За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 501
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Това е интересно, за пръв път чувам за баница с праз и картофи. Ние я правим с праз, сирене и яйца. И не знам защо, но много повече ми харесва наложена, отколкото вита. Няколко пъти правих опит да я навия, все не ми става добре, особено с дебелите кори.
Обожавам с праз и картофи и с лук и картофи също. Аз сирене не обичам много, тези ми идват идеални, но искат повече мазнина.

Алис, заинтригува ме с тая баница, намерих рецепта в нета и я спретнах. Със зелен лук, защото в близките магазинчета нямаше праз. Голяма вкусотия, наистина много ми хареса. Благодаря за подсказаната баничка!

Скрит текст:
Скрит текст:
От Лидл е моят праз - там един ден като ми трябваше ама непременно килограм зрял лук и нямаше , но пък празът беше на 20 ст и накупих за левче .

# 286
  • Sofia
Макароните на фурна като се запекат ги поръсвам с кристална захар и тя се карамелизира отгоре . А формата намазвам с краве масло и отдолу става с подобен вкус.

И ние така харесваме макароните - отгоре карамелизирани  И пека с парчета масло, пък после захарта. Simple Smile  Сега имам и горелка, та следващия пък така ще ги карамелизирам отгоре...  Пък разбира се захарата се предвижда с тази в сместа за крем и не става много сладко, а точно колкото трябва.

# 287
  • Шумен
Предложете ми рецепти за торта с плодове.

# 288
  • Sofia
Парфе.  Simple Smile

Малко индиански въпрос 🤣,но зеленчуци приготвени на пара са с вкус като на варени,нали?Просто не обичам сготвени такива и изобщо не съм наясно с тая технология.
... Тая джаджа за тях ми е симпатична и отдавна се чудя дали да я купя,но реално ще я използвам само за моркови и картофи и ако са като варени -значи не ми е нужна 😂
На варени приличат по вкус (няма как да е на печени или пържени), но все пак е по-концентриран и добър, защото не са поели вода.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 08:47 от Morena

# 289
  • Sofia
Правя пилешки крилца с кока кола и соев сос.
С капак или без трябва да е тенджерата?
За колко време горе-долу стават готови?

# 290
  • Русе
Скрит текст:
Макароните на фурна като се запекат ги поръсвам с кристална захар и тя се карамелизира отгоре . А формата намазвам с краве масло и отдолу става с подобен вкус.

И ние така харесваме макароните - отгоре карамелизирани  И пека с парчета масло, пък после захарта. Simple Smile  Сега имам и горелка, та следващия пък така ще ги карамелизирам отгоре...  Пък разбира се захарата се предвижда с тази в сместа за крем и не става много сладко, а точно колкото трябва.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_30.html

Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_11.html

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 10:04 от i_peych

# 291
зеленчуци приготвени на пара са с вкус като на варени,нали?Просто не обичам сготвени такива
Ако не оставяш зеленчука да се развари и разкашка, дали на пара или с варене, може да ти харесат повече на вкус. На пара най-вече не им се отмива вкуса, подходящо е за  някои по-деликатни като броколи и карфиол, става и за пиле, бяла риба, и за китайски хлебчета бао.

# 292
  • София

Вишнева торта *Наслаждение*

# 293
Здравейте Heart  Може ли идея какво може да се направи с пушени коремчета на сьомга?
За човек, който никога не е ял сьомга.

# 294
Здравейте Heart  Може ли идея какво може да се направи с пушени коремчета на сьомга?
За човек, който никога не е ял сьомга.
Какви са тия пушени коремчета?? И за кое точно пушено става дума, онова дето е на тънък пласт като за сандвич, или онова дето е на мини-филенца? За готвене ли е или се яде както си е? Може да го добавиш в салата, или да се гарнира с ориз и салата, и с омлет, и с варени картофи и крема сирене, и за паста вероятно става, но там сос по-трудно ще му нацелиш и лесно ще стане фал.

# 295
Аз правя тортата купол от готови рула тип плодова салата или както щете го  наречете . Най -различни плодове режа и редя в сместа за желиране - отгоре пак украса с плодове.
Правех - тези дни голяма каръщина с  животинската сметана - не се разбива и това е .
Та ще ида да купя за трети път да се уверя аз че е от сметаната . Такова нещо не ми се беше случвало.
И сладолед определено не се получи в тази машина - някакво там креместо полузамразено - мяза на шейк по- скоро.

# 296
зеленчуци приготвени на пара са с вкус като на варени,нали?Просто не обичам сготвени такива
Ако не оставяш зеленчука да се развари и разкашка, дали на пара или с варене, може да ти харесат повече на вкус. На пара най-вече не им се отмива вкуса, подходящо е за  някои по-деликатни като броколи и карфиол, става и за пиле, бяла риба, и за китайски хлебчета бао.
Благодаря ви ,значи не ми трябва. Аз от дете не обичам зеленчуци в манджите и вечно висях с часове над тенджерата да избирам и да протестирам,защо ги слагат 😂.Само картофи признавах.Всичко друго чушки,лук моркови,зелении се избираха.Майка по едно време готвеше много яхния с лук,с цедак съм ,цедила да имам само чорба без парчета лук Joy.Броколите не ми харесват изобщо не ги ям,карфиол много обичам,но само суров на салати, никакъв шанс няма да опитам сготвен Joy.
Дори скоро започнах да ям спанак,благодарение на  неудобство да откажа.Моркови във супа,грах ,абе голям съм идиот 😂.Започнах леко да се оправям ,де.

# 297
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря ви ,значи не ми трябва. Аз от дете не обичам зеленчуци в манджите и вечно висях с часове над тенджерата да избирам и да протестирам,защо ги слагат 😂.Само картофи признавах.Всичко друго чушки,лук моркови,зелении се избираха.Майка по едно време готвеше много яхния с лук,с цедак съм ,цедила да имам само чорба без парчета лук Joy.Броколите не ми харесват изобщо не ги ям,карфиол много обичам,но само суров на салати, никакъв шанс няма да опитам сготвен Joy.
Дори скоро започнах да ям спанак,благодарение на  неудобство да откажа.Моркови във супа,грах ,абе голям съм идиот 😂.Започнах леко да се оправям ,де.

Може да се престрашиш и опиташ карфиола така приготвен. Щом синът ми го прояде, значи не всичко е загубено.
https://ipeychev9.blogspot.com/2019/09/blog-post_29.html

# 298
Оцетът руски от Берьозка синтетичен ли е или плодов.
Безцветен е и мисля 9 процентов.
За какво го ползвате. И по- добър ли е от винен.

# 299
  • Русе
Скрит текст:
...
Правех - тези дни голяма каръщина с  животинската сметана - не се разбива и това е .
Та ще ида да купя за трети път да се уверя аз че е от сметаната . Такова нещо не ми се беше случвало.
И сладолед определено не се получи в тази машина - някакво там креместо полузамразено - мяза на шейк по- скоро.

Вземи от Берьозка тази сметана. Никога не съм имал проблеми с нея. Много добре се разбива и стои една пухкава.
Вапоследък и нея са я увеличили.

Общи условия

Активация на акаунт