За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 504
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Аз един път купих някакви кори, на които пишеше "одрински", но не можах да направя нищо с тях. Представляваха нещо като фините точени кори, но по-дебели. Късаха се, станаха твърди, въобще не ми стана добре баницата. Може би има други одрински, които аз не съм отчела след неуспешният ми опит.
Скрит текст:
https://www.krasimi.com/2015/07/banica-s-odrinski-kori.html Тези са корите и по рецептата от опаковката - тази баница правя .Сега рецептата май е променена отзад .Аз си спазвам точно тази

# 256
Да, виждам, че се прибавя кисело мляко и вода. Докато при пресните кори, които купувам е точно обратното - понеже са меки и влажни слагам само сирене и яйца. В противен случай баницата става глетава. Даже в сместа, с която ги заливам отгоре добавям една лъжица брашно. Докато в одринските се слага мляко и вода отгоре. Явно тогава съм я пресушила и затова не се е получила.

# 257
  • Sofia
Това е интересно, за пръв път чувам за баница с праз и картофи. ...
В кори/тесто може да се завият толкова много плънки...

# 258
Допуснала съм пакет брашно да се овлажни. Брашното изглежда променено. За изхвърляне е, нали? Същата история с един пакет елда, проникнала е влага в пакета.

# 259
Да, виждам, че се прибавя кисело мляко и вода. Докато при пресните кори, които купувам е точно обратното - понеже са меки и влажни слагам само сирене и яйца. В противен случай баницата става глетава. Даже в сместа, с която ги заливам отгоре добавям една лъжица брашно. Докато в одринските се слага мляко и вода отгоре. Явно тогава съм я пресушила и затова не се е получила.
В рецептата снимана от опаковката няма вода . Никога не слагам вода или брашно .

# 260
Явно, че рецептата, която правиш е различна от рецептата в линка за корите. Една кофичка кисело мляко в плънката овлажнява. За брашното написах, че аз слагам в заливката за отгоре, в рецептата го няма. Брашното прави хрупкава коричка отгоре, на нас ни харесва.

# 261
Явно, че рецептата, която правиш е различна от рецептата в линка за корите. Една кофичка кисело мляко в плънката овлажнява. За брашното написах, че аз слагам в заливката за отгоре, в рецептата го няма. Брашното прави хрупкава коричка отгоре, на нас ни харесва.
Е как различна . Просто не слагам 400 г сирене . А 200-300 г извара и 200 г сирене . Всичко друго е точно като в рецептата.
Кофичка мляко , чаша олио - 200 мл - точно както си пише там.
Новите опаковки са с различни рецепти от тази. Не съм пробвала с тях.
Понякога съм правила само с извара и без сирене и си става много добре.

# 262
Явно не съм доразбрала. Както и да е, сигурно ще опитам с тия кори, щом казвате, че става добре. Колко време могат да стоят тънки кори? Имам едни в хладилника, сигурно стоят от два месеца, трябва да видя докога им е срока?
И аз мисля, че е много 400 гр сирене за една баница. Поне, това което купувам - Съединение е доста мазно и солено. Ако е някакво по-меко и пълно с вода, може и да стане.

# 263
Повечето или всички кори са с консервант и си стоят .Само да не проникне влага - тогава залепват и може да мухлясат.
Новият ми хладилник овлажнява всичко.
Корите бяха слепнали .

# 264
  • София/Испания
Търся изпитана рецепта за крем за украса на мъфини с маскарпоне и течна сметана,но без масло.

# 265
  • Велико Търново
Какво мога да направя след като приготвя зеленчуци на пара? Представям си нещо като глазиране в горещ тиган със соев сос и кафява захар, но на практика, извън въоръжението ми нз как да стане?

# 266
  • София
И аз мисля, че 400 грама сирене е много за една баница (дори и за пакет кори от 500 г). Аз слагам най-много 250 и си става добре. Но аз и по-малко олио слагам - до 100 мл и 80 съответно за пакет кори от 400 г., а в заливката добавям и 200 мл вода. Одринските кори наистина поемат повече мазнина, защото са по-дебели, но с 200 мл олио ми е мазно.

# 267
  • Sofia
Нали сме различни...
Аз пък слагам към 400г сирене на един пакет фини кори за класическата баница със сирене. Simple Smile
И допускм, че доста хора (от пробвалите я) са я правили с толкова и така е харесвана баницата ми.

# 268
Имах съквартирантка от видинския край и там приготвяха сладка баница с праз. Много ми беше любима. Рецепта не знам, но може да се намери в нета сигурно.

# 269
Нали сме различни...
Аз пък слагам към 400г сирене на един пакет фини кори за класическата баница със сирене. Simple Smile
И допускм, че доста хора (от пробвалите я) са я правили с толкова и така е харесвана баницата ми.

Твоята рецепта наистина е страхотна, това ми е любимата баница, от години само нея правя.

Общи условия

Активация на акаунт