За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 383
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 24 841
Идвам и аз с моите еклери - сместа ми се стори добра, като вдигнех лъжицата падаше и на края ѝ стоеше на триъгълник. Хубаво се хприцоваха, не се разпадаха, надигнаха се доволно. И след това спаднаха. Айде, първите ги извадих веднага и горната част слепна за долната, ама вторите ги оставих на открехната на фурната врата и въпреки това пак спаднаха. Пекох около 10-12 мин на 200 и след това намалих и изчакай докато не се зачервиха хубаво. Какво да направя, че да не ми спадат?
Звучи ми като недостатъчно изпечени, трябва да стане твърдичка "черупка" за да си задържи формата. То в рецептите нека има време, но за всяка фурна ще си има разлика там, няма начин. Като се замисля, аз и чак на 200 май никога не съм пекла еклери, дори за малко в началото. Може би са се зачервили по-бързо заради това, а всъщност са искали повече време във фурната.

# 571
  • Мнения: 16 275
Благодаря ви, момичета. Ще го оставя за събота,  ако не остане време, ще мина без него.

# 572
  • София
  • Мнения: 12 775
Еклерите ги пека на реотани на 220 градуса, ако фурната е на вентилатор - на 200, поне 15 минути (зависи и от размера им).

# 573
  • София
  • Мнения: 4 600
Значи ще правя 2ра доза на по-ниски градуси. А с тези, които имам, какво мога да направя или са директно за коша?

# 574
  • Мнения: 16 275
Значи ще правя 2ра доза на по-ниски градуси. А с тези, които имам, какво мога да направя или са директно за коша?
Аз съм слагала солена плънка отгоре.  Например филаделфия и пушена сьомга.

# 575
  • под тепетата
  • Мнения: 11 297
Каква марината да ползвам , за да станат сочни пържоли от свинско контрафиле на барбекю? За мен това не е най- подходящото месо за пържоли, но мъжът ми се е заинатил.

# 576
  • Русе
  • Мнения: 6 317
Скрит текст:
Идвам и аз с моите еклери - сместа ми се стори добра, като вдигнех лъжицата падаше и на края ѝ стоеше на триъгълник. Хубаво се хприцоваха, не се разпадаха, надигнаха се доволно. И след това спаднаха. Айде, първите ги извадих веднага и горната част слепна за долната, ама вторите ги оставих на открехната на фурната врата и въпреки това пак спаднаха. Пекох около 10-12 мин на 200 и след това намалих и изчакай докато не се зачервиха хубаво. Какво да направя, че да не ми спадат?

На 200 градуса за 25 мин., на второ долно ниво /от 5 нива фурна/. Не отваряй фурната по време на печенето да не спаднат еклерите. Може да се изпекат за по малко време. Като придобият отгоре вида като на снимката, са готови. Изстиване на открехната врата на фурната.

# 577
  • Мнения: 12 355
Не съм специалист по еклерите, но съм чувала, че най-фатално за тях е да се отваря вратата на фурната по време на печене.

# 578
  • София
  • Мнения: 8 649
Каква марината да ползвам , за да станат сочни пържоли от свинско контрафиле на барбекю? За мен това не е най- подходящото месо за пържоли, но мъжът ми се е заинатил.
С контрафиле не сме правили с барбекю компанията, наистина.
Марината, която ми харесва за свински пържоли е пълномаслено прясно мляко, обилно мащерка и чесън. От миналата вечер и в хладилник ( около 18 часа май я държат готвещите )

# 579
  • под тепетата
  • Мнения: 11 297
Благодаря за идеята!
За мен е прекалено сухо месо и вчера например го ядохме на гости, приготвено на фурна. Сухо и тричаво ми беше.

# 580
  • София
  • Мнения: 4 600
Не съм отваряла вратата, на средното ниво бяха. Правих ги малки, като профитероли, добре се надуха и станаха доста златисти, замотах се и ги изкарах първите, тях даже не ги и броя, вторите обаче ги открехнах леко да изстиват, но също веднага спаднаха. Може би наистина не са се изпекли. На колко градуса да ги пека? Явно 200 ги хваща много бързо, ще сваля нивото с още 1 и на 170?

# 581
  • In transit
  • Мнения: 14 403
Саня, кедрови ядки има в Била и в ДМ. В ДМ са по-евтини и вкусни.

# 582
  • под тепетата
  • Мнения: 11 297
Mikkey, вчера правих от твоите соленки с магданоз, но доза и половина! Вместо орехи обаче имах и сложих от поръската за хляб - сусам, ленено семе, слънчоглед и тиквени семки, както и малко мащерка. Станаха чудни, само съжалих, че нямам пълнозърнесто брашно да смеся малко с бялото. Но за следващия път ще е и това. Благодаря за прекрасната рецепта! С бяло винце са ми перфектни!

# 583
  • София
  • Мнения: 12 775
« Ѕmile », на по-малко от 200 градуса нищо няма да направиш. Печи ги около 20 мин., след това по преценка. Като изключиш фурната ги оставяш на леко отворена врата.

# 584
  • София
  • Мнения: 4 600
т.е. да не намаля градусите? Пекох на 200 първите 10+ минути, защото бързо започнаха да почервеняват, а със сигурност не бяха изпечени, след това намалих на 170. Явно трябва на по-долно ниво да са. Възможно ли е сместа ми да не е наред? Като гледах видеа, и рецептите от тук, мисля че стана точно както пише навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт