ЮНЧЕТО вече говори и с мама и тате спори - Тема 12

• 20 589
  • 689
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм живяла в Несебър 19 години, но не съм имала проблеми. Вашите дечица имат ли киселини? Аз вече забелязвам, че нашата има 2-3 пъти. Изразяват се в събуждане посреднощ и кашляне в опит да повърне.  Преминават за около 20-тина минути сами, успокоява се и заспива. Обикновено при по-мазна храна, която съм давала на вечеря в 19 часа, някъде около 23.30-24,00 се случва.

# 121
  • София
Е, не всяко дете е така, но аз до ден днешен като дойда на морето и имам един период на адаптация към влагата.
За киселини, не съм забелязала да имат. Понякога, когато са яли нещо по тежко за вечеря, например нещо с месо, забелязвам че спят малко неспокойно в началото на нощта. Не ми е хрумвало, че може да са киселини.

# 122
Големият ми син като тръгна на ясла и започна да яде яслената храна (преди 6 г, бяха други рецептурници тогава) и започна много често нощем да повръща еднократно. Не е било вируси, ей така- стане, закашля се нещо все едно му е гадно, повърне, олекне му и заспи. Тогава още реших, че нещо не му се отразяват добре яслените храни- или е преяждал, или пак нещо като киселини е имал

# 123
Големият ми син като тръгна на ясла и започна да яде яслената храна (преди 6 г, бяха други рецептурници тогава) и започна много често нощем да повръща еднократно. Не е било вируси, ей така- стане, закашля се нещо все едно му е гадно, повърне, олекне му и заспи. Тогава още реших, че нещо не му се отразяват добре яслените храни- или е преяждал, или пак нещо като киселини е имал
Благодаря, при нас се случва вече 3 пъти, единия път я изтървах и повърна, другите 2 пъти си знам, че натам отива и не я оставям легнала, а права. Минават 20-тина минути и минава всичко и си спи до сутринта. В интерес на истината, първия път беше от печен шаран за вечеря, а другите два пъти от несдъвкани череши за вечеря. Честно казано, аз все за вируси се оглеждам, покрай тази ясла направо.. съм се сдухала с тези вируси.. Но да, и при нас така се случва, събужда се, закашля се и опитва да повърне.

# 124
Мамита, да се оплача, ще умра от мъка. Значи преди 2 седмици изкара оня гадния вирус, дето върлува, и сега от петък пак е зле. От днес е и на антибиотик. В събота црп беше 18, а днес - 104. Изгоря от температура, кашля много. И апетит загуби. Никога не е бил така. Хиляди въпроси изникват в главата ми... Мрънкам само за някаква морална подкрепа, ще се съсипя иначе ако го държа в себе си...

# 125
Съжалявам, че ви се случва, бързо оздравяване. И ние имахме един ужасен период, в който за два месеца изпи три антибиотика. Знам, че е период, че трябва да минат през това, но ми е много мъчно и трудно като е болничка. Кураж и прегръдки, всичко ще мине!

# 126
  • WonderLand
Енерджи, прегръдки и от мен! Няма друго като майчината тревога.. Бързо оздравяване пожелавам ❤️

# 127
Мамита, да се оплача, ще умра от мъка. Значи преди 2 седмици изкара оня гадния вирус, дето върлува, и сега от петък пак е зле. От днес е и на антибиотик. В събота црп беше 18, а днес - 104. Изгоря от температура, кашля много. И апетит загуби. Никога не е бил така. Хиляди въпроси изникват в главата ми... Мрънкам само за някаква морална подкрепа, ще се съсипя иначе ако го държа в себе си...

Милото, ще се оправи, ти трябва да му даваш положителна енергия.
Прегръдки и подкрепа от нас.

# 128
Благодаря, момичета. Съсипвам се, не издържам да го гледам, че му е зле, сърцеето ми се къса. Вие ме разбрахте Simple Smile а пък и с даването ма медикаментите е някакъв ужас - нищо не иска да приема, но всичко съм дала, разбира се. Всичко тръгна от яслата. На теория знам, че се сблъскват с много вируси и че ще се боледува, но когато се случва на моето дете е някакъв ад за мен..

