За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 562
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Знам ги . Но преди години, когато бях кютю кулинар никога не ми се беше пресичало масло.
...
Нормално... колкото по напредваме във времето по кофти е качеството, по изкуствена е храната.

# 166
  • Русе
Скрит текст:
Искам да направя Ангеса / агнеси / .
Нещо любимо и никога не съм го правила . Но не съм яла и от векове.
Ще се радвам на някоя бърза , лесна и сполучлива рецепта.
Благодаря.

Не точно "агнеса", но е подобен.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post_11.html

Скрит текст:
i_peych , благодаря пак за рецептите! По първата се водих, наложи се да сменя червеното с бяло вино каквото имах, добавих както казах гъби и  риган. Много добре се получи, макар и не като твоите красиви парчета месо, защото рагуто го накъсах след като бе сготвено.  След плажа много добре ни дойде с биричката Smile
Скрит текст:

[/quote]

Биляна, благодаря за доверието! Много вкусно изглежда на снимката!

# 167
Знам ги . Но преди години, когато бях кютю кулинар никога не ми се беше пресичало масло.
...
Нормално... колкото по напредваме във времето по кофти е качеството, по изкуствена е храната.
Ми хич не съм се замисляла как - разбивах там и готово.
Маслото се прави от сметана - колко да е изкуствено не знам.
Последно дето ми се пресякоха беше това с краварката  .
Сега ще пресека едно хвалено био от Лидл

# 168
Саня, пробвай всички продукти които разбиваш да са на стайна температура, или поне да не са непосредствено извадени от хладилника. Опитай и с разбиване на по-бавна скорост ако ползваш миксер. Но според мен е от самото масло.

# 169
Доматите от доста време ги консервирам като ги изпичам във фурната. Така всичката вода, която се съдържа в домата, изтича. Изрязвам там, където е дръжката, "надупвам" ги в тавата и ги мятам във фурната за около час-час и малко. След изваждане от фурната ги оставям да се охладят, като тавата е леко под наклон, за да изтича течността. Периодично изливам събраното количество течност. След като изстинат, махам люспите (падат буквално с поглед) и пълня в буркани. Заварявам само за капачките.

# 170
  • Sofia
Здравейте! Имам въпрос, който не знам как точно да задам. Искам да направя доматено пюре/паста. Тоест по гъст концентрат от сока. Не искам да купувам готови консерви и буркани, а искам вкъщи да го постигна. Как може да стане?
Трябва ми за готвене, сосове и прочие. Но обикновен блендиран или пасиран домат ми е воднист, трябва ми по-концентрирано пюре например.
За това става дума.

# 171
  • Велико Търново
Дайте идея за блатове за торта (начинаещо ниво) тип брауни. Утре мисля да творя Simple Smile

# 172
Саня, пробвай всички продукти които разбиваш да са на стайна температура, или поне да не са непосредствено извадени от хладилника. Опитай и с разбиване на по-бавна скорост ако ползваш миксер. Но според мен е от самото масло.
Винаги работя така - на стайна температура и т.н.
И бавна скорост и т.н. Но се пресича всичко в последно време.
Та отменях агнесите за друг ден и суша целувки .
Дайте идея за блатове за торта (начинаещо ниво) тип брауни. Утре мисля да творя Simple Smile
Шоколадов сладкиш с майонеза . Чудесен е - точно като брауни почти.
Правила съм торта с него . Но и само така си е идеален .

# 173
  • Велико Търново
Саня, благодаря ти, но ако знам, че е десерт ми има майонеза...  Няма да го вкуся. Камо ли да готвя сладко с нея. Много ме е гнус от това бялото нещо Simple Smile

# 174
Здравейте!
Трябва да приготвяме с малката мъфини за училище. До тук - добре...НО тя иска да бъдат украсени по определет начин, а аз идея си нямам как да го постигна...трябва да са украсени с червен и зелен крем (надявам се се сещате какво имам предвид - от тези богато шприцовани кремове върху всеки мъфин). Та въпросът е - какъв да е този крем, че да е достатъчно гъст, за да остане обемен и да се задържи върху мъфините?

# 175
  • София-Младост

Thehardway
Маслен крем.

# 176
  • София

Може да използваш рецептата за блат от тук: https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%80%D1%82%D0%B0. Посочени са продуктите за 1 блат.

Здравейте!
Трябва да приготвяме с малката мъфини за училище. До тук - добре...НО тя иска да бъдат украсени по определет начин, а аз идея си нямам как да го постигна...трябва да са украсени с червен и зелен крем (надявам се се сещате какво имам предвид - от тези богато шприцовани кремове върху всеки мъфин). Та въпросът е - какъв да е този крем, че да е достатъчно гъст, за да остане обемен и да се задържи върху мъфините?

Сметанов крем за торти - с този крем се получава чудесна декорация за мъфини. По-надолу от рецептата има снимки.

# 177
  • Sofia
Трябва да приготвяме с малката мъфини за училище. До тук - добре...НО тя иска да бъдат украсени по определет начин, а аз идея си нямам как да го постигна...трябва да са украсени с червен и зелен крем (надявам се се сещате какво имам предвид - от тези богато шприцовани кремове върху всеки мъфин). ...
Надявам се, че сте обмислили пренасянето на тези. Simple Smile

# 178
Трябва да приготвяме с малката мъфини за училище. До тук - добре...НО тя иска да бъдат украсени по определет начин, а аз идея си нямам как да го постигна...трябва да са украсени с червен и зелен крем (надявам се се сещате какво имам предвид - от тези богато шприцовани кремове върху всеки мъфин). ...
Надявам се, че сте обмислили пренасянето на тези. Simple Smile
🤣🤣🤣
Това е важен момент. Мъфинчетата са мънички и мисля, че имам подходящи кутии за целта. НО...предстои да разберем дали съм права. Сега трябва да купя пош...🙃

# 179
  • София
..............
Благодаря , но в момента имам само опаковка от 200 г масло размекнато . Някакви био са от Лидл .
И това масло дайте съвет как да го разбия и да не се пресече .
В последно време се пресича и толкоз
За първи път чувам да се пресече масло, такова чудо никога до момента не ми се е случвало, а толкова много ползвам масло...това ми говори, че това не е масло, а някакъв ерзац. Маслото когато се разбива става по-хубаво, по-пухкаво...хм..........не знам какви продукти ползвате, но хубаво масло не може да се пресече.

Общи условия

Активация на акаунт