Лазерна епилация и електроепилация – 9

• 60 735
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Честно казано аз не разбирам хората, които не могат да издържат на болката от лазерната епилация… при мен никога не е било някакво драматично усещане, търпимо е и минава бързо. За сравнение - много по-безболезнено е от коламаската или епилатора! Единствено на интим е малко по-неприятно, но там е доста чувствителна зона и е очаквано, там вече стискам зъби и чакам да мине бързо. Дори да боли накрая си струва, правим го с по-висша цел!

Alethea струва ми се скоро края на февруари, по скоро прецени до тогава колко косъмчета за третиране ще са поникнали, ако е много голямо количество окей ходи когато са ти казали, но аз по-скоро бих изчакала средата на март, за да преценя реално колко се повлиявам от процедурите.

# 406
от кола маска, вкл и на интим, имам нула болка след много години скубане. В началото мисля ме болеше, не помня добре. Но лазерът ми е такава болка, че излизам със задушаване и пулс 140 примерно. Веднъж преди това пих малко уиски, веднъж валидол - нищо не помага. Нямам изгаряния, да кажем че на много висока степен работят. Но е нетърпима болка. Налага се да спират, плаках веднъж. Всеки път си казвам как е последно, ама заради ефекта пак ходя... Търпя брада и мишници, донякъде и интим, понеже са малки зони, но краката ме докарват до истерия.

# 407
  • Mediterraneo
Много скоро е, но явно е повсеместна практика.

# 408
Здравейте момичета, никога досега не съм си правила лазерна епилация, но напоследък много се замислям за такава на интим, че мн се изтормозвам с бръснене лятото. Досега от изчетеното във форума оставам с впечатление, че високо ефективен е александритния лазер. Та по тази линия исках да ви питам дали някой има впечатления от студиото на скин лайн в Младост  в София? Друг малко може би досаден въпрос е- реално какво покрива бикини линия като площ- достатъчно ли е примерно, за да се носят по-изрязани бикини ?

# 409
Здравейте, и за много години Simple Smile да ви ъпдейтна за моето тяло и да ви попитам нещо. Вече имам 3 процедури на ръце, крака и интим (с диоден лазер). Процедурите ми са през 60-70 дни. На интим, още от първата процедура, космите ми след процедура не растат “нормално”, както примерно беше на подмишници, ами застиват в едно състояние все едно не са бръснати 1-2 дена, и на 10тия ден, трябва едва ли не да ги “остържа” с нокът, за да паднат. А очаквах, че ще си расте една гъста гора до 10ти ден, и после лесно на снопчета ще си падат, както неше на подмишници. Да спомена само, че интим цял живот само бръсна, космите ми са много тъмни, а кожата там - много бяла. На някоя от вас да се е случвало? И на козметичката ѝ е странно - вика, че явно просто не растат сшед прпцедура, ама важното било, че падали. И на ръцете и краката ситуацията е нещо подобно… но че ефект има - има. Иначе с мустака и подмишниците вече сме на поддържащи процедури, които аз все още държа да правя на 3 - 4 месеца, защото иначе ме дразнят. Започнах и брадичка, на която имам 3 прпцедури също, но не ходя на 30 дни, защото не виждам какво ще ми махне на такъв кратък период. Там имах просто 3-4 тъмни и дебели косъма, които ме побъркваха, останалото е мъх. Ще е проблем ли според вас това, че не ходя всеки месец?

# 410
  • Варна
Относно болката аз съм страшна лигла и имам нисък праг на болка, но мога да кажа, че се търпи ! Правили са ме с два различни диодни апарата и се издържа, а ако много почне да пари просто намаля мощността.
Аз след 4-тата ми процедура интим изчаках повече от 2 месеца за да отида отново и космите ми бяха толкова много колкото както отидох и за първи път, което малко ме обърка, защото като ходи на по-малко време ( 30 дни) си стоях почти без косми. И момичето , което ме прави ми каза да не чакам толкова време да мине, а 40 дни са достатъчни.
Та въпроса ми е как да преценя кога да отида отново ? Да изчакам да излязат пак много , да поникнат дълги т.е. да им се възвърне нормалната скорост на растеж, защото сега е супер забавен...  или нещо друго трябва да следя , за да отида ?