# 129
Стискам палци да оздравяват всички дечица! За мен най-трудното от гледането на бебе и дете винаги е било боледуването. Не безсънието ми, не детските инати и номера, не раждането, а да ми се къса сърцето като го гледам болно и страдащо

# 130
Бързо оздравяване на всички болнички!
Нана, как сте и вие?
Аз трябва да пускам малката на ясла до няколко месеца и се разкъсвам, знам от каката как се започна едно дъъълго и непрестанно боледуване. Все си мисля за частна ясла, но май и това не е гаранция. Майките покрай мен с едно дете с нетърпение чакат класирането, докато на мен ми е супер свито, защото знам какво ни очаква. Дори ми се чудят, като им казвам, че предпочитам да си давам парите на частната яслата, отколкото за лекари и лекарства, но те още не ме разбират. И разбира се не е гаранция, че ще е здрава, дори и на частна, единствено ме спира мястото, частната ми е далече, каката ще е ученичка, не знам как ще се нагодим, ако трябва и двете да взимам... Весело ще ни е наесен Confused

# 131
И аз на есен с песен и на работа Flushed ама започнах да се депресирам яко... как ми се иска да имахме възможност да остана още да го гледам малкото, ама пусти пари... За сега само морето ме държи, ама като мине и почивката и съвсем ще откача. Започнах да му говоря, че мама ще трябва да ходи на работа като тати, а той ще играе с баба и дядо, ама за сега само на рев го избива, а иначе си стои при тях по час-два без проблем. Може би ще трябва да го оставям за повече време да видим как ще е. Май и жегата не му се отразява добре, защото е доста кисел следобедните часове и все иска да го нося, а е вече 15кг и едвам издържам. Много започна и да се инати за всякакви неща, май го удари бебешкия пубертет Stuck Out Tongue Winking Eye Отделно и много комари има тук и уж го мажа с Бочко като излизаме, но пак го хапят. Айде и аз се оплаках...
Бързо оздравяване на болните дечица, голяма мъка е наистина тия вируси..

# 132
И ние се каним да ходи на ясла през есента, аз почнах работа от вкъщи и дядо и сега я гледа, ама искам да се социализира. На рождения ден, на който бяхме канени, в детския кът всички деца играят, моето в един ъгъл се свило и гледа в земята. Страх ли я е от толкова деца не знам. На площадките се заиграва иначе с някое детенце.
Голям проблем с това боледуване, аз тъкмо започнах работа, когато се разболя, ужасен ад преживях, няколко дни с температура беше детенце, по цели нощи не спиш борейки се с температура, по цял ден работиш. А притеснението си е огромно, все го мислиш детенце. Представям си какво предстои есента и ми се плаче, ама нямаме избор. Позната, изолирала дъщеря си до 6 годинки и после в предучилищната детето е било постоянно болно и не е научило нищо, та дали сега или тогава, ще трябва да се случи.

# 133
Аз се включвам с коментар за частната ясла -нашата на такава ходи и вече сме на вирус номер 18, от м. Юни миналата година. Определено не е приятно да е болно детето, особено с температура. Айде със сополите, натискаш го, скараш му се и ги изсмучеш с прахосмукачка + капки и за малко мине. Аз ужаса с температурата го изкарах през м. Март, когато изкара розеола та. Всеки ден по лекари и това на 4 часа с температури, един час сваляш и след 3 пак. Чак уртикария развих (не ясно дали от вируса или от стреса). Минахме гадния вирус, сега някакъв друг атакува. Имаше еднократна температура в неделя, вчера я водих в лечебницата при Делиганева. Отново много детайлен преглед.

# 134
energy_ Бъди силна,така и детенце усеща по-голяма подкрепа и се оправя по-бързо.
И аз като Елси изобщо не се вълнувам от идването на яслата, даже ще гледам да я забавя максимално. Сега се чудя баткото с какво да го натъпча, че ще е 1ви клас и не може да отсъства както от детската, а е толкова кекав и ще ни носи какво ли не.
Вие успяхте ли да махнете памперса, че мен тази малката ще ме подлуди. Стиска, стиска и като й обуя памперс тогава пишка. Седи по сумати време на гърнето вдигна я и като й обуя памперса тогава пишка.Лошото е, че постоянно съм в движение и не мога да я оставям без памперс така както баткото го оставях.

Общи условия

Активация на акаунт