаса и след това да го сложа в хладилник или само трябва да го оформя и директно невтасало да го пъхна. Ще ми помогнете ли? Както и ако знаете някоя хитрост като например четох да намажа един найлонови плик с масло и вътре в него да сложа тестото и така да стои в хладилника. Предварително благодаря за отговорите!
Аз харесвам повече втасвания и непринудени.
Та омесвам тестото и слагам в голяма купа и добре завито  в хладилника. Сутринта е втасало, оставям да се стопли, за да може да се работи с него, оформям - втасва пак (доста по-бързо) и пека.
Благодаря! Ще го направя така.

# 98
  • Мнения: 5 411
Саня аз точно защото понякога гърмяха бутилките и спях да го правя, иначе мога да изровя рецептата.Сега правя само за бърза консумация в 10-11 литрова туба от минерална вода слагам 15 цвята бъз, 2 нарязани лимона, 1,5-2 кг захар, 1ч.л лимонтузу.Така престоява 48 часа като периодично( поне 3- 4пъти на ден.)ММ има задача да го разклаща.Прецеждам и съхранявам в хладилник. След около 5 дни започва да се газира само, но обикновено сме го изпили до седмица.

# 99
  • Мнения: 3 416
Купих си уж по- голям хладилник ... и така е направен , че едно нормална бутилка от 2 литра не може да сложиш на вратата . Има една джаджа там за бутилки . Но пък тя ми заема място и е отдавна извън хладилника . Сега се сетих че я имам .
Ще си поръчам бъз от село и ще направя малко за бърза консумация . Но аз съм сама и затова исках за по- дълго време да си имам. Сироп от бъз - не ми харесва това разреждане с вода .

# 100
  • Русе
  • Мнения: 6 143
Скрит текст:
......................................................................
 Сироп от бъз - не ми харесва това разреждане с вода .


С газирана вода става чудно, като се разреди.

# 101
  • София
  • Мнения: 12 217
Здравейте, ще помоля за рецепта за сладко от череши Simple Smile В нета има много, но аз търся нещо изпитано - без влагане на промишлени количества захар.
На 1 кг череши - 800 г захар. Това винаги правя и ето ти и от вишнап, също съм намалила захарат, независимо, че вишнапът е леко кисел. Никога не спазвам 1:1 плод - захар, винаги намалявам.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_766.html
Скрит текст:

# 102
  • Мнения: 6 151
Благодаря за отговорите Simple Smile Това с грамажите с или без костилки да го разбирам? Аз съм си поръчала 5 кг. череши за експеримента, като първоначално ще пробвам с два, но предполагам изчистени ще дойдат към 1.5 кг.

# 103
  • Русе
  • Мнения: 6 143
Скрит текст:
Благодаря за отговорите Simple Smile Това с грамажите с или без костилки да го разбирам? Аз съм си поръчала 5 кг. череши за експеримента, като първоначално ще пробвам с два, но предполагам изчистени ще дойдат към 1.5 кг.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_30.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/06/blog-post_22.html

# 104
  • София
  • Мнения: 12 217
Благодаря за отговорите Simple Smile Това с грамажите с или без костилки да го разбирам? Аз съм си поръчала 5 кг. череши за експеримента, като първоначално ще пробвам с два, но предполагам изчистени ще дойдат към 1.5 кг.
На 1.5 кг почистени череши ще сложа 1 кг захар, за мен е достатъчно, но по принцип се измерват черешите с костилките.

Общи условия

Активация на акаунт