# 411
Здравейте момичета, никога досега не съм си правила лазерна епилация, но напоследък много се замислям за такава на интим, че мн се изтормозвам с бръснене лятото. Досега от изчетеното във форума оставам с впечатление, че високо ефективен е александритния лазер. Та по тази линия исках да ви питам дали някой има впечатления от студиото на скин лайн в Младост  в София? Друг малко може би досаден въпрос е- реално какво покрива бикини линия като площ- достатъчно ли е примерно, за да се носят по-изрязани бикини ?
Аз ходех в Скин лайн миналата година (точно януари или февруари почнах) за няколко процедури. Имат добър апарат Cynosure александритен лазер, който обаче при мен не даде добри резултати за интима, въпреки, че е по-подходящ за мен. Аз съм със светли, тънки косми, които години наред са били третирани с коламаска. За съжаление, имах резултат едва на 10% опадане за 4 процедури през средно около 40 дни. Те искаха даже  на 30 дни да ходя. За подбедрици, обаче, съм доволна. След 2 процедури там - резултатът беше много задоволителен. И все още е, като октомври правих една с диоден на друго място.
Лятото минах на диоден лазер в друго студио, който много ме изненеда и добре се справи с интима. Там направих 2 процедури през 45 дни и бях много доволна, изхождайки чисто реалистично от типа на космите ми Trollface. В момента продължават да ми растат малко косми предимно по вътрешната страна на лабиите. В края на януари мисля да ходя пак да ги третирам. Сама си решавам кога да ходя, никой не ме гони за часове, както беше в Скин лайн.
Да не ме разберете погрешно, нямам нищо против Скин лайн, посещавам ги за други процедури и съм доволна, но просто нещата с лазера и интима ми не се получиха. Дадох им шанс с 4 процедури, обяснявах всеки път какви са ми космите и пр., но какво са чували операторите и какви настройки са задавали на апарата идея си нямам.

# 412
Аз ходех в Скин лайн миналата година (точно януари или февруари почнах) за няколко процедури. Имат добър апарат Cynosure александритен лазер, който обаче при мен не даде добри резултати за интима, въпреки, че е по-подходящ за мен. Аз съм със светли, тънки косми, които години наред са били третирани с коламаска. За съжаление, имах резултат едва на 10% опадане за 4 процедури през средно около 40 дни. Те искаха даже  на 30 дни да ходя. За подбедрици, обаче, съм доволна. След 2 процедури там - резултатът беше много задоволителен. И все още е, като октомври правих една с диоден на друго място.
Лятото минах на диоден лазер в друго студио, който много ме изненеда и добре се справи с интима. Там направих 2 процедури през 45 дни и бях много доволна, изхождайки чисто реалистично от типа на космите ми Trollface. В момента продължават да ми растат малко косми предимно по вътрешната страна на лабиите. В края на януари мисля да ходя пак да ги третирам. Сама си решавам кога да ходя, никой не ме гони за часове, както беше в Скин лайн.
Да не ме разберете погрешно, нямам нищо против Скин лайн, посещавам ги за други процедури и съм доволна, но просто нещата с лазера и интима ми не се получиха. Дадох им шанс с 4 процедури, обяснявах всеки път какви са ми космите и пр., но какво са чували операторите и какви настройки са задавали на апарата идея си нямам.
Много благодаря за отговора, явно при всеки различно се отразява специално на тази зона. При мен косъма е почти черен, с нормално светла кожа. Принципно ползвам фотоепилатора на филипс в домашни условия- много добре ми се повлияха мишниците и подбедрици- на мишниците в 95% космите изчезнаха, при подбедриците го оценявам около 65-70% намаление, като имам доста голи петна, но явно на места имам пропуски и там все още растат. Миналата пролет пробвах и на интим, но там беше най-слаб ефектът- може би около 10-15% голи петънца, реално почти нямаше, та затова се чудя за лазер. Обмислям да ги пробвам, та ще споделя впечатления и аз по някое време Simple Smile

# 413
Здравейте! Кои според вас са най-добрите салони/клиники за лазерна епилация на имтим в София? Тъкмо чуя добро мнение за някое място и веднага се намира някой разочарован от същото.. От много време се каня да започна и не мога да си избера къде. Благодаря предварително Blush

# 414
Мога да кажа че съм доволна от Версус като ефект (специално за интим и мишници) въпреки че от почти две години вече не ходя при тях, но е дълга история. При тях започнах интим и мисля направих около 8-9 процедури в рамките на 2,5 години и имах останали около 20-30% окосмение, след това довърших в Дерма акт, от които също съм много доволна. При тях сега започнах подбедрици и цели ръце 2-3 процедури и ефекта е задоволителен, но сигурно още 2-3 ще са ми необходими да завърша. Бих казала да търсиш студио с Висока посещаемост и добри лазери, подходящи за твоя косъм и кожа. Недей да се разколебаваш ако чуеш просто 1-2 негативни мнения ако преди това си чувала повече добри отзиви, защото има изключения и всичко е индивидуално. Показателно за компетенцията на персонала е първо какви въпроси ти задават преди процедурата, как протича самата процедура и  не на последно място колко често ще те викат на процедури. Тези които те викат на 28-30 дни за всички зони са към групата “мародери” според мен. За зона лице интервала е около 40 дни в началото, като постепенно се разрежда, за интим и мишници 45-50, като пак с времето и нуждите се разрежда, крака и ръце може да са в рамките на 60-90 дни. Ако нямаш поникнали косми в зоната няма нужда да ходиш на процедура, дори да имаш записан час го отложи защото явно нямаш достатъчно активни фоликули за третиране. Това е ориентировъчна информация и всичко е строго индивидуално.

# 415
Чувала съм страхотни отзиви за Борекс. Да, по-скъпи са 140лв е интим. Тук не съм срещала да се пише за тях. Лично аз не търся най-бюджетно, а най-ефективното решение и бих ги пробвала Simple Smile

# 416
  • Варна
Мога да кажа че съм доволна от Версус като ефект (специално за интим и мишници) въпреки че от почти две години вече не ходя при тях, но е дълга история. При тях започнах интим и мисля направих около 8-9 процедури в рамките на 2,5 години и имах останали около 20-30% окосмение, след това довърших в Дерма акт, от които също съм много доволна. При тях сега започнах подбедрици и цели ръце 2-3 процедури и ефекта е задоволителен, но сигурно още 2-3 ще са ми необходими да завърша. Бих казала да търсиш студио с Висока посещаемост и добри лазери, подходящи за твоя косъм и кожа. Недей да се разколебаваш ако чуеш просто 1-2 негативни мнения ако преди това си чувала повече добри отзиви, защото има изключения и всичко е индивидуално. Показателно за компетенцията на персонала е първо какви въпроси ти задават преди процедурата, как протича самата процедура и  не на последно място колко често ще те викат на процедури. Тези които те викат на 28-30 дни за всички зони са към групата “мародери” според мен. За зона лице интервала е около 40 дни в началото, като постепенно се разрежда, за интим и мишници 45-50, като пак с времето и нуждите се разрежда, крака и ръце може да са в рамките на 60-90 дни. Ако нямаш поникнали косми в зоната няма нужда да ходиш на процедура, дори да имаш записан час го отложи защото явно нямаш достатъчно активни фоликули за третиране. Това е ориентировъчна информация и всичко е строго индивидуално.
Мен за интим и подмишници ми казаха че интервала е 30-35 дни. Разболях се и не успях да отида на 35тия ден и сега ми предстои да си направя втората процедура на 48ми ден от първата и се бях притеснила , че съм оплескала нещата с това огромно закъснение… Вашият пост малко ме успокои!

# 417
Аз смених Лазер Център с Борекс по препоръки. Косъма ми е светъл, кожата по-тъмна. Направих 4 в ЛЦ и сега ми е 8-та в Борекс /от който съм по-доволна/. Имам и аз не знам, 20-30%, много са светли, тънки, но все още там, а понеже мн. ме боли, ми се искаше вече да приключи. На мишки правих 4 в ЛЦ и от 2018г. нямам все още. Някой може ли да каже кога се е отървал на интима. Също бедрата ми са руси, какъв лазер/студио бихте препоръчали, ако не е Борекс?

# 418
Аз също доволна от Версус за интим и подмишници. Имах 100% успеваемост след шестте първоначални процедури. 4 години не бях ходила. Записах си час за поддържащи процедури, защото около срамните устни израснаха. Не колкото преди процедурите, но има.

# 419
  • Terra incognita
Здравейте, планувам лазерна епилация за лице. Това, което ме притеснява е, че се налага използването на бръснарско ножче преди процедурата. Предвид факта, че ще е в зоната на лицето, се опасявам да не се получи някакъв обратен ефект след време? Казаха ми, че ще направим 6-7 процедури на 3 седмици. Всеки път ли ще се налага да се използва бръснач?
Ще се радвам, ако някой е минал пре, процедури за лицв и сподели опит и резултати. С колко процедури сте се разминали и колко време е бил ефектът след това.
Другото, което ме интересува е дали окосмяването, което ще се появи отново след ½-1 г ще е със същия интензитет както преди лазера, или по- слабо?

Общи условия

Активация на акаунт